Reklama

Reklama

Lucky Blue

Krátkometrážní / Drama
Švédsko, 2007, 28 min

Obsahy(1)

Letní noci v kempu, první lásky, karavany, karaoke a Olle, který konečně najde způsob a odvahu, jak vyjádřit svou lásku... [Mezipatra 2008] (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Disk 

všechny recenze uživatele

Má to něco do sebe, ale v žádném případě nejde o nic světoborného. A Lucky Blue je jméno malého papouška. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Romantické peripetie, které se odehrávají kdesi v kempu, vsunuté šikovně do půlhodinové stopáže, během níž sice neuvidíte něco výrazně impulzivního, nýbrž naopak něco poklidně jemného. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Nepříliš komplikovaný a v poklidném duchu plynoucí půlhodinový kraťas o dvou dospívajících (a ve své orientaci se neorientujících) teenagerech a jednom v kleci uvězněném papouškovi, vystavěný sice na poměrně klišoidních motivech, ale svým způsobem milý. Silnější tři hvězdy, gayové nechť si jednu dvě připočtou. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Krásny romantický príbeh - sen každého gaya. Pracuješ v kempe. S paňou, ktorá každoročne prichádza k tebe príde zvodný, pekný, aj keď trochu hlúpy chlapec, ktorý je rovnako orientovaný ako ty (hoci vám nie, ostatným je to jasné hneď), opijete sa spolu, budete sa kúpať v rieke, chytať za ruky, potom on ukáže svoj charakter ako lenivá lemra a ty sa pošmykneš na hovne, on ti príde pomôcť a toho hovna sa dotkne. Prekvapivo ti pomôže ísť do sprchy, ale buď má náhle čisté ruky, alebo mu je fuk, že teba i svoje vlasy nimi zasviní. Potom sa začne vyzliekať, človeku sa zježia chlpy a pomyslí si: už to začína! Ale hovno, chalan sa nevedno prečo urazí a chodí nafučaný na výlety s nejakými típkami, ktorých nevednokde spoznal. Potom sa vráti, možno trochu pripitý, bozkáva sa s tebou a ani jeden neviete prečo. Vyvrcholenie večera: karaoke. Ideš a spievaš romantický slaďák „I love you.“ Chalan to počúva, pozerá nadol, ty naňho, potom odíde, ty prestaneš spievať, odídeš z pódia a ideš za ním. Opäť má v ruke alkohol. Aby to bolo umelecké, chytíš mu bradu a pripiješ si s ním, tak ako to urobil on tebe na začiatku. Chlapec povie, že zostane celé leto v kempe. Stále to rámcuje romantická hudba z pódia. A film sa volá podľa andulky, ktorá na začiatku uletela a na konci sa vrátila. Ako z hollywoodu. Kto toto natočil a prečo som to pozeral? Snáď som čakal nejakú pointu... ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Hezký a něžný short, kluci se rolí zhostili moc hezky, reálný, ze života. Tuto švédskou perličku řadím hodně vysoko ... 7898 ()

Reklama

Reklama