Reklama

Reklama

Království surikat

(seriál)
  • Česko Surikatí království (více)

Série(4) / Epizody(51)

Obsahy(1)

Surikaty sú malé rozkošné zvieratká. Ale aj zábavné a hravé šelmy nám dokážu poriadne znepríjemniť život! Tvorcovia si vybrali rodinu surikát z juhoafrickej púšte Kalahari, ktorej dali meno Whiskersovci. Vodkyňou je Flower, ktorá je dominantnou samicou skupiny, Zaphod je jej partner a dominantný samec, Youssarian je Zaphodov mladší brat a bývalá Flowerina láska, Mozart, Tosca a Shakespeare sú Flowerine deti. Postupne sa diváci zoznamujú s ich každodenným životom, problémami so zháňaním potravy, nepriateľských stretov s konkurenčnou skupinou, ale aj rôznymi inými udalosťami, ktoré poznačia život ich rodiny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Dataminer 

všechny recenze uživatele

Pro mě neskutečný seriál. Surikaty naprosto zbožňuji od doby, co jsem je jako prcek zahlédl v nějakém dokumentu. Tehdy jsem si jen pamatoval ta "zvířátka, která stojí na zadních". Až po dlouhých a dlouhých letech jsem je konečně viděl na vlastní oči v Olomoucké Zoo na Svatém kopečku. A nemohl jsem uvěřit jak jsou malinkatí. No a za nedlouho poté jsem narazil na tento úžasný seriál, jež mi ukázal jak úžasná stoření surikaty jsou. A ještě později na "pilotní film" nebo spíše prequel Království Surikat: Příběh začíná, jež mi dovyprávěl příběh jak to vše s Flower začalo. Mým fovoritem je Shakespeare do kterého jsem se hned zamyloval. Když mohu, vždy se zajedu na surikaty do zoo podívat. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tradičně dobré britské dokumenty vedle precízního vědeckého záběru vynikají až minuciózními vhledy do světa, který bychom jinak sotva mohli spatřit. Zázrak kolektivního soužití činí z drobných šelmiček s libozvučným názvem sourodý, silný celek, který v mnoha ohledech připomíná lidskou společnost. Ve stínu ne let, ale měsíců, jichž se surikaty dožívají, je to skutečnost, která uchvacuje i trápí. Pocit relativit každého života, všech bytostí noosféry i těch, které žijí ve světech, vzdálených od nás stále nepředstavitelnou propastí stovek, tisíců a milionů světelných let, je v takových okamžicích zvlášť silný. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to už TV Nova nedává, protože tohle byl opravdu kulervoucí dokument. Zábavný, napínavý, chytrý, plný nádherných záběrů a rodinných příběhů... Surikaty jsou geniální zvířata a tenhle seriál byl před pár lety můj snad nejoblíbenější a sledoval jsem každý díl... Opravdu úžasné. Fakt nádherné. Za mě 100%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Krátce po smrti dominantní samice Flower byli Vousáči s téměř 50 členy jednou z největších rodin surikat v poušti Kalahari. Nedlouho poté se ale rozdělili na dvě menší skupiny. (Pod)

Reklama

Reklama