Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chcete-li prožít pravé letní dobrodružství, těžko budete hledat lepší kulisu, než tajemné chodby nádvoří a sklepení starého zámku. Půvab našeho letního příběhu ovšem tkví v tom, že nebylo nijak složitě a promyšleně organizováno dospělými, tak jak to na letních táborech pro děti bývá. Pobyt dětí z dětského domova na hradě Šternberku bude zásluhou pana Lišky zaměřen spíše umělecky. Děti a jejich vychovatelé se totiž chystají nazkoušet historickou hru přímo v dobových kulisách. Nám dobře známí průšviháři Mirek s Frantou však nechtěně vyslechnou rozhovor, který výlet do přírody změní v nefalšované drama. Čtveřice dětských detektivů, kterou kromě dvou zmíněných výtečníků dotváří Anežka Boháčová a samozřejmě malá Emilka, má plné ruce práce, aby skloubila své účinkování na jevišti s řešením zločinu, do něhož se zaplete místní kastelán Pilous v podání Jiřího Lábuse. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Úvodní film ke čtvrté sezóně seriálu. Seriálu, který od třetí řady stále více a více směřuje k odpadovým vodám, ačkoliv v začátcích byl poměrně dobrý. I když byla předchozí Zlatá muška docela nudná, pořád ještě měla příjemnou letní atmosféru a v hlavních rolích kralovala dvojice Maciuchová a Hrušínský. Tento film je na tom podstatně hůře. Jako ukázka upadající kvality celého seriálu je to skvělý příklad, ale jako samostatný dětský film je to hrůza. On to totiž je film pro děti. A ještě se špatným scénářem. Nebojím se říct, že v současné Ulici je celá ta aktuální zápletka okolo Bédy Lišky, jeho otce, malého Františka, tiché Emy a dětského domova tou nejnatahovanější a nejnudnější zápletkou, kterou tam najdeme. Dětští herci mají jistě talent, ale koukat na ně hodinu a půl, jak se pitvoří a prožívají "velké" dobrodružství, to diváka zrovna nenadchne. Ani dospělí herci se moc nevyznamenali. Jiří Lábus byl ve své roli vyloženě trapný. Trapný byl i celý humor této komedie, vážně nechápu, co to dělalo v hlavním vysílacím čase. Toto měli vysílat o víkendu v osm ráno malým dětem, tenhle film skutečně dospělé diváky seriálu Ulice nemůže zaujmout. Čím bude na konci prázdnin 2009 začínat 5. sezóna? Filmem o bábě Nyklové z domova důchodců, kde bude bojovat proti bezpráví? ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, já viděl jen jeden díl slavného nekonečného seriálu a o další jsem nestál. Tento filmík však docela ušel. Prostředí hradu, dobrodružství, vždyť si to museli ti kluci užít i při natáčení. Jako kluka by mne film jistě zaujal. On v podstatě zaujal i nyní, ani jednou jsem se nepodíval na hodiny a nepřejížděl jsem. Řada překvapení v závěru mi dovoluje hodnocení ještě zvýšit. Uznávám, že zvukově i kamerově to bylo pod psa a herci děs běs, ale pokud se to točilo za pár šupů tak co. Já se bavil. Ale zase je fakt že podruhé bych to už nedal. ()

Reklama

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film, spíše pro děti. Jednak mě tento film zaujal, že v něm hrají herci z Ulice a taky tím, že to je předposlední film Václava Mareše, který bohužel o dva roky později zemřel. Scénáristi Ulice dokázali, že umí napsat i dobrý film a ne jen dlouze nastavenou linii, v které se měsíc budou pytvat. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zlatou mušku si pamatuju, ale o Velké trojce jsem nikdy neslyšel. A to byly doby, kdy jsem si bez Ulice neuměl představit večer. Ovšem ty doby jsou pryč. Filmu chybí trochu více dramatičnosti. Snímek je totiž natočen ve stylu Ulice, což je vlastně na jedné straně dobře, ptotože se jedná o další díl seriálu. Na straně druhé mu to ale ubírá na kvalitě. A to včetně televizní kamery, slabší hudby a rádoby humorných scén a situací, které ale vtipné nejsou. A ty příšerné dialogy. Milovníci Ulice to asi musí brát jako zpestření, ale jinak je to fakt hodně průměrný film. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Díky mé zásluze (a diskuzi postrádám zde...) je tu tento film. Jak ho zhodnotit. Ač to nerad přiznávám, tak se moc nepovedl. Zápletka je velmi špatná ani (ne)herci nic moc nepředvedli, Lábus se snažil oživit svou zašlou slávu, ale nepovedlo se mu to :-). Dávám dvě hvězdy, ale jen díky tomu, že seriál zbožňuju, jinak by tento snímek mířil do odpadních vod... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama