Reklama

Reklama

Sněhová královna: Tajemství ohně a ledu

  • Česko Sněhová královna 3 (festivalový název) (více)
Trailer 1

Pokračování populární animované série je opět plné dobrodružství, humoru i kouzel. Naši hrdinové se střetnou s magií ohně a ledu a tak jim chvilku bude pořádně horko a chvíli zase hodně velká zima. Hlavní hrdinkou příběhu je opět odvážná Gerda, která porazila Sněhovou královnu a osvobodila svého bratra Kaie. Díky tomu se z nich staly tak trochu pohádkové celebrity. Zatímco Gerda to bere s nadhledem, zasněný Kai se o něco hůře vyrovnává se svou popularitou, kdy mu u nohou pravidelně omdlévají mladé dívky. Aby si od této vysilující slávy trochu odpočinuli, vydávají se do hor za svým trollím kamarádem Ormem, kde na ně však nečeká žádná odpočinková dovolená, ale pořádné nové dobrodružství. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (17)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie snehovej kráľovnej v ruskom novodobom poňatí celkom milo prekvapilo. Nečakal som už od toho nič veľké, ale ani som si nemyslel, že to bude bieda. Vizuálne nádherné, dejovo celkom komplexné, ale zároveň trošku moc prekombinované. Záver bol milo spravený, takže Gerda u mňa celkom zabodovala. 60 % ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zářný příklad toho, že technická dovednost nemůže zachránit chybějící dramaturgii a smysluplný příběh - Sněhová královna 3 totiž slušně vypadá, ale po stránce vyprávění je to totální bordel nad bordel, a to samé platí pro režijní práci. Není výjimkou, že bezprostředně na sebe navazují scény, kdy například někdo groteskově hopká po kamenech, a dostává jednu ránu do koulí za druhou, čímž "vznikají humory", a pár vteřin poté nastává zcela vážně míněná temná scéna, ve které jde hlavní postavě o život a máte se bát. A co se týká něčeho pro dospělé, inu, je to ruský film, takže je tam satira jako z Nejisté Sezóny (vystupují tu trollové, a je tam obří knihovna, takže samozřejmě "ověřuj si informace" nudge nudge wink wink...). Takže je mi líto, ale podruhé už opravdu ne. 40% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, že to se sérií došlo až do třetího dílu, ale stalo a je to snesitelné. Je jasné, že se Rusům nepodařilo dosáhnout úspěchu "Frozen", jejich animace je spíše zaoblená, než aby tíhla k dokonalosti, ale je zde nějaký příběh, něco se děje a má to celkem spád. Děti tohle bude bavit a možná i rodiče. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tato série je hodně nevyrovnaná. První díl je lepší průměr druhý slátanina, která kdyby nevznikla nic se nestane a tohle mě příjde z celé sérii nejlepší. Bohužel některé scény mě příjdou ad absurdum vypointované (viz ta v tom traileru s těmi pastmi), ale zase oceňuji to, že Orm je zde jen krátce jelikož mě ta postava prostě nebaví (i když zde mu statně sekunduje ten kluk co byl s Gerdou). Úplně závěrečná scéna potěšila a za ni 1 hvězdu přihodím. Na to, ze to psalo 5 scénáristů se to dá. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

In Soviet Russia fairytale rapes you. Vysvětlí mi někdo, jak může být tahle zrůdnost v červených číslech? (Díky mně se z nich právě dostala. Snad navěky.) Až na cca 5 povedených vtipů (z toho 3 byly skutečně perfektní, to uznávám) to nemá, co nabídnout. Na pozadí dost neumětelsky vymyšlených fórků, které to do vás tlačí ostošest, se odehrává jak třetí nálev lógru jihlavanky řídký příběh, ve kterém se věci dějí spíš náhodně, než aby to mělo logickou nebo uměleckou strukturu, který vykrádá Frozen dokonce i dějovými zvraty a v němž se v podstatě nedočkáte klidného momentu, kdy by nikdo nežvanil, nehekal, nebo nevysvětloval, co se mu honí hlavou. Ne, vážně, až si zase jednou budu stěžovat na doslovnost, věřte, že TOHLE monstrum je doslovné... ehm, do slova a do písmene. Debilní morální poselství pro děti v samotném závěru pak už jen korunuje Sněhovou královnu na Královnu trollů. Některé filmy jsou tak špatné, až jsou dobré. Tenhle mezi ně nepatří, i když jsem po opuštění kina propuknul v hysterický smích podobný tomu, který ze mě naposledy vyšel po opuštění Dopravního úřadu. Spoilerové PS: "Pokud toho ohnivého démona nezastavíme, než vyjde první hvězda, bude neporazitelný a nastane konec světa... no, ale kdyby se nám to náhodou nepovedlo a on nabral plnou sílu, můžeme ho potom třeba namočit. To ho totiž zabije. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (1)

  • Pro film bylo vytvořeno 55 tisíc obrázků. (Hannahh)

Reklama

Reklama