Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (253)

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat rozdílná hodnocení a tím i rozdílné názory na drama Wiktora Grodeckeho. Musím souhlasit s tím, ze herecké výkony jsou víc než slabé, ale na druhé straně stojí téma. Téma o kterém se se většinou mlčí. Jenže pokud o něčem mlčíme, neznamená to, že problém neexistuje. Jen se o něm méně ví. O to víc šokující tento film je. Není točen s citem a s ohledy na diváka. Tvrdě a realisticky otevírá dveře do světa dětí, které utíkají z domova před neshodami s rodiči, problémy ve škole...... Musím říct, že toto drama na mne opravdu zapůsobilo svou děsivou syrovostí a realitou. Vzhledem k tomu, že není natočeno podle skutečné události mi nezbývá než doufat, že děti v této republice nekončí tímto způsobem. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Polský líc Magnuska, Grodecki, svůj film myslel také nepochybně dobře a pokusil se poukázat na téma, kterému se ostatní vyhýbají. Oba spojuje touha natočit burcující film a neschopnost faktické realizace něčeho takového umocněná amatérismem olbřímých rozměrů. Oba se pokouší o devatero filmových řemesel a oba nejméně kazí scenáristiku. Grodecki se nesnažil ve svém filmu hrát, což bych mu přičetla ke cti. Na druhou stranu však dlužno dodat, že ani v běžně rozlehlém lese není tolik dřeva, jako se vyskytlo v Mandragoře. Takže o jednoho toporně deklamujícího maníka víc, nebo míň, to už výsledný dojem neovlivní. Musím tedy uznat, že ty prostoduché dialogy by zřejmě procítěně neodříkal ani špičkový herec, ten by ale určitě stejně nejpozději po prvním natáčecím dni s hrůzou utekl. Od sledování tohoto veledíla jsem měla chuť utéci i já. Moje vytrvalost byla odměněna hnedle dvakrát. Vynikající komickou sekvencí, která začíná komíháním kamery, protože i Grodeckimu bylo jasné, že Čáslavka omámenost prostě nezahraje, pokračuje plačtivým vzýváním Davida a končí veselou taškařicí ve sprše. Odměnou největší pro mne ovšem byly závěrečné titulky. Dokoukala jsem tento ryze amatérský snímek a teď budu žasnout nad tím, že do něj někdo dal peníze a nepožadoval je okamžitě zpět poté, co zhlédl finální sestřih. Grodecki má docela štěstí, že ani jeden z producentů není prudší letory, protože mu taky mohli rozbít hubu. ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

je to velký bojkot sledovat, jak asi pro Marka Vašuta, když se mu nakládá do úzavěru, nu což, Mandragora a jejich postavy nemají Shakespearovské vyjadřovací schopnosti, a ani špetku inteligentní hmoty mozkové šedé kůry, a nulová lítost diváka osudu hlavního hrdiny, ale takový menší ohled na divoké devadesátky v Práglu, je to asi osvěžující raritka. Mandragora jako český Rekviem za sen nebo děti ze stanice Zoo, se svým zevnějškem vypadá jak rozšlápnuté hovno na botě, ale režisér si neupletl tak velký bič z hovna, jak třeba Troska a Vít Olmer. Čáslavka je hrozný herec, ale oceňuji Řezníka, že ho v Párty Harderu pronikavě využil do minulé profese. Karim be like.. Zvedněte prdele a do terénu.. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Paní prodavačka, která mi DVD prodávala, mi snad čtyřikrát řekla, že je to hodně drsné. Známá, která u mě DVD následně viděla, mi řekla, že je to prý drsné. Tak jsem se na to podíval - ano, je to drsné. A taky dosti depresivní. Film myslím si dobře zobrazuje téma, kterým se zabývá, bohužel provedení je dost špatné - pofidérní herecké výkony, slabý scénář, režie taky nic moc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma perfektní, ačkoliv mnohdy hnané až na hranici absurdity. Na úrovni je atmosféra, která působí stroze a věrně, bez příkras ukazuje zatuchlost prostředí starého Hlaváku a legendárního Sluníčka. A do třetice slušná je i režie, ačkoliv k té by se našlo pár výhrad. Mandragora bohužel ztroskotává na hercích resp. na jejich projevu, protože typologicky byli všichni do jednoho vybráni skvěle. Jenže ani jeden z nich neumí hrát a to se projevovalo především když otevřeli zobáky. Dítě ve druhé třídě má lepší mluvený projev při zápolení s čítankou. Ale přesto mi celkový dojem osazenstvo nezkazilo tolik, jak jsem očekával. Přesto se přidávám k těm, kteří volají pro remaku s vyšším rozpočtem a lepšími aktéry. 60% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • David Švec byl do filmu vybrán z důvodu jeho zkušeností s drogami. (prometheusll)
  • Natáčelo se i v bývalém Eurobaru v Ústí nad Labem, který byl svého času místem pro setkání gayů a lesbiček. Natáčelo se i na zámku Hrádek u Nechanic. (AmonK)
  • Death/grindová kapela Demented Retarded vydala v roce 2001 demo s názvem „Mandragore“, kde můžeme jako intro slyšet úryvek z filmu Mandragora. (pornogrind)

Související novinky

Reklama

Reklama