Reklama

Reklama

Queen: Live at Hammersmith Odeon

(koncert)
  • Velká Británie Queen: Live at Hammersmith Odeon
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1988, 60 min

Obsahy(1)

Unikátní záznam prvního velkého vystoupení slavné skupiny v roce 1975. Kořeny hudební inspirace skupiny Queen vycházejí ze stylu Led Zeppelin, s níž mají společné preferování vokálů a sólové kytary při vytváření kompozice hutného soundu. Postupně se Queeni propracovali k osobitému hudebnímu projevu, když s potřebným vkusem spojili hardrockové tiffy s komerčními melodiemi, nad nimiž dominoval velký hlas Freddie Mercuryho. Záznam, v němž kromě Mercuryho vyniká svými sóly elektrický kytarista Brian May, uvede mimo jiné písně: Oggre Battle, Killer Queen a Bohemian Rhapsody. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Výborný koncert Queenů z jejich počátků, kdy jejich tehdy údajně největší koncert vypadá jako ve větší sokolovně :-) Dal bych plný počet nebýt otravného Brianova Brighton Rock sola, které mě děsně nudilo, ale Freddiemu patrně dlouho trvalo se převléknout a naskládat do nového obleku své náčiní ;-) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Skvělá show raných Queenů. Kapela srší energií a nasazením a sází nám tam jeden starej flák za druhým. Tenhle koncert mám rád hlavně z toho důvodu, že si zde můžeme vychutnat staré pecky jako Liar, Keep Yourself Alive, Ogre Battle, Brighton Rock nebo In the Lap Of the Gods, které se v 80. letech opomíjely (a opomíjejí se i dnes s Paulem Rodgersem). Ještě bych se zastavil u toho "nudného" sóla Briana Maye. Já osobně tyhle hudební ekvilibristiky taky moc nemusím, myslím si, že solo by měla být součást písničky a ne osobní předvaděčka umělce, ale budiž, k sedmdesátým letům to patřilo. Queeni to zase tak moc nepřeháněli, ti se soustředili spíše na samotnou hudbu. No a konkrétně tohle sólo je možná trochu delší než by se slušelo, ale poslouchat se dá a narozdíl od toho z Return of the Champions nepostrádá energii a nápady. Live At Hammersmith je krásným vyvrcholením a završením prvního a možná nejlepšího a nejprogresivnějšího období kapely Queen. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Ok. Brianove soooooolo bylo trochu dlouhé a nudné, ale jinak supr. Akorát John Deacon mi tam trochu chyběl, totiž chci říct že ho kamera zabírala jen málo. Typický koncert ze 70. let. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborný koncert Queenů v období , kdy hráli (hard)rock. Záverečné vhození gumových pann do publika mě vždy pobaví. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Koncert Queenů v době, kdy ještě nebyli na vrcholu popularity, což je pro mne osobně jejich nejlepší období, kdy v jejich muzice ještě převládal hardrock nad popem. Bylo to po vydání desky A Night At The Opera, která je vynesla k nebesům, ale nečekejte žádné známe hity, ale písně právě z Opery (Bohemian Rhapsody svůj kultovní status teprve získávala) a prvních třech alb Queen, Queen II a Sheer Heart Attack. Mercury je ještě bez kníru a s řepou, jak se na 70.léta sluší a patří. O rok později následovalo vydání A Day At The Races, pak News Of The World a Jazz, které už neslo popovější znaky, a tím skončila rockové a nejlepší období Queen. 80.léta se už nesla v jiném duchu, žel příznivějším pro masy. ()

FrajerTom 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncert, který nenabízí žádné velké hity, ale hlavně pecky z jejich pravděpodobně nejlepší desky - Night at the Opera. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Queen na svém prvním velkém koncertu, kde se do sóla opírá bývalý elektrikář Brian May, aby si Fredie stihl převléct svršky. ()

The Graduate 

všechny recenze uživatele

Perfektní koncert Queen z doby, kdy tuto skupinu ještě neznal celý svět. Není sice ani zdaleka tak pompézní jako legendární vystoupení ve Wembley nebo Budapešti, ale i tak jde o skvělou show a zážitek. Pro skalní fanoušky kapely povinnost, pro ostatní určitě zajímavá podívaná. ()

estella 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale byla a jsem z toho trochu rozpacita... To kytarove solo me taky desne nudilo. Ale divakum se - zdalo se - libilo (?) Videt vsak Freddieho nazivo, to by bylo asi jinci kafe, nez vejrat na koncert z gauce... ()

Reklama

Reklama