Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Recenze (878)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Neskutečné, tak ono se přeci jen podařilo dokonit do naprosté chujoviny nápad s takovým potenciálem. Vize měsíce v područí nacistických vědců a obřích hutí generujicí nespočetnou armádů nacistických létajících talířů je opravdu skvělá a moment, kdy zajmou kosmonauta je taky super. Od této chvíle se ale začne odvíjet nějaký téměř trapný pokus o humor, akci a vůbec dramaturgii děje. Přiznám se, že už jsem to dokoukával s krajním odporem. Takhle pitomě jsem se naposledy cítil u Někdo to rád blond. Přijde mi to, že nám Němci chtěli ukázat, jak si umí udělat se své nechvalně proslulé historie srandu, ale zdá se, že nám to cpou příliš křečovitě, že se nabízí podezření, že tam někde uvnitř to pořád myslí vážně. Že nás to má jen uchlácholit a pod rouškou roztomile přítažlivého sci-fi humorného balastu nám servírují cosi, co se vlastně docela špatně luští. Této zábavě neholduji. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tma, že by člověk ani neviděl na velký skok pro lidstvo, trýznění Neználka kapitalistickou společností, proradní plecháčci Decepticoni a teď, mein Gott, Nacisté - temná strana Měsíce evidentně skrývá samé nemilé věci.. V geekově mozku během saunování zrozený Plan 9 aus dem Weltall má opravdu vtipných momentů jak nepříliš zručný truhlář prstů, ale nelze mu upřít autorský entuziasmus a vzhledem k výši rozpočtu kvalitní triky, kdy se člověk nedočká, aby na stříbrným sprejem nastříkanou krabici od bot útočil talíř do mikrovlnky. Snad to chtělo ještě častěji zabrnkat na satirickou notu a já bych pak nemusel trávit většinu filmu představami, jak propůjčuji fräulein Richter některé z mých neárijských tělních tekutin.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zas a opět film, který se jako "béčko" hlavně tváří, než aby jím skutečně byl. Opět zůstalo jen u prvotního, zvráceně zábavného nápadu. Výsledný film pak postrádá nápady, ukotvení či jakýkoliv koncept, nadsázku či promyšlený humor. Je Iron Sky poctou sci-fi béčkům z padesátých let? Měl snad být ztřeštěnou sci-fi komedií, stavějící svůj humor na střetu usedlých nacistů s moderní civilizací a jejími výdobytky (z tohoto ranku mě momentálně napadá jen Star Trek IV: Cesta domů)? Nebo vážně míněnou satirou na téma pomíjivosti ideologie a zaslepenosti, kterou obvykle přináší? Zas a opět film, který je tak trochu tím vším z výčtu a tedy ničím. 3/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nenaplnil všechna očekávání, ze začátku jsem přes všechna varování hledal ten velkolepý vážný feeling trailerů, ale rozhodně nezklamal ani náhodou. Už jen vidět zase nějakou opravdu povedenou vesmírnou bitvu je pro mně velký plus (a tady je to jak ze Star Wars - palce nahoru), a celková stylizace je opravdu úžasná, také stavba scén a další technické záležitosti jsou na nezávislý film za pár šupek opravdu více než dobré. Herecké výkony správně přemrštěné až naprosto šílené, ale všichni hrajou jak jen můžou a Renata je kost :) Po příběhové stránce to ale žádná sláva není, všechno je jen načrtnuté, k zvratům přichází příliš rychle a samotné hlavní téma filmu - invaze nacistů a převzetí Země úplně úplně odbytá.. Prostě bych dal půl království za o hodinu delší film, kde by pod slupkou všeho sarkasmu, satirických pokusů a narážek, došlo i k nějakému opravdovému dramatu. Ale nestane se a všechny ty parádní scény a monology ala "svět je nemocný a my jsme doktoři" vyzní docela do ztracena... Také si člověk v takové rychlosti ani nemůže pořádně zvyknout na postavy, a i když to asi není taková chyba u těch všech figurek, důležitých pouze pro vyjadřovanou myšlenku, aspon bych se trošku více věnoval hlavnímu duu. A jak tedy funguje ta politická satira, které tvůrci obětovali tak mnoho? No, šlo to dotáhnout ještě trochu jinde a na jiný level, ale Finové aspoň vyjádřili ty nejdůležitější problémy, kvůli kterým americkou politiku a její způsoby mnoho lidí zrovna nemiluje. At už otravná, ambiciózní, mocichtivá variace na Palin, nebo diktátorsky se chovající generál či mlžící a veskrze slizký ministr obrany - všichni odkazují: My jsme páni Země, sebereme si, co chceme, vydrancujeme zdroje, dobudeme země, porušíme jakoukoliv dohodu, protože vy jste nicky a my máme atomovky... Parádní scéna ukazující na mírumilovnot a spolupráci mocností je "posily". A pak závěr :) Úplně poslední scéna tomu dala doslova hřebíček do rakve a přitom ukázala, o co se opravdu tenhle film snažil. Zpracováno ne zcela korektně a na dřeň už vůbec ne, spíše jen takové nadhledové chození kolem horké kaše, ale snaha se cení. Finský zástupce je best, stejně jako ten severokorejský :)) PS: celý film jsem čekal, kdy se ozve ta skladba z traileru a nic.. Zato bych byl skoro schopen snížit hodnocení :D PPS: opravdu pobavila nacistická verze Diktátora a potěšil meteorblitzkrieg ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já jsem vysoce spokojená. Dostala jsem, co jsem očekávala a především vizuálně jsem byla uspokojena:) Iron Sky je pro mě humornou parodií se slušným množstvím vtipných hlášek, postav i scén. Zvláště pasáž, odkazující na Pád Třetí říše mě dostala:) Jakoby už samo o sobě nebylo na Youtube dost vydařených, amatérských a v podstatě již kultovních českých parodií na tento film. Vypadá to, že Pád Třetí říše se již zřejmě stal "nejvtipnějším" válečným filmem:) Iron Sky má rovněž skvělé obsazení, zejména krásná Julia Dietze či Götz Otto, který mi zde velmi připomínal Kurta Russela. Řekla bych, že se zrodil kult. Ovšem, jak pro koho:) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Proti Pirkinningu značně vyzrálejší a bez dojmu studentské hříčky. Pár vtípků mi přišlo prvotřídních... Solidní satira, bohužel občas trochu moc škrobeně nucená a prvoplánová, ale i tak jsem spokojen. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Iron Sky je skvělý levný finský bláznivý film. Koncept nacistů, kteří se po porážce v druhý světový válce přestěhovali na měsíc je sice originální, ale samozřejmě hodně přepálený. Je jen na divákovi, jak k filmu bude přistupovat ještě než film vůbec zapne. Řekl jsem si, že není od věci si občas odpočinout od předražených hollywoodských blockbusterů a tento počin k tomu přímo vybízí. I když jsem se na konci celkem nudil, tak to není tak úplně chyba filmu, ale mé náladě a vyčerpanosti z neustálého sledování filmů. Nevím jak to udělali, ale finální bitva je prostě epická. Ono vůbec způsob efektů leckomu nemusí sednout, ale mě to celkem vyhovuje...90% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pohodová jednohubka. Pro mne lepší jak všechny ty Vaterlandy, Salony Kitty i Hanební pancharti. A můj oblíbený liebling Götz Otto z takových kasaštyků jako Marlene (2000) nebo Dívka tvých snů (1998). ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mistrně natočená a velice zábavná sci-fi fantasmagorie, která se nebere až tak moc vážně a proto u mě boduje. Dokážu díky nadhledu tvůrců přehlédnout několik děr ve scénáři a logice a vůbec mi to nevadí, protože jsem si film skvěle užíval. Snímek s potenciálem, že se jednou stane napodobovanou klasikou. Šílený, ale originální nápad, dobří herci (hlavně krásná Julia Dietze) a zdařilé zpracování. Tohle se prostě povedlo a kdo říká, že ne - ten zaslouží kramflekem do hlavy (s nadhledem prosím). ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

No hej, väčšina z nás, čo sme sa tešili, sme asi trochu sklamaní. Ale aj tak dám 4*, lebo keď si poskladám všetky detaily, verím, že celok je nadpriemerný. Nakoniec mi celkom vyhovuje, že to nebola len bláznivá groteska, akú som podľa traileru očakávala. Páči sa mi, že film má viacero vrstiev: okrem prvoplánovej srandy najmä hromadu satiry, ktorá v istých chvíľach prechádza až do vážneho tónu. Takže filmom som trochu prekvapená, ale nehnevám sa, že je trochu iný než moje očakávania :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to více vtipu a satiru, která by nebyla tak očividná a jednoduchá. Ale za nápad a za to, jak si tvůrci vyhráli nejen s efekty, ale především s designem všech těch nacistických létajících talířů a kosmických vzducholodí, za to klobouk dolů. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujimalo by ma, koľko zábavy by si väčšina užila, keby si tento snímok pozrie ešte raz. Príbehovo možno “premyslenejšie”, no oproti nedávnemu “Sky Sharks”, ďaleko menej akcie či debilizmu, ktorá sa v prípade obdobných žánroviek doslova vyžaduje. Neviem no. Možno originálne na rok, kedy malo dôjsť ku koncu sveta, no “Iron Sky” mi veru neprišiel nijak extra vtipnou záležitosťou. Na akciu sa čaká dosť dlhú dobu, tá je miestami doslova vykrádačkou (alebo poctou?) “Star Wars”, no na druhej strane, vizuálna stránka je skutočne úchvatná. Každopádne, Ja som čakal viac, a to najmä z pohľadu humoru, primitivizmu. Medzi 2-tri, za vizuál a námet, asi viac k trojke .. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Několik kvalitních politických frků vysouvá tuto spatlaninu mírně nad průměr. Nácíček si udělal prdel z vlastní minulosti, kterou briskně připodobnil emerické současnosti. No co by ne. Skinhídci dostali další masturbační videjko, Sára Palinů pěknou zpětnou vazbu a Kulyček hlad. Než si na talíř vyrovnám pralinky do hákenkrajcu, musím jen upozornit hlídače mravní čistoty, že ten bubačisko je herec na hovno, Němčouři si stále ještě nedovolí zahrnout Izraelity ani do parodie a jediný, kdo si na vesmírnou bárku nenamontoval rotačák, jsou nokiové. Jo, a žádná herka v tomto filmu neobnažila dudany. Lehké téma vyčerpáno se zbytečnou těžkopádností, tudíž snad ani nehrozí nebezpečí další louhovačky pigi čaje v pokračování. Pokud přesto ano, pak Gott mit uns! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tie baby sú tam dole nejaké vyholené, vyzerajú ako malé dievčatká. Majú tam len taký malý knírek ako náš Fuhrer..." Táto sci-fi paródia má zaujímavý dej s žijúcimi nacistami na mesiaci. Aj keď je to trocha na hlavu (paródia, bratu...) celkom mato bavilo. Z témy sa určite dalo vyťažiť oveľa viac, ale i tak ma to potešilo. Ako píše Big Bear na svoje si prišli hlavne milovníci hry Wolfenstein a ja sa k nim radím. Humor tu je, ale chcelo by to ešte viac. Pobavila ma scéna návštevy kina na film Diktátor s Ch. Chaplinom kde nacistka výjde z kina zlomená po zistení, že film má viac ako 6 minút! Trochu nevyvážené, ale skvelý nápad mnohé zachraňuje. Režisér filmu sľuboval , že natočí film o cestovaní v čase a atentáte na Hitlera. Bože, zasyp toho fínskeho blázna peniazmi nech sa do toho pustí! 60%. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Rád by som Timov "Iron Sky" počastoval tými najprívetivejšími prívlastkami pretože sa jedná o síce prosté, ale za to úprimné remeslo, ktoré sa na nič nehrá a snaží sa rukami-nohami naplnovať to, čo si predsavzalo - byť fandovskou potechou, dôkazom geekovského espritu. V určitom kontexte sa mu to aj darí - nie že nie - máme tu brakový námet dotýkajúci sa obľúbených árijských končín (konečne vieme, kam zmizli nacisti po roku 1945), nazvymeto tendenciu campových výstupov (vedie fräulein Richter, sekunduje blonďák Washington, kruh uzatvára prkenný SSáček zdarma Otto), zámerne papundeklovú digitalizáciu (upomínajúcu na to najlepšie od ranného Intelu) a podceňovaného šviháka Udo Kiera, ktorý je pri takýchto video projektoch takmer vždy po ruke. Problém tkvie v tom, že nedočkavé obecenstvo namlsané bloggerskými šepkandami (priznám sa, že trochu aj spolu so mnou) čakalo čosi štylizáciou temnisté/satiricky prešpekulované a teda z prívalu kondenzovaného debilizmu ostalo primerane ovalené. Nedomyslená montáž záberov, diletantské pokusy o uťahovanie si z U.S.A. a občasná dialógová vata len podtrhujú, že ani tak zďaleka nejde o Bčko ambiciózne - s prípadnými nábehmi na kultovosť, citovanie či hĺbkové rozoberanie, ako skôr o Bčko elementárne, tzv. viralové - spĺňajúce funkciu dočasného, no pekne vyhaluzeného úletu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení pro ty co čekali ryzí odpad, již dlouho si takhle nikdo z ocasoidních Amíků nevystřelil. Scénaristé pojali svou satiru docela vtipně a v rámci možností chytře. Nemají tendenci cpát fekální vtípky tam kam nepatří. Spíše se zaměřují na takové ty sály, ze kterých se vždy zachraňuje svět, na to jak si všichni v otázce zbrojení navzájem lžou a pak se vždy vytasí s něčím převratným. Kdyby šlo jen o nějakou megasračku kde přiletí tupí náckové na Zemi a dostanou po držce tak ani nepípnu a pošlu tento náklad do horoucích pekel. Upřímně začátek mě kdovíjak nechytil, ale postupem času jsem přišel stylu docela na chuť. A závěrečné minutky již šlapaly jako dobře seřízený německý automobil. Ano, souhlasím s názorem, že z tohohle se stane kult. Sem s druhým dílem, případně s prequelem......45% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se tesil.. no jak to rict, asi jako decko nez otevrou cukrarnu nebo jako stepni koza na dest. Hltal jsem kazdou zminku, trailer vypadal take slibne a ac bylo jasne, ze pujde tak nejak o ptakovinu, nic nenasvedcovalo ze by se melo neco pokazit. Ale ouha, Finove jsou vetsi "bouraci" nez jsem kdy mohl myslet. Tak neuveritelnou slataninu, resp. spis hovadinu, s nenavazujicimi scenami, milionem nelogicnosti, trapnosti primo srsici z platna, jsem opravdu jeste nevidel. Ani vskutku povedena vesmirna bitva na konci nemuze tu miru ubohosti vykompenzovat a proto jedinou hvezdicku davam za naprosto neodolatelnou bohyni jmenem Julia Dietze a jeji sametove-medovou nemcinu i anglictinu ;) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Myslela jsem si, že budu muset vybombardovat Austrálii!" Trochu mi to připomnělo vydařenější Svět zítřka. Vizuální stránka je opravdu vynikající a sledování bitvy vás přenese do světa StarWars. Hlavní myšlenka je zajímavá ( a jistě ne zcela fantastická, jelikož sny a přání nacistů byly bez hranic a veřejnost zdaleka neví vše, co tajně kuchtili ve svých vědeckých laboratořích), leč strhující příběh se nekoná. Občas vtípek, herci hrají dobře (mnozí přehrávají, jistě, ale tak to asi tvůrci chtěli), jenže to není ani napínavé sci-fi, ani třeskutá komedie. Satira? Parodie? Dort pejska a kočičky to je! Zamrzí to už kvůli trojce U.Kier-P.Sergeantová-J.Dietzeová....Obrázky jsem si užíval, zbytek už tolik ne. Když tvůrci nedokázali vymyslet pořádný příběh, mohli alespoň rozpoutat zdrcující válku na Zemi. Kromě triků a kamery je vynikající hudba, ať už od kapely Laibach, či velmi vhodně zvolená od R.Wagnera. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Bláznivina, která je překvapivě několikrát hodně vtipná, bohužel příběh postrádá zejména v druhé polovině něco, čím by dokázal zaujmout. Nebylo to takové, co jsem od toho očekával. ()

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama