Reklama

Reklama

Ghost in the Shell 2.0

(festivalový název)
  • Japonsko Kōkaku kidōtai 2.0
Trailer

Obsahy(1)

V Japonsku roku 2029, v době, kdy každá část těla lze nahradit kyberimplantáty a většina lidí je neustále připojena k síti, vzniká speciální jednotka (sekce 6) určená ke stíhání hackerů. Když ovšem zatknou hackera, který si říká loutkař, zjistí, že to není člověk, ale pouze samoudržovací program zhotovený pro státní účely. Stojí tedy před otázkou, zda je tento program, který si vyvinul osobnost, bytost nebo ne.
Ghost in the Shell 2.0 je pouze remake původního filmu z roku 1995. Je překreslený do moderní animace a jsou přidány realističtější zvuky. (Mello)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Slušná animace, nosná myšlenka by tem někde také blila.... to, z čeho bych většinou dělal největší povyk, tedy táhlé a umučené sekvence ala ,,děláme stlašně temnou atmosfélu, Kulyk-san" tentokrát i odpouštím. Skoro. Ovšem kolem logiky jednání postav bych drahým Japoncům jednou pro vždy a tak, aby tomu i oni porozuměli, vzkázal toto: náhodné shluky čar, náhodné shluky čar, obrázek leknínu, čůráci! ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Veskrze stejné jako verze z roku 1995, kompletně "zremasterovány" byly jen některé scény a záběry - především ty, které znázorňovaly virtuální realitu, počítače, akci. Animace postav, budov, atd zůstala při starém, což je trochu zklamání, dnešní možnosti jsou ohromující. I tak se mi to líbilo, animace byla povedená a příběh výborný. Je mi jasné, že na Ghost in the Shell hned tak nezapomenu, proto zasloužených 5*, byť slabých. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tohle a původní GITS je jako hodnotit původní a remasterovanou verzi staré trilogie Star Wars - trochu nesmysl. Identické filmy, rozdílné audiovizuální zpracování - ale hodnotí se to tu jako dva samostatné filmy. Za těchto podmínek samozřejmě musím dát plný počet, protože GITS je trochu taková moje... no, srdeční záležitost. :) ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem jediný, kdo si říká že dělat remake filmu, který má něco málo přes deset let je trošku mimo. Tohle navíc není ledajaký film. Co je tu nového? Vlastně vůbec nic. Celý snímek je jakoby vzatý přes kopírák a doplněn o trochu 3D pozlátka. Hudba je stejná, postavy jsou stejné (jen Motoko je při úvodním seskoku kompletně ve 3D) příběhově nečekejte nic nového (ale to bych nebral jako negativum, i malá změna by mohla znehodnotit celkové vyznění filmu). No nevím jak tento film mám vlastně zhodnotit, protože do GiTS universa není ničím přínosný a považuji ho za mírné zklamání, proto ho dočasně ponechám bez hodnocení. Edit: Tak po dvou letech jsem se na podíval znova a nakonec hodnotím jako originál - není proč se zlobit :) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nevím, esi sem zrovna neměl tu správnou náladu, ale tenhle film mě vůbec nebavil, cca v půlce sem vytuhnul a pak už sem neměl vůbec chuť to dokoukávat. A to při tom podobný kousky můžu. Celkově mám rákosnický anime hodně v lásce, ale jak říkám, tohle se se mnou potkalo tak, asi jako náš 1.svatební tanec s manželkou :o)). ()

Galerie (5)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama