Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Španělská lehká komedie s almódovarovským nádechem, vtipně a s nadhledem portrétující vyhlášenou madridskou gay čtvrť Chuecatown. Zamilovaný pár dvou „medvídků“ se vyrovnává s nástrahami ohrožujícími jejich vztah, ať už v podobě svalnatého a zdánlivě dokonalého Victora, který vraždí stařenky kvůli rozvoji výstavby nemovitostí, nebo nesouhlasné a zákeřné matky jednoho z nich. Do příběhu se míchá spousta dalších zábavných figurek a především barev, svěžesti a také morbidního humoru. Protože to vše patří k různorodému koloritu svébytné části světa jménem Chuecatown. [Mezipatra 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se nasmál i když párkrát jsem pohledem na perverznosti pokrčil nos a řekl "fuj". Ale komisařka mající veškeré fobie na světě a tchýně neměli chybu. Španělé komedie umí - klobouk dolů. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla dost vtipná španělská komedie z prostředí homosexuálů s kriminalistickou zápletkou k tomu. Nutno dodat, že u tohoto filmu jsem se opravdu královsky bavil, bylo zde mnoho vtipných scének a několik dobrých hlášek. Několikrát jsem se opravdu smál dost nahlas, což u mne nebývá obvyklé. Ale alespoň se mi potvrzuje, že Španělsko má opravdu excelentně vtipné scénáristy, a zajímalo by mne, kam na ty vtípky chodí. Narážím teď na to, že kromě tohoto filmu se ještě pravidelně královsky bavím u španělského seriálu Tady se nedá žít, kterému by mohl jeho vtipné hlášky a scénky leckterý scénárista závidět. Prostě Španělsko je asi plné vtipných scénáristů. Ale zpět k filmu. Zápletka se točí kolem toho, že jeden realitní makléř se snaží odkupovat od starších žen jejich byty, a když ho neprodají, tak je zabije. A kromě této zápletky je tu pak v popředí ještě jeden homosexuální pár, který se potýká s určitými problémy ve svém vztahu a korunu tomu nasadí matka jednoho z nich. Znovu musím zopakovat, že jsem se královsky bavil. Ale samozřejmě i po dějové stránce je film povedený a téměř nenudí, stále je na co se dívat a myslím, že kdo se tento film uvidí, ten nebude zklamaný, opravdu ty vtípky stojí za to. Takže já uděluji čtyři hvězdičky s konstatováním, že tohle je jedna z nejvtipnějších komedií, které jsem letos viděl. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hoši z Chuecatown zaujmou diváka hlavně díky černohumornému námětu a vtipně napsaným postavám, kterým zcela na plné čáře vévodily rázně prostořeká matka a komisařka mající fóbie od A po Z. Nějaký hlubší příběh v tomto případě nelze očekávat, protože tento film vznikl čistě pro pobavení, což se mu však díky této plejádě bizarních postaviček celkem i daří. Nenáročná ptákovinka se vším všudy! ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Nezačalo to špatně, ale pak už se to jen propadalo a propadalo do šedivé nudy a bezvýznamnosti. Komedie s gay postavami známe lepší. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Černá poněkud zvláštní gayovská komedie. 1) Velmi černá komedie o vztazích mezi dvěma gayi středního věku a agresivní matce jednoho z nich. Tvůrci měli tu šťastnou myšlenku, že banální téma umocnili postavou Victora, majitele realitní kanceláře a masového vraha stařenek (velmi přitažlivý Pablo Puyol). Metrosexuální katalyzátor Victor prochází dějem, roztomile vraždí a ostatní se mezi sebou hádají._____ 2) Bohužel je to komedie velmi prvoplánová. Tvůrci nerozvinuli zajímavé okamžiky (např. transvestitní politik). Scénář trpí logickými nesmysly. Postava Victora je jako z Marsu. Celý film je podřízen jediné myšlence - nejbližšímu gagu._____ 3) Zvláštní směs suchého španělského černého crazy humoru je to, co je na tomto filmu zajímavé. Nic jiného. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* v tomto případě mé hodnocení je hodně subjektivní a nepatřím mezi nezaujaté a tuhle komedii jsem viděl už několikrát a proto nižší známku než 4 nemůžu dát. Jedná se o lehkou černohumornou krimi gay komedii a ještě navíc zaměřenou pro "medvědí" podskupinu, takže rozhodně se potencionální divák na toto musí připravit. Komentáře, které mluví o perverznostech jsou přehnané, ale chápu že prudérní heteráci budou mít problém se scénami, kdy po sobě lezou dva chlapy, i když s dvěma lesbami by problém určitě neměly. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Velice neotřelá a povedená komedie s černým humorem. Velice zajímavá ústřední dvojce, naprosto dokonalá policejní komisařka, která trpí snad všemi fóbiemi na světě a výborná matka jednoho z hlavních představitelů. Musím říct, že jsem se opravdu nasmál a byl jsem příjemně překvapen, co vzešlo z dílny španělských filmařů. Originální a neotřelé ! Jen tak dál ! ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem na tento film šel především proto, že titulky mluvily o almodorovském stylu. Tak jsem byl zvědavý, co je na tom pravdy. Upřímně, moc paralel s Almodovarem jsem tam neviděl, snad kromě toho, že je to španělský film :-) Ale přesto můžu říct, že je to příjemná komedie s vtipnou zápletkou, která se nebojí černého humoru. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

Film, který by podle mého názoru obstál i mimo gay komunitu.... P.s. žádné perverznosti jsem nezaznamenal a ani zvracet se mi nechtělo, zato u čistě heretosexuálního filmu Zvrácený ano.... ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Podařený film, u kterého jsem očekával méně, než jsem nakonec dostal a určitě si ho nechám a nebudu jej mazat. Přepestrá paleta a nadlehčené komediální drama. ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Jako černá komedie to bylo docela zajímavé, ale nevím, jestli mi to stálo za ty momenty, kdy jsem málem zvracel u homosexuálních scén. Rozhodně obě hlavní dámy (Reyova matka a komisařka) měli pěkně napsané role, a byl jsem rád, že jsem se mohl pokochat alespoň Lolou, pěknou ženskou, která později skončila jako jedna z obětí psychopatického vraha. *** Je to už podruhé, co jsem si nepřečetl obsah filmu, a doplatil jsem na to. Nesnáším filmy s homosexuální tématikou, dělá se mi z toho zle. Každopádně jsem rád, že jsem shlédl další španělský film, kterých se k nám asi moc nedostává, což je možná škoda. ()

vlcekmirek 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie a opravdu dobrá zábava od začátku až do konce. Co k tomu říci? Lehká komedie bez chyb. Více takových... ()

Reklama

Reklama