Reklama

Reklama

Památky na prodej

(seriál)

Obsahy(1)

Zajímáte se o naši historii a její připomínky v podobě klášterů, hradů a zámků? Není vám osud těchto památek lhostejný a chtěli byste mít pro sebe kousek jejich genia loci? Pořad Památky na prodej je pro vás jako stvořený. Průvodce Ondřej Havelka představí v každém díle jednu památku z pohledu profesionálního památkáře, stavitele a architekta a ukáže krajinu, kde leží, a zajímavosti v jejím okolí. Pak navštíví památku, která už majitele našla a jejíž rekonstrukce a využití může přinést poučení a inspiraci divákům a potenciálním zájemcům o památku na prodej. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvělý projekt, hodnotím velice kladně. Přeci kde jinde jsou takové prostředky pro náročné rekonstrukce naší drahé zámecké a hradní historie.?!! V soukromém sektoru, proto tento pořad vnímám velice dobře a hlavně realistickýma očima. :-) ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, jak se pokusit zachránit tyto skvosty naší historie, ke kterým se komunisti chovali jako hovada a ničeho si nevážili... Tyto památky si záchranu určitě zaslouží. Havelka je jako průvodce velmi příjemný a lidský, opravdu výborný projekt ČT. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Užitečný pořad, který se touto cestou snaží vyvolat zájem a zprostředkovat koupi památek, na kterých se velkou mírou podepsal zub času a ještě větší tesák komunistického hospodaření, a tím přispět k jejich záchraně. Při sledování mám vždy smíšené pocity, jednak hrůzu, když vidím, v jakém stavu se tyto památky nacházejí, ale jednak také údiv a hlavně obdiv nad tím, jak těmto objektům jejich noví majitelé dokážou vrátit život náročnou rekonstrukcí. Oceňuji také Ondřeje Havelku v roli průvodce, jeho komentáře jsou přirozené a hlavně na úrovni, což už dnes pravidlem nebývá. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Skvělý pořad, na němž oceňuji, že spojuje příjemné s užitečným. To příjemné je samotný pohled na ony historické skvosty (ať už zrestaurované nebo čekající na opravu) a také projev Ondřeje Havelky, jehož způsob moderování a smysl pro humor mi dokonale sednul. A to užitečné je skutečnost, že se díky tomuto pořadu možná podařilo/podaří prostřednictvím soukromého vlastnictví zachránit některé památky před totálním kolapsem. "Čest práci!... totiž chci říci, čest vaší bohulibé práci." ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zdařilý a bohulibý projekt České televize, kterým vás svou bezprostředností bude provázet především příjemný hlas i osobnost Ondřeje Havelky. V každém díle se představí jeden objekt, který je na prodej, většinou v žalostném stavu, a také jeden už opravený či opravovaný objekt, který nese podobné prvky. "Ať Bůh žehná vaší bohulibé práci":-) ()

sator 

všechny recenze uživatele

Těší mě sledovat cyklus i bohulibou práci majitelů viděno komplet... 1.díl: Zámek Červené Janovice (neopraveno) 2.díl: Nemilkov (chátrá ) 3.díl: Továrna andělská Hora-chátrá. Sklárna Tasice( chátrá) 4.díl: Homutův statek opraven,(penzion).Gotický dvojdům Úštěk-nádhera ! 5.díl: Historická soudní budova v Opočně, neopraveno, neprodáno zastupitelé se nedokáží o opravě 10 let domluvit.. 6.díl: Zámek Jeřice (stav není znám) 7.díl: Zámek Přestavlky (neopraveno, majitel Chrudim 2019) 8.díl: Zámek Rokytnice...(opraveno,) 9.díl: Zámek Loučná nad Desnou (V současné době zámek prochází rozsáhlou rekonstrukcí a není přístupný 10.díl: Zemědělská usedlost Borovnice (stav neznám) 11.díl: Zámek Vartenberk (opravena fasáda-majitel zůstává Město Stráž pod Ralskem,) 12.díl: Lovecký zámeček Lichtenwald (majitel Lesy České republiky.řekl bych že neopraveno) 13.díl: Zámek Sukorady (majitel zůstává-Pajonk Pavel Ing.--zdá se neopraveno) 14.díl: Zámek Pohled (neopraveno majitel-Pardubický kraj,) 15.díl: Hobzí opraveno, 16.díl: Zámek Nadějkov (neobsazeno, neprodáno) 17.díl: Zámek Miroslav (píše se nově zrekonstruovaný, majitel zůstává město) 18.díl: Zámeček Tetětice (koupeno,opraveno- Josef Němec ) 19.díl: Divice (koupila a provozuje Divadelní společnost). 20.díl: Pole u Kadova (neopraveno) . 21.díl: Klášter Chyše.(neopraveno. majitel zůstává město) 22.díl: Zámek Štědrá ( už není zchátralý, pyšní se titulem Zachráněná památka). 23.díl: Zámek Starý rybník (opravován, majitel-Zajíc Petr) 24.díl: Zámek Valeč (Hotel Zámek Valeč opraveno ) 25.díl: Zámek Olešnice.(fasáda prokoukla,majitel zůstává obec) 26.díl: Hrad Sádek (koupen r..2010-pražský advokát Karel Muzikář,do roku 2018 se nic nedělo) 27.díl: Vodní tvrz Horní Dunajovice 28.díl: Zámek Jistebnice (neprodáno.50.milonů) 29.díl: Zámek Nenakonice (neopraveno) 30.díl: Libějovice (chátrá.) ()

Stocki 

všechny recenze uživatele

Velmi přijemný dokument ukazující, jak se postupně ničily kulturní památky v dobách komunismu a jak se v současnosti dávají zchátralé zámky či tvrze znovu do kupy, či je to teprve čeká. Velké plus za Ondřeje Havelku, který je jako vždy výborný. Škoda, že těch necelých 20 minut vždycky uteklo jako voda. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavé a jistě zásluhyhodné, ale zpracování mi moc nesedí, ani jinak sympatický Ondřej Havelka tomu moc nepomáhá, ale především mne irituje ta šílená "hudba", respektive zvuky... to je děs. ()

Reklama

Reklama