Reklama

Reklama

Život nemůže být horší... Tedy minimálně pro sedmnáctiletého Danea a jeho desetiletého bratra, kteří se přestěhovali z New Yorku do malého ospalého městečka... Jenže pak najdou zlověstnou díru pod zamčenými podlahovými dveřmi ve sklepě... Tento thriller z dílny legendárního režiséra Joa Danteho (Gremlini) zkoumá obavy a tajemství pohřbené hluboko v lidské mysli. Život už nemůže být horší... Tedy minimálně pro sedmnáctiletého Danea a jeho desetiletého bratra, kteří se se svou matkou Susan přestěhovali z New Yorku do malého ospalého městečka Bensonville. Dane vidí jediné pozitivum v tom, že hned vedle bydlí krásná Julie. Susan tráví stále více času v práci, a tak Dane s Lucasem bez dozoru důkladně prozkoumávají svůj nový domov. Dane se však mnohem víc točí kolem Julie a svému mladšímu bratrovi něvenuje příliš času. Jednoho dne však najdou zlověstnou černou díru ukrytou pod zamčenými podlahovými dveřmi ve sklepě. Chlapci jámu prozkoumají a zjišťují, že je patrně bezedná. Když do ní hodí minci, nikdy neslyší cinknutí na znamení, že dopadla na dno. Když do díry spustí baterku, světlo po chvíli pohltí temnota. Bratři doufají, že jim záhadu pomůže odhalit Julie, když jim poví něco z minulosti domu, a tak jí ukážou svůj objev. Jenže mezitím se začne z podivné díry šířit zlo. Podivné stíny číhají za každým rohem a noční můry z minulosti ožívají... Trojice dětí se bude muset postavit tváří tvář svým nejtemnějším obavám... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dane se právě se svojí mámou a mírně rozmazleným bráškou Lucasem přestěhoval z Brooklynu do nudného zapadákova Bensonville a z nového domova není zrovna nadšený. Naštěstí je tady sympatická sousedka v jeho věku Julie a jedna bezedná díra v jeho sklepě. Nuda nebude mít dlouhé trvání, protože po objevení díry se začnou dít podivné věci. Každý člověk má z něčeho strach a tajemná díra dokáže strach zhmotnit a to všem zvedne hladinu adrenalinu. Joe Dante je dnes tak trochu zapomenutý režisér s výrazným režijním rukopisem, který po letech zabrousil do oblasti hororu. Díru nenatočil jako drsný nebo krvavý horor (to nikdy nebyl jeho styl), ale spíše invenčně pojatý snímek s prvky hororu ve kterém přesně načasoval, kdy diváka správně postrašit a kdy celou situaci pěkně po "spielbergovsku" odhlehčit. Trio Chris Massoglia, Haley Bennett a Nathan Gamble hrají vzorně a triková stránka filmu je na vysoké technické úrovni, Dante ale na trikové podívané rozhodně nestaví. Má totiž talent výborného vypravěče se srozumitelnou filmovou řečí. Bavil jsem se skvěle. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Dětští hrdinové v horrorech, to již samo o sobě zavání velkým průšvihem. A také se to opět potvrdilo v tomto snímku. Děj: Spjat s dírou vedoucí kamsi... Ač je díra bezedná, přesto z ní vystupují jakési duchovní bytosti. Herecké výkony...na děti: Jedna hvězda. Poučení, že kdo si hraje se zlem, nemůže se divit, že mu jednou na dveře pomyslně zaklepe cosi ďábelského, by šlo zcela zajisté také podat lépe. Takže co se snímkem? Pro malé děti není, to ne. Pro nás dříve narozené...jako kulisa u chrupkání, ucházející. Komu je tedy film určen? Patrně mladitstvým mezi 15 a 18 lety. Takže ve výsledku, skutečně jen jediná hvězda. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když pominu to strašné digitální finále, dá se tahle rodinná Danteho hra s hororovejma prvkama na jedno podívání v celku zkousnout.Sice bych se asi snažil sehnat lepší bratrské duo, protože oba herci mi vůbec nesedli, ale zas sousedka mi teda sedla pěkně a i mamka mi sedla pěkně a aji ten kašpárek byl děsivej a aji ten dvoumetrovej zabiják byl děsivej....a tak byl pohádky konec.Poslední Danteho film byl jednoznačně mnohem lepší, ale na jeden večer bez problému do průměru.55%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaně slušný Film né nebudu říkat Horror, je to spíše Rodinný Thriller, který určitě neurazí žádnou rodinu s dětmi v neděli večer. Nápad s Dírou byl určitě Fajn a dostával jsem slušnou dávku nepříjemných pocitů po nahlédnutí do díry. Hlavní Záporák se ukázal až v posledních 10 Minutách a vypadal Super!! Nenudil jsem se, bavil jsem se fajn, Takže jsem relativně spokojený 6/10 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Film, který mohl být v totožné podobě natočen někdy v 80. letech, jen nemá jejich upocený vizuál. Dějově nepřináší nic nového. Z Díry leze ten nejobvyklejší horrorový arzenál. Zlá loutka klauna a smutná mrtvá holčička, hovoří se o "temnotě", cosi neviditelného výhružně kroutí klikou a zanechává všude možně blátivé stopy, skládá se puzzle, které se má stát hrdinům nápovědou... I když jsem nedetekoval parodický podtext, který podobným splácaninám stokrát viděného svědčí, dívá se na to kupodivu docela dobře. Tedy, pokud přijmete, že všechny zúčastněné postavy jsou hloupé. Tak hloupé, že je ani nenapadne hodit do díry svou otravně "správnou" matku, která mi narozdíl od ostatních klišé vadila. 50% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Dick Miller, častý herec vo filmoch Joe Danteho, si tu zahral cameo ako roznášač pizze. (beso74)
  • Natáčanie scény bitky s bábkou klauna trvalo 4 dni. (beso74)

Reklama

Reklama