Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Recenze (878)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby Úwe netočil filmy za výtěžek z jódlování na Octoberfestu, vypadalo by to přesně takhle. Naprosto rutinní Bollovina, u které jen zdejší nezletilí mentálové nedští tolik síry, protože jim to nějaký dvanáctiletý gayfriend na Assbooku lajknul s tím, že to bude genyjálňý byják. Nedá se tomu upřít asi pět naprosto genitálních vtipů, nicméně zbytek je řídký, hnědý maglajz z hlavy chorého sběratele insignií Wehrmachtu. A taky nechápu, proč se tady všichni rozplývají nad nějakou hnusnou Němkou, když jasná, nově vycházející hvězda mých masturbačních fantazií je jednoznačně Péťa Seržant ♥, kvůli které bych neváhal vytáhnout i moly prožranou uniformu SS a ukázal ji, co všechno se dá na kluzišti vyvádět s násadou bajonetu. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nechce věřit, že za počátečními festivalovými ohlasy o temné, vtipné a formálně precizní satiře stojí něco jiného, než víra, že crowdsourcing je nový náboženství. Na něco víc je tahle záležitost moc crazy, nevyrovnaná a v zásadě i tak prostá, aby i ten nejposlednější divák pochopil, že variace na Sarah Palin má nějakej ten podtext, stejně jako galaktický křižník, pojmenovaný po posledním republikánském prezidentovi. Má to svý momenty, vesmírný bitvy někdy vypadají jak z Pomsty Sithů a některý vtípky dokážou čas od času zaseknout, ale nakonec je to stejně jenom splnění vlhkýho geekovskýho snu plnýho gigantických výstřihů, béčkové verze Samuela L. Jacksona a meteorblitzkriegu. Jak řekl Zdeněk, takovej Sky Captain, akorát s horším střihem a vzájemnou návazností jednotlivých scén. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Prvotnímu hypeu jsem v tomto případě naštěstí úplně nepodlehnul, takže nemusím být příliš zklamaný. Iron Sky je sympatická zábavná hříčka, nic víc. Nejméně problematicky film nakonec kupodivu funguje jako nenáročná béčková sci-fi blbina určená na videotrh. V případě, že tvůrci chtěli za ono pozlátko béčkové měsíčně-nacistické podívané zcela vážně skrýt ambiciózní politickou satiru, nedá se hovořit o úspěchu. Jako ony tam nějaké náznaky jsou ... ale celkově to svým satirickým vyzněním připomíná přinejlepším průměrnou středoškolskou úvahu na téma "světová politika a její neduhy". Snaživé, ale současně příliš přímočaré a povrchní. Jako parodie pak Iron Sky selhává především v tom zásadním bodě, že téměř vůbec není vtipné (neplést si zábavnost s vtipností). Palec nahoru, ale jen mírně, do žádných závratných výšin. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nevyhnutne musela vzniknúť ťažkopádna nekonzistentná zlátanina. Zároveň to má ale veľmi vtipné momenty (skrátená verzia Diktátora) a vo finálnej polhodine to zvláda byť skutočne trikovo veľkolepé. Pridávam bodík za sympatickú snahu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Trashový námět, pár filmových odkazů a kritické zhodnocení aktuální politické situace ještě dobrý film neudělá, pokud do toho nepůjdete s nebojácným chtíčem šlápnout si párkrát „za hranu“. Nápad za plnou, ale provedení pokulhává, mnohé paradoxně zachraňuje velmi slušná technická stránka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Za ten půlrok života mezi finskou mentalitou jsem si stihl všimnout, že Finové jsou jiní. Taky to je jeden z důvodů, proč mě Iron Sky vůbec...ale naprosto vůbec nepřekvapuje. Náckové, kteří si postavili základnu na temné straně měsíce? Ale proč by ne. Film se musí brát jako vyslovená recese, jinak to nejde. V tu chvíli si klidně i ty tři hvězdičky zaslouží. Některé narážky jsou totiž fakt boží. A když už odečtu nejhorší bod filmu - scénář, tak musím uznat, že Laibach se s muzikou perfektně poprali, stejně tak jako plno německých herců si ze sebe dokázalo udělat příjemnou legraci. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €7,5miliónaTržby USA $122,082Tržby Celosvetovo $10,090,000▐ Nadšenie fanúšikov s blockbastrov a lá ID4 + Vesmírna pechota sa v tomto prípade nezaprie, má to svoju ľahkosť, zábavnosť, údernosť, akčnosť, či podmazanú veľkoleposť ako tomu bolo pri novodobých Grindhouse vychytávkach ako Drive Angry, Planet Teror, Death Proof. Asi najviac potešia celkom slušné triky, ktoré sa samozrejme striedajú aj s menej vydarenými ale na takýto druh filmu je to až nadmieru dobrá práca, potešia aj niektoré uletené nápady ako to bombardovanie miest s meteoritmi, takže spokojnosť. /videl v kine: 65%/ (videl na festivale Comics Salon 2012) -v kine to malo dobrú kulisu ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní mix, který na papíře a v trailerech vypadá odvážně, ale na hodině a půl se snaží smíchat několik cílených parodií bez skutečného humoru a vlastní představě o hlavní pointě. Politicko-kritická rovina (nejen, ale především) proti Spojeným státům působí jako stále opakované módní klišé a ta snaha stylizovat Měsíc do podoby (skoro steampunk) nacistické vize Čtvrté říše byl vykoupen hromadou nesmyslů... ale budiž. Beru to jako fanouškovský úlet pro hrstku vyvolených, kterým budou stačit uniformy, sexy blondýna a odvážný sci-fi motiv, který je moc pěkně dovršen s příchodem závěrečných titulků. Tu hodinu zbytečnou hodinu navíc, co ten film má, raději nechám plavat:-). PS: přes všechny zhovadilosti a nedodělky, nedomyšlenost a přehnanost si autoři zaslouží za svou vytrvalost dotáhnout svůj nápad do "konečné verze" třikrát Sieg Heil ... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Železné nebe snímku Iron Sky je hodně prorezavělé. Sice je jasně pochopitelná politická provázanost mezi současným (americkým) kapitalismem a fašismem/nacismem (třeba podle citátu Benito Mussoliniho: ,,Fascism should more appropriately be called Corporatism because it is a merger of state and corporate power"), ale v případě tohoto filmu je to příliš prvoplánová politická satira. Dalším aspektem je sama obsese nacistou coby filmovou postavou, dokonce ani takovéhle sci-fi béčko to většinou nestačí pojmout, až příliš obskurní hrdina je vlastně na škodu. A nakonec přijde multi-kulti romance...no tak je to z velké části německý snímek, tak co jiného také čekat... Železné nebe zrezavělo zmatením žánrů... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem cheesy komedii a dostal překvapivě inteligentní satiru s pár vtipnými scénami. Vesmírný bitky jsou na vysoké úrovni a já si to dost užíval. Jediné zklamání je pro mě Udo Kier. Čekal jsem od něj šílenýho nácka a on byl tak nějak obyčejný. Každopádně nebuďte zklamaní, že to není akční béčko s náckama, a buďte rádi za nečekaně dobrý film. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kdo by si pomyslel, že jednou budou při německý verzi epic opusu B Mashina vylítávat vesmírný talíře z měsíční základny ve tvaru hákáče a Udo to bude kočírovat ve slušivý uniformě. Skoro bych se udělala, jen kdyby to bylo dobře natočený (což je, vzhledem k podmínkám, samozřejmě utopie). A Zeppeliny! A (krutě nevyužitý) Götterdämmerung! U vesmírných posil jsem uplakla slzu patosu (Mir džoins ze betl), u Udova "loučení" slzu deprese - die Zeit ist die Sünde - 38 let po Drákulovi zas plive krev. Plus 38 let. __________ Některý nápady nádherný, většina vtipů nenádherných (hlavně otravný nigga, ale třeba Severní Korea ok, asi to ještě neviděli). Amatérská forma nevadí, amatérský scénář už trochu jo. Ale stejně dík. (director's cut 3,5*) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

BOHUŽEL, TAKOVÉ JE TO S ODPLATOU. PŘINÁŠÍ ZMATEK. A NIKDY NEDOPADNE TAK, JAK BYSTE CHTĚLI..... /// Bejt v roce 2018 sejmutej na Měsíci esesákem? Tak to je sci-fi. Nebo spíš komedie. Nebo spíš nezávisle střelený sci-fi, na který je třeba hledět jiným vokem, než na každej jinej vobyčejnej film. Dílko fandů Wing Commander, tropících si prdel z Ameriky, při čemž nakopávaj tu náckovskou je hlavně myšlenkově (nemyslím ideově) vtipný. Záleží jen na tom, jak dlouho se vydržíte těm kravinám šklebit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Od malička mi vtloukaj do palice, že Chaplinův ,,Diktátor“ je ,,vůdcův“ 10ti minutovej náborovej materiál. 2.) Na chvíli jsem zapochyboval o nacistech (a nemohl za to orální sex). 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Náhodou Skvělá Podívaná.. Já se Nenudil !. Já se skvěle Bavil. Dokonce jsem se i zasmál, Fajn efekty.. Spoiler: Udělat z černocha bílého se jen tak nevidí!*spoiler* Hráli tam navíc sexy Herečky.. Pro mně Zábavný Blockbuster.. Doporučuju:) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

První široce sledované dítko crowdfundingu sice utvrzuje naději, že díky internetu budou moct někteří tvůrci realizovat své vize přímo za podpory fandů a tedy bez kastračního vlivu tradičních investorů či filmových studií. "Iron Sky" ale současně ukazuje na limity celého zlatého telete, které přesně vystihuje heslo "from fans for fans". V současnosti snímek plní tvůrce i některé diváky nekritickým nadšením právě coby success-story, ale až vzniknou desítky dalších variací přímočaře oslovujících fanovské cítění okatými popkulturními eintopfy a hrstkou vtípků převzatých z diskusních fór, bude i crowdfundingový průmysl najednou čelit problému, jak z diváků vytáhnout peníze na další projekt. Lze spíš předpovídat, že crowdfunding se stane do budoucna alternativou financování nových počinů pro již etablované tvůrce, a to navíc z mediálních oblastí méně nákladných než je kinematografie. Naopak začínající tvůrci budou muset přicházet s opravdu originálními a nápaditými věcmi, aby si jich vůbec někdo všimnul. Názorně je to již teď vidět na propastných rozdílech ve vybraných částkách jednotlivých videoherních projektů na Kickstarteru - dle očekávání dostávají hromady peněz i nad stanovené cíle tvůrci a společnosti, které již mají jméno či přímo fanovskou komunitu (Double Fine, nový Carmageddon či Shadowrun apod.) ale tisíce bezejmenných prostě nemají šanci. ____ Čistě jako film "Iron Sky" nezapře treckie původ svých tvůrců, takže ani nemůže končit jinak než dlouhou vesmírnou bitvou. Ta i vše ostatní ve filmu je ale vlastně jen fanboyovský nápad, který vytváří pouze konceptuální kulisu, ale nikoli záživné či hlubší zaujetí budící dílo. Celý projekt tak vlastně funguje na podobném principu jako špatné exploatační filmy - navnadí na lákavou premisu, ale nedokáže ji už nápaditě rozvést do koherentního a gradujícího vyprávění. Příznačně pak snímek spíše působí jako imprese z brouzdání diskusními fóry, kde se prolínají popkulturní aluze s historickou fikcí, bezzubým zesměšňováním dobové mezinárodní politiky, juvenilními vtípky o pohlaví a filmovými citacemi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se tesil v podstate od doby, kdy Timo ukazal prvni zabery a zacal somrovat o penize, takze jsem mel samozrejme znacne vysoky ocekavani a bohuzel jsem ted lehce zklamanej. Samotnej pribeh by spatnej nebyl, ze se jedna v podstate o amaterskej film prakticky nepoznate a vetsina triku je na hollywoodsky urovni a herci hrajou solidne. Jenze celej ten dej je takovej lehce zmatenej, film preskakuje od jedny sceny k druhy, jen aby se tam narvalo pokud mozno vsechno, co Tima pravdepodobne napadlo a proste to tak neni nejaka jizda od zacatku do konce. Navic se to od invaze nemcouru z Mesice postupne zvrhne do saskovani prezidentky USA, akce a souboju by mohlo bejt vic a nektery saskovani naopak vyhazet. Vysledek je sice skvele vypadajici a zabavny sci-fi, ale nic vylozene zapamatovani hodnyho se nekona a rovnez hudba oproti traileru je dost nevyrazna. Skoda. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně šílené, pitomé, ale opravdu zábavné béčko. Už jenom ten námět o nacistické základně na odvrácené straně Měsíce je dost odvážný. Fantazii se meze nekladou, a tak je v mnoha případech doveden na samou hranici absurdna a ztřeštěnosti. A tak přetlaková komora svléká vnadné učitelky, černoch je předělán na blonďáka, I-phone na zastaralé německé základně platí za počítač budoucnosti, vesmírný koráb přistane v marihuanovém poli, nacističtí vojáci listují stránkami Playboye a komentují vyholené pipiny atd atd. Když si do toho připočtu kupu hlášek ("Ten musí mít nejmenšího ptáka ve vesmíru.") a povedené efekty (lodě dokonce super, s destrukcemi už je to horší), jsem rohodně spokojen. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neprocházím se často po odvrácené straně měsíce, takže jsem dosud neměl možnost nakouknout do Čtvrté říše chystající NWO, avšak jako nejčistšímu příslušníkovi čisté rasy mi nečinilo větších problémů fandit svým soukmenovcům se svastikovým symbolem lásky na rukávech. Americká prezidentka, nadšená válečným konfliktem s oblíbeným nepřítelem, také stála za trochu náklonosti a zašťourání do ctihodné OSN jistě potěšilo, ale nemohl jsem si nevšimnout, že původní skvělý námět se po trošce úvodního napětí pozvolna proměnil v komedii a ta vygradovala závěrečnou fraškou. Já jsem si to tedy celkem užil, ale dalo mi to dost práce. Heil Adler! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Plno odkazů (citace Pádu třetí říše tomu asi vede) a snaha o přesah v bezvýhradně béčkových kulisách nejsou ani dost ultimátní, ani dost chytré. Je to svým způsobem sympatický film, ale za srdce mě nechytil. A když to nezvládl, všechno ostatní šlo jaksi dolů. 65 % ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vuorensola definitivně potrvzuje to, co dokázal už ve své poloamatérské hříčce Star Wreck: in the Pirkining. Totiž, že si dokáže vybrat schopné a typově výborné herce, dokáže naprosto precizně vystihnout samotnou podstatu každé jedné scény a jako takovou jí dovést k absolutní dokonalosti (tzn. např. propaganda je propaganda až na dřeň, scéna z buddy movie je jako vystřižená z té nejtypičtější buddy movie, jako si dovedete představit, atd) a především - naprosto mistrovsky balancuje na pomezí parodie (Pád třetí říše mě upřímně rozsekal), absurdity, satiry, dramatu a frašky a přepíná mezi těmito polohami tak samozřejmě a "lehkonoze", jak to jenom jde. Když k tomu pak člověk připočte pomrkávání na fanoušky, ať již svoje vlastní (rozvádění motivů a prvků ze Star Wrecku - reklamní paňáci ve vedení, bios, rusáci, Finsko, ...), nebo filmové obecně (citace filmových scén, od zcela zjevných až po jemné narážky a to až do té míry, že u startu lodi Götterdämerung, kdy (loď i celá scéna) vypadá jako něco z třetího Matrixu, hraje hudba, která velmi připomíná skladbu z Revolutions s názvem Neodämerung... Lahůdka od první do poslední minuty... P.S.: Chtěl sem napsat, že Julia Dietze je nejkrásnější Němka, jakou znám, ale ona je napůl Francouzka :)) ()

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama