Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 2

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Recenze (879)

campix 

všechny recenze uživatele

Nepodlehl jsem prvotnímu hypu a počkal až se hodnocení ustálí. A musím přiznat, že jsem neočekával nic velkého, spíše jsem se trošku bál, jak by to celé mohlo skončit. Slátanina to sice docela je, ale po většinu času velmi zábavná. A když zapomeneme na několik nesmyslných věcí, tak nalezneme v Iron Sky poměrně solidně zábavné akční béčko, kde nácci dostanou znovu na prdel, jen té americe tu prostě nemůžete fandit. Ve festivalové nabídce určitě zpestření. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Asi jsem v hodnoceni mirny, vzhledem k evropskem filmu, no... Zajimavy namet, par vtipnych momentu a velmi povedene futuristicke uniformy mesicnich nacku. Osobne nemam rad jak parodie, tak sci-fi, zde jsem byl ale zvedavy, jak vse dopadne. K memu zklamani temer nijak, film je ve sve druhe polovine velice slaby. Temer nulova konfrontace mezi zemi a mesicem, kdyz nepocitam ty modely vesmirnych stanic... ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Film v podstate napĺňa očakávania, je tam zopár skutočne vydarených vtipov a narážok. Jediný problém je, že ich je fakt len zopár a z takého námetu sa dalo predsa len vytrieskať viac, za to to trošku zamrzí... ()

carly 

všechny recenze uživatele

jemna socialna kritika zahalena do sci-fi komedie. bolo to neocakavane vtipne, skvelo zahrane - hlavne James Washingto, Vivien, Renate a PUSA boli skveli. a niektore dialogy ma dohnali k slzam. hlavne teda galakticka vojna. a tie odkazy a hudba. velmi sa mi pacilo aj to, ze Nemci hovorili nemecky. zabavila som sa neskutocne ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Prodat jen sotva dobrou hlášku je kumšt a tady se to daří jen tak v polovině případů. Hype byl přehnaný, dneska už si na nácky z Měsíce sotva někdo vzpomene, ale přesto je to pořád legrace. Více méně povedená legrace ve více méně fanouškovsky vydařeném sci-fi. Podstatné je, že z Iron sky sálá nadšení tvůrců každým filmovým políčkem. To nadšení mě docela chytlo a potěšilo, stejně jako úroveň těch větších vesmírných záběrů. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec už připraven, že úplná pecka to není, jsem se moc nezklamal. Je to taková satira s občas velmi vtipnými, občas jen mírně k pousmání momenty s trochu hořko cynickým závěrem. Spíše by to bylo za 3*, ale přidávám, jelikož jsem tento projekt sledoval už od počátečního stádia kdy s tím kluci finský teprve začínali a oceňuji jejich snahu všemožné virální propagace a shánění peněž, přes pravidelné videoblogy před, běhěm a post produkce, kdy se natáčelo v Berlíně a Austrálii a triky se dodělávaly hlavně v Tampere ve Finsku a jsou překvapivě na velmi vysoké úrovni. 6,5/10 + 1 bod za tu snahu. P.S. Více sexy nacistek jako Julie Dietze :-) ()

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

POZOR! Tento komentář obsahuje SPOILER. To byste nevěřili, co Američani objevili, když přistáli na Měsíc. Život! A ne ledajaký. Zabydleli se tam totiž Němčouři a dokonce jim tam střílí zbraně a jezdí auta. Poznáte muže, jenž má ambice stát se příštím vůdcem a ovládnout svět. Avšak otec jeho budoucí chotě, to je teprve kapacita, novodobý Mengele. Představte si, že von umí dělat z černochů bělochy s tak blonďatým přelivem, za který by se nestyděl ani basketbalista Dennis Rodman. A ty jejich vesmírné lodě. Naprosto identické s UFO, tak kdoví, co jsme vlastně po ty léta na obloze viděli. Oni Němci ale nejsou jen zlí. Pokud by vás pozemšťanky ohrožovali, pokojně se nechají obměkčit příslibem orálního sexu. Abych to shrnula. Celý film jsem byla v rozpacích, sem tam se pousmála vtipné scéně, ale jinak prostě jedna velká katastrofa. A to doslova. Chvíli to vypadalo jako pokračování Dne nezávislosti. Nakonec si ale oddychnete. Zlí budou poraženi a díky medicíně, je z bělocha opět černoch. Dokonce se mu z rovných vlasů vytvořilo pěkné afro, pokud si teda nestihl udělat ondulaci, ale to jsem nepostřehla. Takže konec dobrý, všechno špatně. Kladně hodnotím pouze filmovou výpravu, barevnou stylizaci a pěkné vykreslení měsíce. Znovu viděno 13.7. Tentokrát jsem to nebrala tak vážně a pobavilo mě to mnohem víc, tudíž místo ** dávám *** ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jedna z pouček, které mi byly vštěpovány v tanci, se týká dotahování pohybů. Každý pohyb těla a jeho končetin musí mít jasně vymezený začátek i konec, i když plynule přechází v další. Právě toto mi u Iron Sky chybí. Je tu nápad, peníze, ale dotažené to není v žádném směru, a rozplizle se to pohybuje vpřed s občasnými vtipnými momenty. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Tak především ten fakt, že je to film o náccích z Měsíce říká hodně. A mě se tenhle šílený námět a vlastně i tenhle šílený bizardní a sympatický film sakra líbí! Ale nemyslete si, není to jen tupá akční patlanina jak by se mohlo zdát. Vše se to ubírá dobrým směrem. Je to docela chytré. A hlavně je to dost nepředvídatelné. Od počáteční sci-fi a scén z Měsíce, kterým mimochodem vládnou skvělé efekty a výprava (ač nechápu jak to sakra dokázali za tak málo peněz) se přesouváme na Zemi, kde započne komedie, narážky, prostě satira. No a na konci to vyvrcholí velkou vesmírnou bitvou jako ze Star Wars a vtipnou scénou ze Země. Jinak, herci si to uhráli s přehledem, a někteří i tak, že bych je chtěl v budoucnu vidět znova, stejně tak jako něco od Finského chlapíka, který Iron Sky zrežíroval, 4 hvězdy. PS: Soundtrack je velmi povedený. PSS: Jsem zvědav na Director´s cut. ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak šílené, až je to v podstatě geniální. V první polovině filmu jsem oceňil hlavně nápad a vizuální stránku filmu, když vezmu v potaz, že se nejedná o Hollywoodský snímek, musím nad kvalitou technické stránky smeknout. V druhé polovině mě pak pobavila především satira na současnou politickou/mocenskou situaci ve světě, což bych shrnul asi tak, že není nutné natočit rádoby intelektuální drama ověnčené kdo ví jakou palmou, kaktusem a podobně, ale stačí se nad věc povznést, pousmát a nebát se vtipně vnést do filmu to, co všichni vidí, ale bojí se to říci otevřeně. Skvěle! ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Místy studiovost z filmu kouká, až hanba + nepromyšlené střihy akčních scén. Z Tima jednou bude dobrý režisér, doufám protože něco stálo za vidění a něco za starou botu s podpatkem. Také podotýkám, že první sneek videa, kterými lákali peníze od fanoušků, slibovala něco krapet jiného, než politickou satiru. ()

spitr 

všechny recenze uživatele

Rozhodně blbost, ale s dobrým námětem a zajímavým zpracováním. Parádní zesměšnění nácků i amíků a mezinárodní spolupráce. Díky za albínského černocha Jamese Washingtona, ještě že si vzal s sebou svůj iPad na Měsís, jinak by to nebyla taková prdel. TOHLE ŽE JE POČÍTAČ HA HA HAAA ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Trailer, ostatně důvod, proč jsem se na Iron Sky podíval, byl dost slibný. O to smutnější pak bylo Iron Sky sledovat. Docela škoda mohla z toho být celkem bomba, kdyby se to dostalo do správných rukou. Začátek, super, v druhý části už sem se nudil a ztrácel. Po zbytek, co jsem se na tuhle ptákovinu koukal, jsem přemýšlel, jestli tedy jde o parodii nebo o zcela vážný film. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1.) Po 30 Minutách. Film jsem vypnul s obrovskou otlačeninou na čele, jak jsem zběsile bušil hlavou o zeď. Náhlý příval odporně trapného humoru a přehlídky přehrávajících kreatůr v "dobových" kostýmech na mne zanechal jisté stopy. 2.) Po 26 Hodinách. Po síle jednoho komentáře zde se mi přehlídka děsů s fajnovým vizuálem a skvělými triky rozležela v hlavě. Film dostal druhou, leč poslední šanci. 3.) Po Hodinovém stažení (Ano, nemám supergalaktické připojení.) Film byl úspěšně zdolán! Dokonce jsem se výborně bavil. Trapné vtípky a nefungující gagy zmizeli a na scénu nastoupil funkční humor s trefným přesahem. Ovšem, aby toho nebylo málo, mé oko zažilo lahodné vesmírné bitvy, vystřižené (Jak zde někdo přede mnou podotknul.) jako ze Star Wars. Kdo čeká chytrou satiru bude zklamán a umlátí se. Ovšem kdo bude k tomuto dílku bude přistupovat, jako na největší bizarnost v současné době s famózními efekty a výbornou válečnou sekvencí, která trvá od poloviny k závěrečným titulkům (!!), bude nadšen. Parodie, satira, nezapomenutelné postavy a několik opravdu skvěle vypointovaných scén. Béčkové, leč lahodné. Pro příště, ale nemíchat. Občas z toho třeštila hlava. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Neskutečný mix satiry, absurdity, všech možných popkulturních narážek s velmi pěkným vizuálem, který dokáže zaujmout. ()

wader 

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu sice 4 hvězdy, ale jedna * je jen za to, že jsem se toho filmu po tolika letech odkladů dočkal, druhá hvězda je za mou slabost pro tuto tématiku (jakkoliv zpracovanou), a zbývající 2* jsou za samotný film. Na Iron Sky jsem se opravdu těšil. A čekal jsem podstatně něco jiného. Sice jsem od začátku nevěřil, že by mohlo zařazení mezi komedie fungovat, ale taky jsem nevěřil, že by to autoři nechali takhle propadnout.... ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodná slátanina, která si to, co do formy a zábavy, může směle rozdat s kdejakým hollywoodským blockbusterem. Několik nápadů skutečně geniálních a závěrečná vesmírná bitva místy až vyráží dech. Škoda jen někdy až přehnaně samoúčelného humoru a karikatur na místo hrdinů (poarijštěný afroameričan vyloženě otravuje), vždyť film, který vyprávý o vesmírné invazi nacistů, kteří se po válce na místo Argentiny usadily na odvrácené straně měsíce je už sám o sobě jednou velkou absurditou :-). ()

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama