Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šesťnásťročný Rille to nemá v živote zrovna najlahšie. Pre svoju nadváhu je terčom posmeškov a šikany zo strany miestnych "frajerov". Jedinou oblasťou, v ktorej je kráľom on, je stolný tenis. Vedie aj školský klub, kde ale všetkých členov prevyšuje nielen svojou zručnosťou ale i výškou a nezabúda to zneužívať, aby si udržal vedúce postavenie. Brat Erik je jeho pravým opakom; štíhly a pekný, nemá u dievčat problém. Obaja žijú v rozvedenej rodine a problémy v nej v poslednej dobe narastajú, takže ich bratské vzťahy sa trhajú na kusy. Na povrch vyplávajú staré krivdy a tajomstvá. Navyše do hry vstupuje dievča a tak sa pomaly schyluje k tragédii... (Golltes)

(více)

Recenze (8)

Fikus.xf 

všechny recenze uživatele

Mezi porotci Febiofestu 09 často zmiňovaný a vlastně i vyzdvihovaný počin. Mě osobně příliš nezaujal především proto, že mi příběh přišel známý, povědomý, často omílaný (ale není to remake, samozřejmě). Nadprůměrnější dílo s několika vtipnými chvilkami chápu jako velmi přesné zobrazení komplexů mladíka s velkou nadváhou a jeho zmatení a zároveň i dospěláckou zodpovědnost, která se k jeho věku vůbec nehodí a je "mazánkem" odpozorovaná od rodičů. Na závěr třeba dodat, že epizoda s puškou byla zcela očekávatelná a ve filmu (pokud by šel prvek napětí dodat jiným způsobem) zcela zbytečná (nebo jsem její význam nepochopil). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Stolní tenis je posledním sportem, který není ovlivněn dopingem, ani vnějšími tlaky a může jej hrát kdokoli - zdá se.. Scénář - Hans Gunnarsson a Jens Jonsson. Hudba - Martin Willert. Kamera - Askild Edvardsen. ()

Reklama

tutkaha 

všechny recenze uživatele

Možná jsem příliš propadla baladičnosti krajiny švédského Laponska, a proto film hodnotím tak vysoko :) Přesto si nemyslím, že by scénář byl nějk neoriginální. Ano, jde o vztahy, tak jako už po tísiceré. Vztah dvou bratří, jejich vztah k otci, alkoholikovi, který většinu času není doma, vztahy s dívkami... Oceňuji i ping-pongový background, to mě bavilo. Zdánlivě nepopulární sport v kombinaci s tělnatým hlavním hrdinou působí samo o sobě komickým dojmem. Už jen ten název - skvělé :) Přitom je to podáno s příjemným nadhledem. Sympatické mi bylo, že mezi bratry vládla soudržnost a respekt, které přetrvaly i nenadálé peripetie s otcem apod. Myslím, že se tvůrcům povedlo nastínit chlapeckou mentalitu - alespoň co mohu jakožto příšlušnice opačného pohlaví soudit :) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

takové citlivě natočené nic, nečekejte rozhodně dramatické pingpongové zápasy, jako spíš pohled do hlavy dvou rozdílných švédských bratrů, krásné mrazivé scenérie a místy nárazový severský humor... 70% (febiofest 2009) ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

70% Pohled jednoho outsidra, který má navrch pouze v ping pongu. Navíc řeší své rodiné problémy a pochybnosti ohledně bratra a matčiných amantů. Rodinné problémy se, ale nekontrolovatelně vyvrbí. Vcelku zajimávé severské drama z pustých severských krajin. Místy mě přišlo, že tomu chybí náboj a drajv, místy to nudilo. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Švédska dráma režiséra Jensa Jonsona získala na festivale Sundance Veľkú cenu poroty v kategórii World – Dramatic a cenu za kameru. (Golltes)

Reklama

Reklama