Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prázdninové zážitky třináctiletého Mildy Malého se prolínají s oblíbenou četbou - Dumasovými Třemi mušketýry. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Teda přečíst si oficiální text distributora + Rodinný / Hudební , tak se na to v životě nepodívám. Žádnej zázrak se sice nekonal, ale za vidění to stálo. Film se odehrává v létě 1964 a přinese docela zajímavej pohled na tehdejší dobu. A docela mě překvapilo, že film vzniknul ještě před sametovou revolucí. V hlavních rolích mě zaujal zejména Jiří Lábus, Oldřich Navrátil a Oldřich Vlach. Jinak (ne)herci v dětskejch rolích působili taky celkem přirozeně, což pravidlem moc nebejvá. Rozhodně se jedná o zajímavej počin, kterej ale přišel moc pozdě a tim pádem úplně zapadnul... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si tenhle film, je v něm atmosféra doby, a dobrá charakteristika různých postav, a k tomu i řada nezapomenutelných hlášek. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Linda Rybová!!! Prolínání s Mildovou fantazií je trochu divné a film by se obešel bez těchto historických odboček, ale v zásadě nevadí. Josefův Důl. Několik zapamatováníhodních postaviček (komouš Lábus, hospodský, režisér Vlach, kritička Synková, a dětských rolí, v nichž zaujme ten na trubku, kudrnáč který asi poprvé ze všech ve filmu sahal Lindě na ňadra, samozřejmě hlavní postava Aleš Sýkora, a Linda, Linda, Linda. Čtrnáctiletá žába má hodně dobrej kukuč a bělmo, že by se za něj schovala nejedna klučičí fantazie. Klasická dramatická tečka typu "když nevíš jak napětí, tak se někdo ztratí". Film, který určitě každý neocení, jako ryze prázdninová záležitost se mi ale moc líbil. A rok vzniku je taky zajímavý, trochu to už směřuje do kritiky poměrů. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní film, je tady viděť, že už se to točilo na sklonku režimu a hodně věcí se tam už mohlo co by jinak neprošlo. Za zmínku jinak hodně zmateného filmu je určitě 14 létá Linda Rybová, která byla kočka už od mala. Scéna kdy jí tam při líbání osahává jeden kluk je dost dobrá a klučina se to musel hodně užít. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Nevěřícně jsem na to čučel a normálně bych sahal po odpadu, ale když vezmu v úvahu Vlacha, Jandáka a Lábuse a přičtu povedenou první filmovou roli Lindy Rybové, nějaké hvězdičky to dá. Jo, a párkrát jsem se u toho dokonce zamyslel, jen nevím, jestli to bylo zrovna v místech, kde si to tvůrci představovali. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Detsky letni film se spoustou podivnych scen a dialogu, hodne zajimave. Dobre, nevsedni obsazeni. prolinacky s musketyrama byly zbytecne, nastesti kratke. Hudebni film to rozhodne neni. ()

sandinista 

všechny recenze uživatele

Ach ta nostalgie. Jako malé děcko jsem byl na tomhle filmu v kině. Moc jsem si toho napamatoval i když ono ani není moc o co stát. TVRip ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nevím, kde se to točilo, ale ta krajina byla super. Ale jinak je to děsná „duperela“. Občas dobrá situace, jak bylo za komárů. Se divím, že to vůbec prošlo. Ale jinak fakt děs. Nemá to děj, nemá to švih a ty rádoby mušketýrské scény to ještě zdržují a kazí. Navíc ta podivně hnusná „hudba“. Takže u mne desítka za krajinu a desítka za některé komanč scény. ()

SB 

všechny recenze uživatele

Na vztazích mezi dětskými hrdiny není až tak nic zajímavého (puberťáci), ale největší hodnotu spatřuju především v popisu tehdejších komoušských poměrů a vztahů mezi dospělými. ()

Warden75 

všechny recenze uživatele

"Lidi jsou v jádru dobří a musíš jim věřit. Říkával tatínek a za 2 měsíce dostal u sondergerichtu sekeru." :)) ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Tak hudební tam bylo možná to , že tam byl ten mladej trumpetista , který jako by vypadl z oka nebožtíku  Michaelu Hoffbauerovi . Ale s rodinným bych souhlasil . O prázdninových dobrodružstvích a prvních dětských láskách. Opět 1 z těch filmů natočený těsně před plyšákem. 157 cm vysoký V .Babka jako příslušník VB je taky docela kastingová výhra. Jeho hláška : "Všude se nám potulujou hipísáci a na hajzlíky nám píšou... Válka je vůl." Doplní malá Xseni , by ještě možná rok dozadu ve filmu neprošla. A hodiny bez ručiček mě docela rozebrali. Hodně nevyvážené dílko. ()

Reklama

Reklama