Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh krásné turecké dívky Melike začíná v roce 1960. Ve vesnici v Anatolii, kde se dívka narodila, jako by se čas zastavil před 100 lety. Není divu, že lidé utíkají za obživou, aby aspoň jejich děti žily lépe. Melike je manželovou rodinou vyslána, aby vydělávala v Německu, kde právě potřebují na práci ženy. Doma zanechá závislého slabošského manžela a dvě malé děti. V Německu poznává nový svět, přítelkyně a hlavně zde potkává svou první lásku Mustafu, který se tu stal uznávaným fotografem. Chybí jí milované děti, ale zažívá nepoznanou svobodu a vědomí vlastní hodnoty. To se přestane líbit jejímu zákonnému manželovi a přijede za Melike.
Film je nahlédnutím do jiného světa a kultury, příběhem lásky a nových šancí, střetem tradice a moderního života, který může končit i bolestí. Melike často žije ze vzpomínek na rodnou vesnici, na čistou a opravdovou lásku k Mustafovi, na čas přání a plánů do života, na svoji rodinu. Ale do jejího rodného místa také nemilosrdně proniká tržní svět peněz, podnikání a obchodních mafií.
Milostné dvoudílné drama natočil zkušený režisér Rolf Schübel, jehož filmy "Otisk" či "Gloomy Sunday" vysílala i Česká televize. Do hlavních rolí obsadil turecké herce Melike Laleovou a Yavase Mustafu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Začátek byl zvláštní, ale později si mě tento film svým dějem získal...chudinka Melike zažívá trápení s láskou a Mustafa přemýšlí, jak odcestovat do vysněného Německa. Snímek plný emocí a "nesplněných přání." ()

Kxxx 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vylíčený příběh o turecké menšině v Německu a pohnutkách přistěhovalců. Hlavní postava je žena, které není souzeno žít život, který si přála. Zajímavý vývoj nastává po tom, co se i Melike, v podstatě proti své vůli, dostane do Německa a začíná žít samostatný život, který jí okouzlí. Avšak v turecké komunitě se zprávy šíří rychle a osud si na ní počká. Jde o velmi zdařilé televizní dílko, které stojí zato shlédnout. ()

Reklama

Reklama