Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický príbeh o horolezeckej výprave na najvyššiu horu sveta Mount Everest realisticky zachytáva atmosféru vo výprave, odhaľuje zložité medziľudské vzťahy vo vypätých situáciách a dramatický zápas ľudskej vôle a túžby po prekonávaní nebezpečenstiev... (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

„Příběh o výpravě na nejvyšší horu světa, která je zároveň výpravou do hlubin divoké bouře.“ - Napsáno na plakátu samotného filmu, do kterého jsem se zamilovala. 🏔🤍 (ano, mám očividně crush na film) Do neprávem velmi zapomenutého filmu.... Na Everest se podle tohodle snímku leze zásadně bez rukavic! 🙌🏻 Je to jeden z mých nejoblíbenějších dobrodružných filmů. Natočit film o horolezecké výpravě na Mount Everest tak, aby to vypadalo autenticky, si žádá docela odvahu a zde se to povedlo, protože Oldřich Kaiser. Natáčelo se v základním táboře, opravdu se jelo do Himalájí. Hudba byla na prasknutí uší, ale nevadí, to opomeneme, protože Oldřich Kaiser. 🔥 ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní a smělý nápad - když natáčet výstup na Mt. Everest, tak přímo na Mt. Everestu. Kdo ví, jak by dopadlo, kdyby tehdy někdo přišel s nápadem natočit o astronautech na měsíci... Aspoň se zde objeví několik efektních záběrů z Nepálských exteriérů a hlavně obrazů nejvyšší hory světa, často necitlivě doplněných o jakési bouřkové efekty. Jde o zajímavý a neobvyklý film, který ovšem dojíždí na to, co mělo být jeho předností - tedy autentičnost. ()

manonfire odpad!

všechny recenze uživatele

Bezpochyb záležitost do černých procent. Komplexní amatérština. Zajímalo by mě, co asi říkal producent, když mu pan režisér tuhle výpravnou metafyzickou epopej z nejvyšších hor světa pustil na těch Kavčích. 0% ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Snaha natočiť dobrodružný film o výprave horolezcov v Himalájach. Celkom dobrý zámer. Pre milovníkov hôr, veľmi pekné zábery. No film celkovo neuspel. Ostal len spomienkov na spoločnú filmovú prácu, ktorá sa nevyužila....50%. ()

ujec 

všechny recenze uživatele

Nie príliš vydarený film s horolezeckou tématikou. Scenáristi a režiséry podobných filmov by mali viac načúvať pravým horolezcom, potom by tie dialógy vyzerali ináč. To je v podstate bolesť takmer všetkých filmov tohto žánru až na svetlé výnimky napr. North Face o prvovýstupe severnou stenou Eigeru. Film Sagarmatha bol dokrúcaný vo Vysokých Tatrách a bolo to vidno. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Ty zasran protekčný!" Ostrieľaný horolezecký tato Navrátil zoberie do československého osemtisícovkového týmu zanedbávaného potomka Kaisera. Ostatní účastníci z toho samozrejme nie sú extra nadšení. Horolezecko-psychologicko-mystický film o vzťahoch vo vypätých vysokohorských situáciách, dokazovaní kadečoho sebe aj ostatným a hazardovaní s fyzickým aj duševným zdravím. Žiadny extra zázrak, ale na jeden krát vcelku pozerateľné, až na zopár kiksov, z ktorých najviac do očí udrie aj ostatnými spomínané zliezanie Everestu bez rukavíc. Za tri pitvy pišťuchy. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Obdivuji herce za to, co museli podstoupit kvůli tomuto filmu, který ovšem za to nestál. Chaoticky a zmateně vyprávěná horolezecká historka. ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Rusnak co leze na Everest bez rukavic. Kdyby do toho neplacali tisic žanru rozhodne by to bylo lepsi. Docela koukatelne s napinavou hudbou. A vidite nase herce ne typických rolích. Dekuji za zajimavosti. Vzhledem k tomu ze jsem antigorolezec tak tyhle filmy ocenuju… ()

Spanki 

všechny recenze uživatele

Scénáristovi se v hlavě střetlo příliš mnoho myšlenek a tak je film tak trochu o horolezcích, trochu mysteriózní, trochu drama, trochu psychologický a vlastně i trochu detektivní (skoro jsem myslel, že přijde Richard), ale nakonec je to jenom zmatek. ()

Reklama

Reklama