Reklama

Reklama

Sněhová královna: Tajemství ohně a ledu

  • Česko Sněhová královna 3 (festivalový název) (více)
Trailer 1

Pokračování populární animované série je opět plné dobrodružství, humoru i kouzel. Naši hrdinové se střetnou s magií ohně a ledu a tak jim chvilku bude pořádně horko a chvíli zase hodně velká zima. Hlavní hrdinkou příběhu je opět odvážná Gerda, která porazila Sněhovou královnu a osvobodila svého bratra Kaie. Díky tomu se z nich staly tak trochu pohádkové celebrity. Zatímco Gerda to bere s nadhledem, zasněný Kai se o něco hůře vyrovnává se svou popularitou, kdy mu u nohou pravidelně omdlévají mladé dívky. Aby si od této vysilující slávy trochu odpočinuli, vydávají se do hor za svým trollím kamarádem Ormem, kde na ně však nečeká žádná odpočinková dovolená, ale pořádné nové dobrodružství. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (17)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu to má mnohem komplexnější a zajímavější příběh a já byl po této stránce opravdu mile překvapen. Jistě, dalo se z toho vymáčknout mnohem víc a celkové zakončení mi vlastně úplně nesedlo (ale tak je to pohádka...), ovšem jisté momenty a zvraty se mi líbily (třeba jak to bylo s Rolanem). Animace mi přišla lepší než v předchozích dvou filmech, hudba méně výrazná. Když si to porovnám s předchozími díly, tak ke svému překvapení vlastně i zjišťuji, že mě tento díl bavil zatím asi nejvíc. 6,6/10 - což jsou u mě velmi slabé 4*. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zářný příklad toho, že technická dovednost nemůže zachránit chybějící dramaturgii a smysluplný příběh - Sněhová královna 3 totiž slušně vypadá, ale po stránce vyprávění je to totální bordel nad bordel, a to samé platí pro režijní práci. Není výjimkou, že bezprostředně na sebe navazují scény, kdy například někdo groteskově hopká po kamenech, a dostává jednu ránu do koulí za druhou, čímž "vznikají humory", a pár vteřin poté nastává zcela vážně míněná temná scéna, ve které jde hlavní postavě o život a máte se bát. A co se týká něčeho pro dospělé, inu, je to ruský film, takže je tam satira jako z Nejisté Sezóny (vystupují tu trollové, a je tam obří knihovna, takže samozřejmě "ověřuj si informace" nudge nudge wink wink...). Takže je mi líto, ale podruhé už opravdu ne. 40% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Rusi sa skutočne snažia. A chcú konečne spraviť svoj vlastný film, ktorý by mohol konkurovať "Frozen" od Disney. A hoci si nemyslím, že tento film tú šancu bude mať, tak jednoznačne z celej trilógie bol asi najbližšie. Dokonca natoľko, že sú tu určité prvky, ktoré si film od Disney požičal do svojho príbehu. Nebudem ich spoilovať, ale povedzme si, že keď si film pozriete a dojde na ne, tak pochopíte, čo som mal na mysli. Poviem pravdu, "Snow Queen" bolo okey, no nevedelo si správne vyvážiť príbeh a atmosféru a miestami to bolo trošku zvláštne. Ale dobre sa na to pozeralo. "Snow Queen 2" pôsobilo viac menej ako zbytočný príbeh, ktorý však celkom dobre utekal. A sústredil sa tentokrát na Orma. Skôr to vyzeralo ako direct to DVD film, než čokoľvek iné. No tvorcovia sa asi rozhodli poriadne si sadnúť a spracovať niečo lepšie a silnejšie. A celkovo musím povedať, že to funguje. Deti si tu užijú dobré dobrodružstvo, ktoré si s nimi môžu pozrieť aj ich rodičia bez toho, aby ich to nejako urážalo. Animácie sa posunuli o niekoľko levelov vyššie a mám pocit, že postavy vyzerajú lepšie než v predošlých dvoch filmoch a aj farby plynú krajšie. Postavy nie sú najhoršie a vedia povedať svoj príbeh, ktorý má jasnú konštrukciu a celkom dobre uteká. Hudba je okey a možno nie je to úplne najlepší príbeh, ale minimálne ide o príbeh, ktorý asi v rámci tejto série najviac uspokojí svojich divákov. Takže popravde poviem, že som spokojnejší, než som bol v prvých dvoch filmoch. Dokonca si myslím, že deti si tento film pokojne môžu pozrieť, užiť si ho a zabaviť sa. Má dobré posolstvo, má dobré postavy, len keby tam bolo menej tých klišé a keby sa to menej snažilo podobať na "Frozen". Takže bude to zvláštne odo mňa povedať, ale "Snow Queen 3: Fire & Ice" je podľa mňa skutočne dobrým dobrodružstvom pre deti, pri ktorom si pokojne môžu sadnúť aj dospelí a zabaviť sa. Ak ste fanúšikom tejto série, verím, že tento film vás pobaví najviac. Ak nie, možno vás predsa len trošku Rusi presvedčia. Je vidno, že sa na tomto filme snažili. Napriek tomu, že som si myslel, že to nebude mať viac čo ponúknuť už po prvom filme. Hodnotenie: B ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tato série je hodně nevyrovnaná. První díl je lepší průměr druhý slátanina, která kdyby nevznikla nic se nestane a tohle mě příjde z celé sérii nejlepší. Bohužel některé scény mě příjdou ad absurdum vypointované (viz ta v tom traileru s těmi pastmi), ale zase oceňuji to, že Orm je zde jen krátce jelikož mě ta postava prostě nebaví (i když zde mu statně sekunduje ten kluk co byl s Gerdou). Úplně závěrečná scéna potěšila a za ni 1 hvězdu přihodím. Na to, ze to psalo 5 scénáristů se to dá. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie snehovej kráľovnej v ruskom novodobom poňatí celkom milo prekvapilo. Nečakal som už od toho nič veľké, ale ani som si nemyslel, že to bude bieda. Vizuálne nádherné, dejovo celkom komplexné, ale zároveň trošku moc prekombinované. Záver bol milo spravený, takže Gerda u mňa celkom zabodovala. 60 % ()

Galerie (46)

Zajímavosti (1)

  • Pro film bylo vytvořeno 55 tisíc obrázků. (Hannahh)

Reklama

Reklama