Reklama

Reklama

Dobrodružství oceánů: Mýtus jménem žralok

Obsahy(1)

Tři přátelé se setkávají u pobřeží Jižní Afriky, aby se tváří v tvář střetli s nejobávanějším žralokem - Velkým Bílým lidožravým.  Každý z nich se s ním už setkal, každý jinak. Pro potápěče Andrého Hartmana je to téměř běžná schůzka, snad nikdo o velkém bílém neví více, než on. Mořský biolog Ryan považuje tajemství tohoto dravce za vědeckou výzvu a nejmladší Mark si stále připomíná hrůzné okamžiky, když ho obrovský bílý žralok při surfování napadl. Díky zkušenému Hartmannovi se Ryan i Mark mohou přiblížit obávanému predátorovi až na dotek. Nakonec se všichni shodují v tom, že Velký Bílý žralok pro ně zůstane už navěky osudovou postavou – opravdovým pánem moří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

DivX 

všechny recenze uživatele

Nic proti dámy a pánové, ale viděl jsem už lepší dokumenty. Nemůžu ale nic vytknout, protože tenhle tvor je pořád stejný už několik miliónů let, takže co o něm chcete pořád točit, že? Jinak záběry žraloka jsou jako vždy perfektní, stejně jako potápěči, kteří se neustále vystavují riziku napadení! 70% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument. Lichtagovi nedajú žraloky stále pokoj... Dokumentu kraľujú zaujímavé zábery a režisérova šikovnosť. Dramatické scény sú opäť raz hororovo ladené a udržiavajú pozornosť. Čo sa však týka scenára, občas to drhne a odbočky nabúravajú koncept "natáčam film o chlapíkovi, čo sa zaujíma o žraloky". Množstvo zaujímavých detailov vytvára vo výsledku slabšie štyri hviezdy... ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem spoustu dokumentů o žralocích, ale tento patří mezí mé nejoblíbenější. Spousta zajímavostí, skvělé záběry žraloků z blízka, až mně z toho přeběhl mráz po zádech. Úžasná atmosféra. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Steva Lichtaga jsem viděl osobně na jeho diashow a od té doby se zajímám o jeho tvorbu o něco víc. Tenhle dokument jsem viděl už dřív, ale nedávno jsem si ho pustil znovu a ocenil o něco víc. Někomu se může zdát, že to je jen bezduché žvatlání, a napoprvé to tak přišlo i mě. Ale to žvatlání vám o těch žralocích něco prozradí. Lichtag navíc vše umocňuje pěknými nejen podmořskými záběry, ale i scénickou hudbou. Viděl jsem už lepší dokumenty, ale pod 80% jít nemůžu. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Človek od nepamäti má strach zo žralokov. Filmy ako Čeľuste alebo seriál Baywatch (jedna epizóda) ešte znásobujú túto obavu. Ide o tvory, ktoré sú na našej planéte už vyše 65 miliónov rokov. Podľa mňa ide o najdokonalejšieho zabijáka medzi zvieratami. Predsa si určitý rešpekt zasluhujú. Lenže je vedecky dokázané, že naše mäso im nechutí a len tak zahryznú. Je síce pravda, že pritom zrejme prídete o končatinu. Tento dokument sa snaží diváka presvedčiť, že žralok nie je ľudožravá beštia čo len čaká kedy vojdete do mora. Je síce pravda, že keď som bol na mory a niečo mi narazilo do nafukovačky, tak som tých 150 metrov preletel rýchlejšie ako Martina Moravcová v životnej forme. ()

Reklama

Reklama