Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Recenze (879)

paascha 

všechny recenze uživatele

Sice tomu chybí vizuální vtip Mars attack, ale je to půvabné svým osobitým způsobem. Archaické provedení Čtvrté říše jako by vypadlo z Wolfensteina, legrační vize tupé Eemeriky, které vládne fitness kráva, pár vtípků na téma rasově genderová korektnost, já se prostě bavil. Snad jen ten konec mohl být trochu méně hnusný, cucat negra snad ani prase nemůže... Kdyby ovšem režisér doplnil ještě pár kultovních tématických postav, byl by výsledek dokonalý. Mě osobně by se třeba moc líbila nějaká pěkně rostlá fräulein, třeba taková Ilsa, vlčice SS:-)). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, Iron Sky svoj ​​veľký baviaci potenciál nenaplnilo. Môžeme sa len dohadovať, či za to môže zložitý proces produkcie, schopnosti režiséra alebo túžba uťahovať si z množstva zdanlivo nesúvisiacich vecí (alebo rovno všetko dohromady), faktom každopádne zostáva, že Iron Sky skôr ako film pripomína sled na seba nie príliš nadväzujúcich scén. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po trailery som bol milo prekvapený čo sa nám valí s fínskej produkcie, no po filme som bol sklamaný. Úvod filmu bol ešte ten lepší prípad. Má svižne tempo, je to zaujímavé ako príbehom, tak aj vizuálnou stránkou, kde pobaví aj humor. Ale ako sa to dostane preč s mesiaca, tak je s toho len nuda a len sem tam sa stane niečo zaujímavé, alebo sa na niečom zasmejeme. Vizuálna stránka je dobrá, nápady to tiež rozhodne má a Timo Vuorensola pravdepodobne nie je zlý režisér, ale možno keby skúsil iný žáner. 50% - 2* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Parodie na sci-fi, ve které je prostě všechno! Karikatura na nacisty, karikatura na srandovní bezdomovce z Armageddonu či Dnu poté, karikatura na morálně založené a hrdinské americké prezidenty nebo na moudré ministry obrany.... A takřka všechny jsou perfektní. Má to své mouchy v lacinosti některých triků či střihových sekvencí, ale takhle šíleně zábavná story, nádherně postihující rozpolcenost dnešního politického světa, pro který jsou mimozemští náckové mnohem menší hrozbou než vlastní ego a mocichtivost, si kvůli tomu nezaslouží znehodnotit. Vizuál navíc ve většině případů vypadá opravdu draze, závěrečná akce má spád a dokonce i lehce dramatický efekt a dva kladní hrdinové jsou výborní, jeden svým překvapivě snesitelným černošským vtipem a druhý neskonalým půvabem a roztomilostí (Julia Dietze by si zasloužila prorazit i v Hollywoodu). Jenom ten Adolf mi tu chyběl, jeho karikatur není nikdy dost... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

K téhle komedii jsem rovnou přistupoval jako k akčnímu béčku a moc od toho neočekával. Snad proto jsem byl tímto mixem žánrů velmi mile překvapen. Jako by si tvůrci vzali příklad ze Star Wars, Moonrakera a Zítra ráno vstanu a opařím se čajem :-). Řada momentů byla velice vtipná a velmi chytře lecos objasňovala. Milovníci PC her Wolfensteina či Übersoldiera jistě ocenili vkusné nacistické uniformy Čtvrté říše :-). Co se týče efektů, nemám co vytknout . Vesmírné souboje byly skvělé. Milovníkům válečných filmů a sci-fi mohu tento velmi osvěžující vesmírný úlet vřele doporučit ! Za mně jsou to 4 pocitvé zásobníky Helia3. * * * * ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Ta bloncka s tím čerňouškem utáhli celý film, i když stěží, tak to zvládli. Na mě to zapůsobilo kladně, konečně si někdo z amíků dělal prdel, bylo vidět, že to točila Evropa x) ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Teda, že nám ti Finové budou závidět scénu ze studií Hitlera na plzeňských právech, to se dalo tušit, ale že kvůli tomu, aby nás trumfli, natočí i film, to mě teda příjemně překvapili. Když oni si holt můžou dělat srandu i z USA, a to je u nás zakázaný, tak snad jindy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +jednoznačně námět, výprava, efekty, masky, závěrečná akce, spousta humoru -občas přepálené jak s humorem tak s vyzněním některých scén, rovněž ne každá scéna zaujme, některé jsou slabší/// Iron Sky je film, který se rozhodně vyplatí vidět. A přesto že jsem ho neviděl v kině, myslím si že by mu plátno slušelo. I přes nízký rozpočet dokáže ukázat krásné triky a taky efektní akci. Závěrečná akce je naprosto ultimátní. Potěší vás jednotlivé figurky jak ty kladné tak i ty záporné. A přesto že si myslím, že by si film zasloužil výraznějšího hlavního hrdinu i ten koho uvidíte úplnou ostudu neudělá. Nechybělo moc a mohl to být čtyřhvězdičkoví film. I tak je ale z něho zajímavá podívaná a do budoucna možná kult./// Celkem 68%/// ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejzajímavějších filmů za dost dlouhou dobu, a to nejenom díky produkčním okolnostem. Kupodivu se z toho vyklubala satira, která má spoustu temných a smutných tónů, což umocňuje i ten Laibach. A je fajn, že přestože je tam množství popkulturních odkazů, tak to ani zdaleka nestojí jen na nich a funguje to hned v rámci několika žánrů. Ale je třeba to vidět znovu. A samozřejmě v kině, protože na plátně je to skvělé.Berlinale 2012 – Kino CinemaxX am Potsdamer Platz ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na filme ma, ako inak, zaujal šialene znejúci námet. Očakával som teda, že ma Iron Sky svojou bizarnosťou zaručene pobaví. Bohužiaľ, väčšinu času som sa nudil. Nájdeme tu síce zopár originálnych scén, avšak len máloktoré z nich sú skutočne vtipné. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

edit KVIFF 2012 = Ten film není supervtipný, ale zabaví dobře i napodruhé. ------- Během vrcholící vesmírné bitvy mezi nácky a těmi, co můžou (ehm) lítat v roce 2018 v kosmu: "Potřebujeme okamžitě posiliy. Jsme pod těžkou nepřátelskou palbou!" - "MIR se hlási do boje." megacool :-))) ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Fandím každýmu trošku ujetýmu projektu, ale o to víc mě pak mrzí nevyužitý potenciál. Když už tvůrci sehnali peníze na něco takového, doufal jsem, že zkusí trošku nekonvenční přístup a zahodí všechny hollywoodské šablony, bohužel se nestalo. Šílený námět dostane několik okamžiků slávy, ale poté spadne do hrozné předvídatelnosti a tuctovosti, škoda.. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nápad geniální, efekty kvalitní, hudební doprovod slabší (v některých scénách chybí, v jiných naopak přebývá), dělání si legrace z Nacistů a Ameriky více než zdařilé, start nacistické super-lodi famózní. Evropa se vytáhla - to je bez debat - a kdyby se tvůrci zaměřili pouze na vážnou linii filmu, mohli mít Amíci vážnou konkurenci. "Iron Sky" je ale naneštěstí z části komedie a právě díky tomu působí většina filmu značně nevyrovnaně - začátek (*****), prostředek (**), konec (****). Rada pro pány: Nedrážděte ženskou, která má na nohou jehly. Nedopadnete dobře.;-) ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Ujetina po všech stránkách. Kdyby se tam alespoň nesnažily nacpat vše co je napadlo, možná by se na to (třeba jako na komedii) koukat dalo. Takhle to na mě působí jen jako blábol nějakého chorého děcka, které neví co si přát k vánocům. Jestli nůž, čokoládu, brášku a nebo nového transformera. Za mě 25% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco více, nebot jsem dostal slátaninu, která místy neměla hlavu ani patu. Některé scény byly trapné, bezcenné. Pochválit lze vesmírný boj, který stojí za zmínku. Uniformy a nápad je kladem. Nic víc. Takže u mě slabých 33% = ** ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Luna když září, i svastika celá... náckům se daří, i negr jim zbělá." Připíjím likérem De-Albinisier na zdraví Timo Vueronsolovi, jakož i všem zpětně odalbínovaným negrům! Starý Áda se určitě obrací v hrobě, resp. v propadlišti dějin se zoufale chytá za svou neárijskou čtvrtžidovskou lebku. Nad tím, jak jim konečné vítězství už zase uniklo, opět jen o pověstný chlup, tentokrát chlup ze zadnice americké prezidentky. Pár užitečný informací z odvrácené strany Měsíce i odvrácené strany americké zahraniční politiky: Američtí prezidenti jsou čubky(sic!) prolhané, vybělený negr je šik, svastika je symbol míru, ale málokdo to ví, tenkrát v Roswellu 1947 američtí doktoři skutečně pitvali (neznámého obersturmbannführera), ke spojení sňatek není nutný (:-), stačí Potvrzení z oddělení pro rasovou čistotu, árijská učitelka na základní škole má zájem o 25cm dlouhé černé pravítko, no a Omnibus je "nezletilý mentál", páč si "křečovitý humor" užíval, jak standartenführer Hans Landa bavorský štrůdl. Prostě mňamka. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Stupidita, naivita a nelogickosť dotiahnutá do takého extrému, až to nepôsobí trápne, a pre mňa už teraz kultová záležitosť. Vedeli ste napríklad, že Mesiac je územie USA? Majú tam predsa vlajku! A mimochodom Julia Dietze je super. Snáď ju ešte niekedy uvidím v niečom podobnom. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Originální, geniální, parádní parodie, ale postupně upadající. Ale 4* za nápad, těch se v dnešní době moc nevidí, za neznámé herce, kteří film dokázali utáhnout, a za vizuál, kterým by pokořil mnoho několikanásobně dražších projektů. # příběh 6 | hudba 7 | humor 4 | akce 6 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútny trash, ktorý by sa omnoho viac hodil do osemdesiatok, kde by bolo všetko vyrobené z plastu, kovu a pozerali by sme sa na miniatúry. S digitálnymi trikmi to už skrátka nie je ono. Dialógy sú väčšinou príšerné, občas sa vydarí hláška alebo vizuálny fórik, ale nikdy nie nad priemer. Odkazy na dobovú americkú zahraničnú politiku robia filmu medvediu službu, pretože je až príliš zasadený do svojej doby. Ale zase kto sme vtedy nežili v jaskyni, tak vieme, čo znamená hodená topánka po americkej prezidentke. Vyššie hodnotenie oba kvôli snahe urobiť niečo tak uletené a úplne odlišné od akéhokoľvek konkurenčného sci-fi. 50% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Podivné dostaveníčko Finů, Němců a Australanů nad nacisty z odvrácené strany Měsíce. Trailer, ostatně důvod, proč jsem se na Iron Sky podíval, byl dost slibný. O to smutnější pak bylo Iron Sky sledovat. Za pochvalu jistě stojí (opravdu jen) pár vtipných momentů, mimořádně přitažlivá Dietze a triky, jsouce snad až nepřiměřeně dobré na takové béčko. Co jistě pochvalu nezaslouží je scénář a výběr ostatních herců. Za všechny připomenu snad nejhnusnějšího černocha/bělocha, kterého jsem kdy viděl... Škoda toho, potenciál zde byl jistě mnohem větší... 50% ()

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama