Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní hra o nesnadném dospívání, talentu a věcech pro život ještě důležitějších... Po rozvodu rodičů žije Petra (Z. Vesecká) v nové harmonické rodině své matky (Z. Hadrbolcová) na malém městě. Má však pocit, že byla o mnohé ošizena, když s vlastním otcem (J. Přeučil) nemohla být dva roky na Kubě. Proto uvítá otcovu nabídku, aby se přestěhovala k němu do Prahy. Zvláště pak jí láká jeho slib, že jí pomůže dostat se na výtvarnou školu. V Praze ale velmi citelně postrádá srdečné rodinné ovzduší, i když se jí otcova nová žena (D. Kolářová) snaží porozumět. Otec ji sice hmotně zabezpečil, ale o ni se vlastně nestaral. Petřinu krizi znásobí i negativní posudek odborníka na její výtvarný talent… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Film vznikol v roku 1980, ale mám dojem, že je o 10 rokov starší. Je toporný a šablónovitý. Čiastočne je to chyba režisérky a čiastočne Zory Veseckej, ktorá občas pôsobí dojmom voskovej figuríny. Skrátka, hrozné. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Velice pekna ukazka socialistickeho filmu s ponaucenim. Nerekl bych, ze jde o "rodinny film" v tom smyslu v jakem toto oznaceni chapu ja, tj. ze se pri jeho sledovani dobre bavi cela rodina, rekl bych, ze je to spis film o rodinnych problemech, takze spise drama. Ale je tam tak nejak vsechno co by clovek ocekaval a ja byl nakonec spokojenej. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nudné a hodně pomalé. Možná by to mohlo bavit holky v pubertě, ale tak se mi zdá, že ani ty ne. Knihu jsem nečetl a nemíním, takže dám dvacítku je té mladé kočce, ale víc dát nechci a nemohu. Musel bych to zbytečně nadhodnocovat a to se mi vůbec nechce. ()

Reklama

Reklama