Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 2

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Recenze (878)

Thomak 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nemůžu dát víc. Další geniální nápad, kterej se nepodařilo vyždímat (mám na mysli srovnání s Kovbojema vs Vetřelci). Skopčáci ve vesmíru sou nááádherný a musim říct, že sem jim fandil-narozdíl od těch debilů co zachraňujou svět byli kůl, vtipný a dobře vypadající. Nic to ale nemění na faktu, že film se tak nějak rozpadával a byl veskrze stupidní s pár bezvadnejma fórama. Meteorblitzkrieg!! ()

lord_styx 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy ale spíše za nápad a za fakt, že jsem se moc těšil. Výsledek je bohužel poněkud slabý. Pár dobrých vtipů (Severní Korea :-) ) a zajímavý vizuál, ale na druhou stranu spousta nesmyslů a chvil, ve kterých jen nevěřícně kroutíte hlavou. Velká škoda, šlo z toho dostat mnohem víc. Za zhlédnutí bez větších očekávání ale stojí. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Amen pravím vám. Tentokrát světe div se najali i herce a u třetího filmu najme Timo možná i scénaristu. Jako vždycky tomu přebývalo dobrých dvacet minut a nutno říct, že postavy intenzivně chodí od ničeho nikam. Ale je mi to vcelku ukradené. Já se bavil dobře. Tohle je velmi cynická výpověď. Není to ani tak satira jako cynismus, což dotvrzuje účast Laibachu na produkci tohoto dílka. A pravdu mají ti co zde píší o masturbačních fantaziích v nacistických uniformách. Tohle je sen chorého puberťáka, kterého trápí šílené horečky po té, co ho rodiče donutili shlédnout Prsten Nibelungů a navíc ho protáhli dějinami druhé poloviny dvacátého století. A ten konec ... na konci zůstane jen hromada nácků v poničené základně a nad zemí rozkvétá tisíce atomových květů. A všechno díky paní prezidentce, které bylo uplně jedno, co se stane, hlavně když jí znovu zvolí (a jak ukázala filmová tajná rada čehosi, nejen jí). ()

Panasonixn 

všechny recenze uživatele

Konec, si dle mého zaslouží ohodnotit 5 hvězdičkama. Dokonale vystihuje to, na jakých principech existuje lidstvo. PS: Krásně parodován PÁD TŘETÍ ŘÍŠE... ()

david666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se film zdál nadějný a vtipný. Postupem ale ztrácí dech ačkoliv provedení vesmírných bitev je skvělé. Až se mi nechce věřit, že to není Hollywood. ()

O_Peki 

všechny recenze uživatele

Božííííííííííííííííí. TAkhle originální námět sci-fi už jsem hodně dlouho neviděl. Tvůrci byli při tvoření tohoto díla hodně sjetý, jinak není možná. ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Zarážejí mě nízká hodnocení a obecné nepochopení filmu. Stejně jako u Pirkeningu jsem se skvěle bavil od první do poslední minuty. V prakticky každé scéně je nějaká narážka, ať historická, politická, technická nebo scifistická a že těch scén je. Má to spád, všichni hrají skvěle a pro mě je to jeden z nejlepších filmů roku. ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

Místy neskutečná legrace (Diktátor, scény z OSN), ale žádný zázrak se nekoná. Ovšem Julia Dietze je určitě nejhezčí filmová nacistka. ()

Kriklan49 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem akční podívanou a dostalo se mi inteligentní politické a společenské satiry ve stylu Vrtěti psem. Užil jsem si jak nacistický steampunk, tak sličnou nacistku, ale i kritické a trefné vtipy na účet dnešní společnosti, volebního boje nebo propagandy a zkreslování pravd. ()

Pjotrik 

všechny recenze uživatele

Měla to být spíš bláznivá komedie. Film se nebere vážně, ale nebere se vážně dostatečně:)) Viděl jsem nespočet scén, ze kterých šlo vytěžit mnohem víc. V mé hlavě se nabízí dva filmy se kterými lze Iron sky srovnávat - Mars útočí a Kubrickův Dr. Divnoláska... V Iron sky tak nějak propojili občasnou trapnost prvního se satirickým laděním druhého + připojili nudu, což fakt nemuseli:) 65% ()

bazmat 

všechny recenze uživatele

Sci-fi parodický pokus o politickou satiru sice staví hlavně na propojení amerických republikánů a nacistické propagandy, přesto to stačilo, abych se výborně bavil. Úvodní scéna s přistáním Měsíčního modulu v rytmu Take me to Heaven mě prostě dostala. A až si za pět, deset let nebudu schopen vybavit tvář ani rétoriku Sarah Palinové (i když Simpsonovi si vystačili s Gorem nebo McCainem poměrně dlouho) a přestanu chápat polovinu narážek, třeba hodnocení snížím. Hlubší zamyšlení nad stavem světa totiž nebude film ani přes trudný konec asi vyvolávat nikdy. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Trailer bol skvelý, ale obával som sa... bohužiaľ moje obavy sa potvrdili, shit! Je to príšerné a blbé... herci sú divní a ako komédia to už vonkoncom nie je zábavné. Koniec filmu je už úplná konina... Hélium 3 a bitka politikov čo vyústi do vojny na Zemi. ()

smlom8 

všechny recenze uživatele

Iron Sky - spíš než nedávnému Cohenově politicky nekorektnímu Diktátorovi se tohle dílko podobá řekněme Hvězdné pěchotě (neboť tu spíš než jako komedii většina lidí vnímá jako klasickou sci-fi , možná s prvky parodie). Člověk tak v kině neví jestli se má řehtat nebo chroupat popcorn. Děj má trochu nepravidelné tempo, včetně vhodného řazení vtipných scén, nicméně na "Eurofilm" na který se fanoušci skládali jak Češi na Národní divadlo je to velmi povedená věc. Musím souhlasit, že Timo Vuorensola by s větším rozpočtem asi mohl spáchat velmi zajímavé věci... ()

SNCF 

všechny recenze uživatele

Řekl bych to takto... Od začátku co jsem se o projektu dozvěděl jsem ho bral naprosto s nadhledem a mé očekávání bylo spíše jako by mi někdo řekl že udělali ještě větší bláznivinu než je Bláznivá střela, takže jsem nemohl být příliš zklamán. A ejhle, co se nestalo... Neříkám že je to nadmíru vtipné, neříkám že je to nudné, ale občas se tam najde i špetka skrytého humoru který je často velmi povedený... Nu prostě nezklamalo ani nepřekvapilo... ()

benqsiemens 

všechny recenze uživatele

Pro mě strašný zklamání. Úvod skvělej, těch prvních patnáct dvacet minut vypadalo na dobře se rozjíždějící film, ale to co přišlo poté byl děs a běs. Nepovedená a hlavně totálně trapná taškařice vydávájící se za satiru, ale byl to spíš festival marnosti. Mě se to teda nelíbilo a měl jsem co dělat abych to dal do konce. ()

Movie Maniak 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ale na lepší hodnocení bohužel díky mezerám ve scénáři nemá. Místy působí velmi nekompaktně a neuceleně. Abych jenom nehanil, ve filmu jsou spousty vtipných momentů, dobrých nápadů a satirických poznámek. I když by se mohlo zdát, že kritizování Spojených států je jen tendenční snaha přilákat co nejvíc diváků, není tomu tak. Do děje filmu to zapadá a přiznejme si, vždy je nich něco pravdy. Obsazení, hudba a triky jsou na velmi vysoké úrovni, tady se dá jen chválit. K filmu jsem přistupoval jako ke komiksu, takže jsem nehledal všemožné chyby z hlediska fyziky či dějepisu. Prostě zábavný film na jedno zkouknutí. ()

alex011 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak toto bol teda filmovy "zazitok". Mal som to skoro problem dopozerat, a velmi mi to pripominalo niektore Tarantinove filmy. 2 hviezdy davam za celkom zaujimave videnie buducnosti sveta a za trochu toho humoru, ktore ma sem-tam dokazali rozosmiat. Inak ma ten film fakt velmi minul. ()

Etherium 

všechny recenze uživatele

Videl som na platne s paradnym ozvucenim, a to sa im naozaj podarilo. Je tam trocha vidiet, tej zvlastnej produkcie, ale filmu to len pridava na zaujimavosti. A za 7,5 miliona, no nehnevajte sa, ale takato pecka? ()

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama