Reklama

Reklama

Senkó no Night Raid

(seriál)
  • Japonsko Senkou no Night Raid (více)
Japonsko, 2010, 6 h 8 min (Minutáž: 23 min)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Píše se v rok 1931. Tajná špionážní vojenská organizace Sakurai Kikan a její čtyři členové se momentálně nacházejí v Šanghaji. Nejsou to jen obyčejní agenti, jsou vybaveni něčím speciálním – telekinezí, schopností teleportace, vidět skrze zdi, jasnozřivostí a telepatií. Díky jejich tomu jsou vysíláni na ty nejtěžší a nejnebezpečnější mise. (Zíza)

(více)

Recenze (3)

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Zatím nepříliš přesvědčivá variace Darker than Black, odehrávající se v historických kulisách Shanghaie 30. let, s dobrou špionskou akcí tak trochu bondovského rázu. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

SnN napočátku nabízí povrchní vhled do asijské politiky konce 20. let poskytnutý v hávu "špionážního" žánru. Navíc nabízí neokoukané prostředí meziválečného Šanghaje, posléze loutkového státu Mančukuo. Jelikož ale špionážní film žádá určité schopnosti budovat zápletku, pomáhá si seriál paranormálními schopnostmi protagonistů, čímž se bohužel nestává atraktivnějším, jak bylo pravděpodobně očekáváno. SnN mě štve i v patetickém akcentování Osudu. Jinak si neumím vysvětlit, že každý pitomoučký detail má v životě postav tak zásadní účel a dějí se tak nepravděpodobné a zároveň předůležité náhody... Celé toto hodnocení platí jen do 6. dílu včetně. Díl sedmý se mnohem více inspiroval skutečnými událostmi - zaměřil se na mukdenský incident. Nebýt potřeby neustále podstrkovat nadpřirozeno, mohl by být dokonce dobrý. Navíc v něm skoro nevystupují hlavní postavy - další plus. Pak již seriál poněkud sevřeněji buduje vlastní tajně okultní pohled na historii - přičemž okultismus mu vyloženě škodí. Viděny díly 1-11, děj dílů 12 a 13 dočten na wikipedii, jejich "dojemnost" si raději nepředstavuji, kdo ví, jestli bych pak ty slabé *** dal. ()

Reklama

Galerie (309)

Reklama

Reklama