Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 2

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Recenze (879)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Totálny úlet, ktorý zdôrazňuje kde sa dá, že si je toho vedomý. Na pár miestach pobavilo a vybielený nigga bol OK, ale všehovšudy strašná, strašná nuda. Druhú hviezdu dávam tvorcom za to, že si takýto nápad presadili a zrealizovali. Ale inak úplná zlátanina. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Nechutné "guilty pleasure" s naprosto ohromující nazi technologií a ultimátní válkou o měsíc, jeho nerostné bohatství a vládu nad světem... Film se bohužel striktně nedrží nastaveného schématu měsíčních nacistů proti všem, jsou zde zbytečné odchylky od toho podstatného.... a to je válka... Když jsem poprvé spatřil tu základnu se všemi těmi retro stroji, vojáky a budovami, mé srdce zaplesalo... Parádně výtvarně ztvárněno... Film se občas zbytečně pokouší o komedii či špatnou politickou satiru a ta napravená nacistka s tím "Vošingtnem", v podání levnější verze Sama L. Jacksona, mi tam taky přijdou nepatřiční, ale to filmu nic neubírá na jeho originalitě a umělecké dokonalosti... Prostě hvězdné války říznuté 2. světovou.... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Námět a vizuální pojetí jednoznačně na jedničku.Jenže je škoda, že je to chvíli komedie ve stylu Doktora Divnolásky, a potom zase temné scifi jak z Hvězdných válek. Obojí je skvělé, ale ta kombinace je prostě rušivá. Sám bych se nedokázal rozhodnout, kterou z těch dvou variant bych v tomto případě viděl radši, a tak chápu, že se to muselo zfouknout všechno najednou, protože na tohle se asi lehce peníze nezískávají. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

skvělá komedie! Takovouhle prdel si z amíků už dlouho nikdo neudělal. Plus nádherná Julia a ucházející triky a máme tu úžasnou komedii se skvělou akcí a pár cool hláškama. 80% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Hajlující satirická komedie? Příjemná změna s naprosto minimálními námitkami. Šokující výprava, ojedinělý námět, skvělá kostymérská práce a naprosto dotažený scénář, dělá z téhle "naci-šaškárny" originální podívanou. S napůl zdvyženou pravačkou, provokujícím Áda-knírkem a s výsměchem Dělnické straně, doporučuji tenhle nářez všem rasám, okupujícím ČSFD... ()

dzira

všechny recenze uživatele

Docela vtipné. Na odreagování. Ale ten námět měl mnohem, větší potenciál. Rozhodně to není další Svět zítřka.... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zklamání roku. Iron Sky měl brutální potenciál, s námětem a vizuálem který byl k dispozici mohla vzniknout špičkově úchylná a pulpová variace na Válku světů, jen s nacisty místo marťanů. Ale místo toho režisér tuto příležitost doslova promrhal v nevtipné parodii a křečovité snaze o hlubokou myšlenku. Přitom začátek docela držel pohromadě, sice trochu skřípal, ale prostředí měsíční základny Čtvrté říše odvádělo svou práci. Od příjezdu do Bílého domu šlo všechno do kytek, a zbytek děje jsem se pronudil. Hrubě nezvládnutý film. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Chytrá satira? … Ehm, ne. Zábavně absurdní béčko na vysoké technické úrovni? … Tohle už sedí. O velmi pozitivních ohlasech jsem věděl, ale k projekci jsem přistupoval bez očekávání. A jak se nakonec ukázalo, byl to jeden z primárních faktorů tvořících divácký zážitek. Nebudeme si nic nalhávat, přistupovat k „Iron Sky“ seriózně se rovná sebevraždě (tvůrci si bohužel občas myslí, že ne a snaží se do toho povrchního scénáře procpat přesah), ale ten dvanáctiletý kluk, který někde v hlouby mé duše stále přebývá, měl radost. A ta rostla a rostla, až mě přiměla udělit i tu čtvrtou hvězdu. Koukám, že podobný hovadiny mě, stejně jako pohled na Julii v uniformě, nikdy neomrzí. 70% ()

DonHUS 

všechny recenze uživatele

Ultimátní krávovina se spoustou leckdy až geniálně šílených a ujetých nápadů. Bohužel má taky všechny neduhy běžných videobéček, díky čemuž nemůžu jít nad 3*. Každopádně stojí Iron Sky za vidění už jen kvůli vesmírné bitvě (která tu nebyla od SW:E3). "MIR joining the battle." ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Tak si představte, že se Hitler a všichni SSáci skrývají na měsíci a plánují invazi na Zemi. Větší "uwe-bollovinu" jsem dlouho neviděla. ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Velmi originální, místy velice zábavné. Skvělé narážky a kritika povrchnosti/stádovitosti. Náckovský projev v rukou prezidenta USA byl jednou z věcí k hlubokému zamyšlení. ()

PetrVabruscak 

všechny recenze uživatele

Film nenaplnil svůj potenciál. Konspirační teoretici mi určitě dají za pravdu, že s teorií nacistů, kteří během druhé světové války vyvinuly revoluční raketové (vesmírné) technologie, se dalo naložit lépe (tu technologii rozkradli USA a SSSR = vesmírné závody?). Autor si utahuje z nácků, američanů a pak z celého světa. Určitě stojí za shlédnutí. Vidět na nejdůležitějších postech USA ženy je super. Hlášky typu "S teroristy nevyjednáváme" zabíjely. Paradox, kdy nacistická učitelka skončí s černým kosmonautem, je milý. Nezklamalo ani nenadchlo. ()

KitFisto 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem jediný, kdo čekal něco víc. Takovou parodii jsem teda nečekal, ale mezi těmi všemi Hollywoodskymi sračkami a velkými projekty, které se na nás vjednom kuse valí určitě příjemné překvapení. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

James Washington, je prvním člověkem po 50 letech, který může vkročit na povrch Měsíce. On, ani nikdo jiný netuší, že celou dobu od druhé světové války existuje na odvrácené straně měsíce tajná nacistická základna, kde se nacisté pečlivě připravují na ovládnutí Země. Přistání americké vesmírné lodě je právě tím impulsem, který celou akci spustí... Timo Vuorensola už svým prvním počinem, fanouškovskou kopií Startreku dokázal, že fantazie má na rozdávání, a pokud dostane do ruky nějakej ten peníz, tak jí dokáže přenést na filmové plátno. Na Iron Sky je vidět, že těch peněz už měl Timo k dispozici mnohem více, takže si mohl dovolit i o něco známější herce než jen své kolegy z mokré čtvrti, a také na vizuálních efektech je to pořádně znát. Jak píše Djkoma - film je určen pro hrstku vyvolených, kterým budou stačit uniformy, sexy blondýna a odvážný sci-fi motiv - a musím říct, že k těm vyvoleným patřím. Já se bavil více než královsky, a u některých scén jsem se málem neudržel (když si americký astronaut porovnává s německým vědcem kdo má větší ... počítač, nebo když se při jednání v United Nations k celé akci odvážně přihlásí Severní Korea)... ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

A co teď ? Na odvrácené straně měsíce číhá nový Führer. Dva američtí kosmonauti, z toho jeden je černoch a má i černý skafandr. Nevím proč, ale viděl jsem v této roli spíše Jamie Foxxe ( jsou si kapke podobní) Každopádně nápadově to není zlé, ale v celku se to nějak pocitově strácí a zbývá jen těch pár trefných hlášek. Je to prostě taškařice :-) Udo Kier je i tak maník! ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně pěkně graficky ztvárněné a vymakené do sebemenšího detailu.. Na kostýmech se taky někdo vyřádil.. Herci neurazili.. No a co, že to v podstatě nemělo hlavu a patu.. Ale občas jsem se "náckům", kteří přišli z Měsíce zničit Zemi, zasmála :-D ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Béčko jako stodola, ale nutno přiznat, že jsem se takhle při filmu už hodně dlouho nebavil. Ujeté každým coulem, plné nejrůznějších narážek a absurdit. Výborné. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No dosť sklamanie. Nadšenie nestačí. Väčšinu filmu nefunguje nič. Kopec vecí je trápnych. Jednu hviezdu dám za černocha, jednu za solídny triky (na pomery) a jednu za tú chutnučkú Nemku. Objektívne ale skôr dvojhviezdičková záležitosť. Premárnený potenciál. Pritom rozpočet nebol problém. A posolstvo? Nič moc. Možno ešte tú tretiu hviezdu odoberem. ()

Iwory_ 

všechny recenze uživatele

Úžasný nápad, jenže přoč to nebylo vážnější? V některých případech mi ten laciný vtip úplně pokazí pohled na film. Podle mého názoru je to dobrý nápad ale měl být natočen trochu vážnější formou. ()

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama