Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Recenze (879)

garry 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Taková roztomilá ptákovina. Ono je to jako parodie natočené. Papundeklové pevnosti, fanatismus i po padesáti letech na odvácené straně měsíce. Je v tom znát zvláštní severský humor vizte knihy finského humoristy Arto Paasilinny Autobus sebevrahů, Stará dáma vaří jed a další ... ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Když očekáváte sebeparodující film, který není nějak moc zábavný, tak jste v pohodě. Máte nenáročnou, ukecanou podívanou, která sem tam prohodí docela fajn vtip. Rozhodně nečekejte parádní béčkovku plnou super krvavý akce a přestřelek. Má chyba, že sem čekal to druhé. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybělo..Pořád jsem čekal kdy se to rozjede a pořád nic..takový dobrý úvod filmu, který byl celý film... ()

Jas3 

všechny recenze uživatele

Vynikající! Úžasná taškařice. Možná trochu béčkové, ale parádní. Velmi zajímavá, originální a osvěžující skladba příběhu.. Nenechte se odradit zdejším nepochopitelně nízkým hodnocením. Vynikající politická satira. Určitě musíte vidět. ***** ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Už dlho som takto veľmi NEpotreboval mozog pri pozeraní nejakého filmu. Som z toho nadšený. Výborná politická satira a parodizovanie americkej politiky, v prvom rade však skvelý humor a luxusná dievčina v roli nemeckej nacistickej "zemeologičky". Netreba opomenúť prekrásny vizuál. Jednoducho, úžasný film, a jednoznačne ho chcem vidieť znova. P.S.: Akože toľko odpadov, neskutočné. Niektorí ľudia sa už nevedia zasmiať naozaj na ničom. ()

Marty_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film patří do mích top tří filmů. Nutno dodat, že do top tří nejhorších filmů co jsem kdy viděl. Naprosto nudný, stupidní a prznění všech žánrů a historie. Když jsem o tom slyšel už se mi to zdálo, tak jako tak jako velice stupidní nápad, že Němci za 2.sv. války vylítnou na měsíc a udělají invazi o několik let později na super moderní svět. Nenapadá mě lepší otázka než: Co to ku**a je? Dobře když už chci natočit tuhle kravinu, tak proč ptám se znovu proč, se tam snaží místy promíchat i jiný žánry? Nebo znepokojené lidstvo se třese nad hrozbou Němců z měsíce, co přilítnou na zem v technice, kterou mohli použít jenom díky tomu, že jeden astronaut si vzal cestou na měsíc mobil? Panebože toho se super moderní svět má bát? Techniky starou minimálně 70 let? Vesmírný vzducholodě? Toto je normální kinematografická vražda! ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Vuorensola je geniálny režisér. Všetko v tomto filme, počnúc námetom, obsadením, hudbou, bolo originálne a práve režisér tomu nasadil korunu. Ukočíroval takúto blbinu tak, aby nestratila nadhľad, ale zároveň neskĺzla k lacnej televíznej vate. Záverečný boj bol skvelo zrežírovaný i natočený. Tento film mal proste gule. Divák ho buď od začiatku odstrelí, alebo si ho naplno vychutná. U mňa to bol ten druhý prípad. I vďaka sexi nacistke Julie Dietze a potenciálnej domine Pete Sergeant...65% ()

Hezonja7 

všechny recenze uživatele

Iron sky mě vůbec nezaujal a velmi mě nudil. Nějaký pan Vuorensola se rozhold natočit finský film o nacistech o americkém astronautovi který se odehrává na odvrácené straně měsíce, tolik klišé. Z tohoto filmu bolí oči, ani mi to nepřišlo vtipné, ano asi dvakrát jsem se zasmál po vraždě pomocí podpatku jsem to vypl. ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele

Alternativni svet, kde naciste utekli na Mesic a sedmdesat let se chystali na navrat. Nadsazkou a odkazy na ruzne filmy protkany snimek. 65% ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Technicky nadprůměrně dobrý sci-fi šmrncnutý skvělým retro nátěrem. A scénář? Snaha o politickou satiru (o tom jak je moc opojná a sexy a že každej idealismus lze zneužít) není uplně dotažena (i když je tam pár pěknejch hlášek - třeba úvahy prezidentky o znovuzvolení jsou fakt dobrý) čistá anti-nazi propaganda to taky není, akční komedie, že by člověk popukal taky ne - ale dá se na to koukat i jako na příběh o tom, jak vybělenej černoch s naivní nacistkou zachraňujou svět. A to sem teda ještě opravdu nežral. Plná palba. ()

Stibak 

všechny recenze uživatele

Tak, další film, který mě zklamal. Čekal jsem trochu více války, zejména na naší planetě. Čekal jsem prostě boj od začátku do konce. Tvůrci zvolili skvělý hudební doprovod, pěkně udělali jak měsíční základnu, tak německé lodě, uniformy atd. Ale jinak nic moc. Dostala mě zejména komická poslední půlhodina (zabití Klause, japonská kamikaze vesmírná loď a další). A nadržená ženská, která se vedení předvolební kampaně dostane na velitele vesmírné lodi, kde je oblečená jako černý páv s prvotřídním poprsím, to taky není to pravé ořechové. Takže za skvěle udělané vojáky a základnu, hudební doprovod a ženské 3 hvězdičky... ()

peaceNwar 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý prekvapuje svojou neuveriteľnou odvahou vykašlať sa na všetky zabehnuté pravidlá produkcie, dramaturgickej koncepcie, chápania nápaditosti a orginality a ešte k tomu aj z vysoka prdí na také veci ako kritický ohlas, serióznosť, vyhýbanie sa klišé a áno, aj logiku. Viem, že tento film bude hrozne veľa ľudí odsudzovať pre svoju objektívnu nekvalitu, až nehoráznu stupiditu, ale odkedy sa majú komédie brať vážne? Ja sa skôr smejem Vám, že sa neviete na chvíľku odpútať od všetkých tých hovadín a pozrieť si dielo ľudu! Heil Kurtzfliesch! PS: Moji milí, naozaj ma udivuje vaša selektívna pamäť. Pri hollywoodských trhákoch Vám vôbec nevadí nevyrovnanosť, zámerná či nezámerná stupidita alebo perverzný humor ale tu hej, čo? ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Pripadalo mi to neúnosne odfláknuté, keby som privrel obe oči, tak by som v tom možno zbadal snahu o veľkolepú paródiu tuposti jedného režimu, lenže neoslepol som a pre zopár vydarených vtipov to predsa nemôžem povýšiť na piedestál nadpriemernosti, takže 20%. ()

barikhartlik 

všechny recenze uživatele

Doporučuji všem, kteří máte rádi sci-fi, recesi a hlavně velkou nadsázku. Mě to prostě bavilo, i když to bylo kapánek přitažené za vlasy. Po dlouhé době něco jiného než na nás z každé strany hrnou protřelí filmaři. Pobavilo a neublížilo, a proto 4* - prostě nacisté na odvrácené straně měsíce - kdo by chtěl víc. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

tak teda nevim.. hodne rozporuplny snimek se zajimavymi hudebnimi variacemi (Deutschland, Deutschland über alles, Star Wars, americka hymna apod..), velmi nesourody, rozervany, s vtipnymi scenami, ale ne prilis navazujicim dejem.. spousta odkazu na historicke udalosti, politiku, umeni atd.. tvurci se ocividne hodne snazili nacpat do filmu co nejvice, ale ve vysledku z toho vysla pomerne prechvalena slatanina bez hlavy a paty.. silna inspirace Captain America, Starship Troopers, Star Wars, Independence Day a zase spousta dalsich.. kdyby bylo dbano vice na kvalitu nez na kvantitu, mohlo to byt super, ale bohuzel - typicky "odkazovy" snimek, ktery si na vic hraje, nez co doopravdy predstavuje ()

B3njamin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to strašně bavilo, pak přišel průměrný střed. Ale konec měl něco do sebe...lidstvo nikdy nedosáhne míru... ()

sinclair84 

všechny recenze uživatele

Nacisté opět chtějí nastolení nového světového řádu. Řádu, kde se musí uplatnit rasová čistota a láska k původu. A ti zasra*ý amíci jim to zas chtěj překazit. I nacisté z měsíce jsou přece lidé a mají svá práva. Nelze jim přece upřít jejich nepopiratelné právo na zotročení světa. Šokující zjištění pro mne bylo, že létající talíře jsou vlastně fašistické. Sledovali nás celou tu dobu. A jelikož film je z nedaleké budoucnosti uvědomil jsem si, že je to vlastně možné. Invaze asi bude. Nastane měsíční blesková válka a nebude mít s nikým slitování. Určitě dobrý oddechový film se spoustou laciných triků, které působí mimořádně dobře. Styl nacistické základny a výzbroje je nepřekonatelný. Bohužel děj je v některých částech nelogický a některé scény jsou divně poskládany za sebou. Hlavní nacistka je ale sexy a má fantastickej úbor. Vod tý bych se nechal bičovat od rána do večera. Ale to už je asi jinej film. ()

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama