Reklama

Reklama

Deprivační staniol

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko, 2007, 10 min

Krátký příběh o mladém muži uvězněném ve vlastním světě paranoje a vnitřního děsu, který se vydává na banální cestu do města, která je však pro něj neskutečným vnitřním utrpením. Film z produkce ZNK. (n.destroy)

Recenze (60)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

THEMAKER: Dobře Ti tak !!! A umaž si 450 bodů, abys vyrovnal skóre podle pravidel ... Nikoho nezajímáš a nikdo Tě nesleduje ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Každej večer se modlím, abych chcípnul ve spánku, ale ono to nějak nevychází." Zchátralec Tomáš Patolka papá pilulky, chlastá Fernet, vypaluje si zobák cigáry, snaží se vyhýbat čerstvému vzduchu, nerozezná halucinaci od reality a při jeho odvážné cestě do bankomatu jsem mu ze srdce přál, aby jeho večerní modlitba došla naplnění. Tak moc mu nerozumím a nechci rozumět. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od následující Pohlovy tvorbvy, tohle je opravdu pouze studentský filmek, který nenese hlubší poselství než jen to, že tenhle člověk docela umí točit. Atmosféra je vykreslena přesvědčivě, na obrazovce se střídají ponuré obrazy a vhodně je doplňuje podivný hlas vypravěče... 6/10 ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Producíruje se mi v tom bejvalej spolužák a stálej kámoš a navíc po Rumburku, na kterej kamenem dohodim, tudíž tam musím šoupnout z prvotního nadšení tři, ačkoli story jako taková není nad dvě, ale já amáterskejm kouskům stejně prd rozumim... :) A hereckej výkon nesuďte, jeho budoucnost je beztak ve strojařině XD ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

až na ten hroznej rejžův hlas (nic ve zlým, ale měl obsadit někoho... jinýho no) je to celkem slušná práce... především dobrá kamera. něco mi říká, že v tomhle chlapci něco je, takže dávám možná trochu moc shovívavých 70% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Každej večer se modlím, abych chcípnul ve spánku, ale ono to nějak nevychází. " Tohle je vyloženě snímek z kterýho srší pozitivní energie " :D ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Ano, toto je od Martina Pohla nejlepší snímek. Tady už konečně můžeme mluvit o dobré amatérské práci. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Absolutně boží jsou úvodní titulky: Režie: Martin Pohl / Scénář: Martin Pohl / Hudba: Martin Pohl / Střih: Martin Pohl / Kamera: Martin Pohl ... K tomu se dá říct jen jedno: "Gratulujeme". ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zcela na rovinu vám povím, že amatérské filmy téměř nesleduji a nebudu ani předstírat, že jim rozumím. Moje výsledné hodnocení tedy bude dost zkreslené a za žádných okolností ho neberte vážně. Vlastně jsem se na film podíval pouze proto, abych se dověděl, jestli je Martin Pohl multitalentovaný. Když vezmu v potaz, že se jedná o vůbec první počin autora(pozn. jeho úplná prvotina nesoucí název ,,Beer Strory" a nízké hodnocení, nějak zmizela z povrchu zemského i ze sítí internetu), tak je potřeba pochválit kameru a hlavně střich. Atmosféra mi připadala navozena dobře, ale to pouze odhaduji podle toho, jak si takového člověka představuji, neboť nikoho takového ve svém okolí neznám. Mnoho uživatelů negativně hodnotí hlas vypravěče. Já rozhodně ne. Docela mi tam seděl. Zcela upřímně mohu říct, že raději bych v TV vídal amatérské filmy, než ty nesmysly ve stylu ordinací a dalších podobných sraček. Možná bych se v ní potom díval i na něco více než pouze na sporty. Na můj vkus to celé bylo málo naturalistické, ale jak tak tvorbu Martyho znám, tak v dalších filmech, na které se brzy chystám, bude naturalismu přibývat. 3* ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Volba černobílé formy na výbornou, herec taky, jen ten hlas, jen ten hlas. Závěrečné posezení u cigarety bravurně zpracované, za podkreslení psychotickým hučením velký palec nahoru. 50% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Trochu mi tam haprovala logika. Nedozvedel som sa, odkiaľ mal Tomáš na všetko dosť peňazí, keďže bol 5 mesiacov nezamestnaný. Tiež som nechápal, prečo po vybratí hotovosti z bankomatu nešiel vyzdvihnúť balík, ktorý ňou mal zaplatiť. Naopak vyslovene spomenul, že teraz už len stačí ísť domov. Sú to detaily, ale bijúce do očí. Zaujímavý názov, ale... je to skôr jeden z tých horších študentských filmov. To som chcel len silou-mocou parafrázovať, ináč je to skôr priemerný počin. Žiadna deprivácia sa nekoná. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak oproti „Pívní story“ je tady vidět už jasný posun vpřed, co se kvality týče. Nejen co se pokusu vytvořit nějakou depresivní atmosféru (což se i povedlo), maník v hlavní roli podal slušný výkon, objeví se i Řezník, zvukové efekty taky nebyli vůbec marné – no já si myslím, že průměrné ohodnocení je zde na místě a jsem zvědavý, co bude dál…Asi si dám taky pěkně v klídečku cigárko a možná i ten fernetek… ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdybych nejdřív neviděl Pohlovy následující tři filmy, přísahal bych, že z tohohle chlápka jednou vyroste ojedinělý zjev na české filmařské scéně, jehož filmy budou řezat jako žiletky a budou syrové a existenciálně silné jako texty Filipa Topola (je náhoda nebo záměr, že má hlas úplně jako on?). No po devíti letech jde už zdá se definitivně poněkud jinou cestou... ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Obyčejně krátokometrážní věci nehodnotím, protože bych jich musel okomentovat strašnou spoustu a pak bych měl na profilu v komentářích děsnej bordel, ale tady udělám výjimku. Martymu se tady povedlo naprosto věrohodně a umě zfilmovat depresi, že z toho úplně sála. Navíc suprově pracuje s kamerou a střihem a povedlo se mu tam vybrat o správně zkličující hudbu. Těch deset minut za to stálo. ()

Sten2 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se podobnost s filmem Pí nezapře ale na to, že je to prvotina to určitě není špatné. Takový Doodlebug od Nolana je podobný jak Pohlově tak Aronofskyho prvotině přesto má doodlebug 79% a Deprivační staniol 70%. Chápu, že je to smělé tvrzení ale zdá se, že jméno znamená hodně. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Počin, ktorý ma neskutočne filmovo ovplyvnil. Hold je to fakt strašne silne návykový film, jak cigara a neurol. Najzasadnejší projekt od ZNK produkcie. ()

Reklama

Reklama