Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci zimy roku 1967 se v močálech nedaleko své internátní školy v Pyrenejích utopila devítiletá holčička Laura. O devět měsíců později přijíždí z města do hor podivný cizinec Marco a nastěhuje se do podkroví zastrčené samoty. A to není zdaleka jediná tajemná událost, jež se v dříve poklidném kraji odehraje. Ředitelka školy Julia se stane svědkem velmi podivného chování Moniky, bývalé spolubydlící mrtvé dívky. A vše to má cosi společného právě se smrtícími bažinami. Možná v sobě skrývají zprávu z cizího světa. Možná Laura nikdy úplně neodešla. Ale jakou roli v tom všem hraje Marco? Strhující španělský thriller natočil v roce 2006 držitel ceny Goya, režisér Pablo Malo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený nenápadný španělský kandidát na hollywoodský remake s obrovským rozpočtem, zvučnými jmény a poloviční atmosférou. Kromě dvou lekaček se vše strašidelné odehrává v náznacích a je tvořeno mrazivou atmosférou dávného tajemství. Finální zápletka se sice nevyhnula drobné nelogičnosti a účelovosti, ale ve světle celého příběhu ji lze přehlédnout a odpustit. Velmi dobrý film s tísnivou atmosférou, která je často docílena pouze prací kamery a zvukaře. Horor pro ty, kteří ke strachu nepožadují potoky krve a maskéry pracně vytvořené krvežíznivé příšery. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nenápadná, místy naivní, v kontextu však působivá záležitost, odehrávající se v naprosto mňamozním prostředí zapadlého španělského městečka. Pokud vás uhranulo ( podobně jako mě ) Raimiho arcidílko THE GIFT, zaručuju maximální spokojenost. DonePedro děkuji. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Opět jsem si ověřil, že největší strach mám při naznácích zla v kombinaci se strašidelnou hudbou a tísnivou atmosférou. Ostatně v dnešní době, kdy vyjde smrt, jako nejlevnější řešení všech problémů, stejně těm zabitým jenom zavidíme a vraha považujeme za člověka s obrovským sociálním cítěním. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama