Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přibližně patnáct let po poslední klapce deváté řady se část protagonistů v čele s kavárníkem Reném (Gorden Kaye) sešla v divadelním studiu, aby v kulisách slavné kavárny v Nouvionu zavzpomínala na léta okupace. Zvídavý René sepisující memoáry, sestřih nejlepších scén, historky z natáčení a také výpovědi tvůrců a kritiků přinášejí nový pohled na sitcom, jenž ve své době patřil k nejúspěšnějším pořadům BBC. Haló, haló, vysílá Londýn (dopitak)

(více)

Recenze (12)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Německý propagandistický týdeník nás černobílým sestřihem vrací zpátky do Nouvionu 40. let. Akordeon zacvrliká známou melodii a ocitáme se ve staré dobré kavárně René. Stařičký René Artois sepisuje paměti plné pletek, pletich a opletaček, padlých Madon s velkými balónky a speciálních gestapáckých salámů. Bestseller, který si v budoucnu jistě zakoupí 9 z 10 prodavačů cibule. Ale hlava je stará a příběh komplikovaný, vyžádá si tedy svědectví dalších aktérů... Protože jsem celkem nekomplikovaný a sentimentální divák, byl bych asi spokojeně dojatý i v případě, že by se obsazení mého oblíbeného britcomu prostě sesedlo někde na pódiu a dojatě zavzpomínalo, jaká bodrá podoledne to bývala, v tom čase leteckých kukel a mokrého celeru. Ale hravá formální stránka se mi moc líbila (stejně jako fakt, že fanoušci se na tohle mimořádné představení po vzoru trekkies vymódili do kostýmů francouzských polucistů, odbojářek v baloňácích a nacistických důstojníků) a i když rámec nové epizody spíš rekapituloval vše osvědčené, nenudil. Prolamování "návratu" archivními tematickými sestřihy a komentářem mluvících hlav navíc umožňuje udržet pozornost po dobu nadstandartní stopáže, kterou by volba jen jednoho z těchto prostředků asi neutáhla. Return of Allo Allo je rituální povinností každého, kdo původní seriál zbožňoval. 80% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Je pěkné si připomenout dosud žijící postavy a udělat z toho filmový "díl". A člověk se také něco zajímavé dozví ze zákulisí, jak vznikla ta či ona hláška. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je příjemné se setkat po více než 20 letech s částí starých známých. Tento "srázek" je pojat divadelní formou, kdy René po 20 letech dokončuje ve své kavárně paměti. Celé to tedy vystupuje jako dodatečný díl, který obsahuje mnohdy představiteli komentované prostřihy ze seriálu a spoustu rozhovorů. V nich se dozvíte pár slušných zajímavostí jako např. co znamenalo Hansovo "klap", kým byl inspirován a koho inspiroval her Flick, atd. Wow efekt tohle určitě nemá, ale pro fanoušky seriálu je to povinnost. 80% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sentimentální a částečně i smutná podívaná, zjištěním že nestárnoucí hrdinové stárnou a někteří již zemřeli. Dozvíte se pár zajímavostí, připomenete některé scény (některé dokonce i z francouzského vysílání), ale těch sto minut si umím představit i jinak, například zkouknutím tří náhodných dílů. Leclerk sice v době tohoto pořadu žil, nezapomeňte ale, že to byl už Leclerk třetí! ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Návrat do Nuovionu mě potěšil. Ráda jsem se po dvaceti letech setkala se známými herci a zopakovala si nejpovedenější záběry a oblíbené hlášky. Dozvěděla jsem se i hodně zajímavého o natáčení seriálu od jeho tvůrců. Třeba to, proč nebylo Allo, Allo! nikdy uvedeno v Německu. Škoda, že se vzpomínkového setkání nedožila Carmen Silvera. Chyběla mi tam. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Pro fandy Haló, haló! povinnost. Zajímavý dokument už jen proto, že člověk vidí, jak se někteří herci za těch patnáct let změnili a někteří zůstali stejní. Zatímco Sue Hodge (Mimi) se proměnila v kouli, Vicki Michelle (Yvette) a Kirsten Cooke (Michelle) vypadají pořád dobře (přiměřeně věku). Škoda, že se nakonec neukázali všichni (žijící) herci... (688., 29. XI. 2011) ()

MarekT

všechny recenze uživatele

Viděl jsem, ale nebudu hodnotit, jelikož shlédnutí proběhlo skrz YouTube bez titulků (takže mi toho hlavně v případě Crabtreeho poměrně dost uniklo). Celkem originální zpracováni reunionu, když mohu srovnat v rámci "žánru", tak mi to přišlo lepší než Ženatý se závazky, kde proběhlo akorát posezení a vzpomínky. Originální proto, že byl zpracován jako nový díl, odehrávající se po dlouhých letech od poslední epizody. A samozřejmě je velmi vtipný, ale tak mohu soudit pouze z mála, co jsem bez titulků pochopil. Do toho jsou samozřejmě vloženy prostřihy rozhovorů s herci, kteří nám poodhalují roušky tajemství (dovíte se například, proč musel být Hans Geering unesen do Anglie). Mimochodem, co se týče představitelů, je pěkné je znovu vidět, ovšem už tu samozřejmě nejsou ti, co během těch patnácti let od posledního dílu zemřeli. Jak už jsem zmínil, nevím, jestli bych dokázal hodnotit bez titulků objektivně, jinak za setkání s našimi hrdiny by to bylo za pět hvězdiček. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pro famoušky famózního britského sitcomu povinnost a pro mě skvělé ohlédnutí a fantastická tečka za seriálem, takže mě teď dobře poslouchejte, nebudu to víckrát opakovat: i když je Návrat Haló, haló celkem dlouhou záležitostí, šance, že se budete nudit nehrozí, neboť nový příběh střídají prostřihy z epizod a rozhovory s herci a tvůrci. Dozvíte se spoustu zajímavostí, informačně je to opravdu bohaté a já jsem se dozvěděl opravdu vše, co jsem vědět potřeboval (kromě teda toho, jak to vlastně bylo s odchodem Richarda Gibsona a plastickou operací herr Flicka). Užitečné bylo zjistit, co se vlastně provádělo s mokrým celerem,jak to bylo s převelením Hanse Geeringa do Anglie a jaká obrovská pecka to svého času bývala a stále je, jaké se proti seriálu vedly nevydařené odboje a pro mě zajímavou informací bylo to, že existovala i divadelní verze. Dozvíte se, jak vznikly ty nejlegendárnější hlášky, o dalších klasických seriálech té doby a pokud jde o vzpomínkové sestřihy, tam není co řešit, je to sestříhané naprosto geniálně a je to opravdu to nejlepší. Úplně nový příběh, kdy René píše paměti a herci se tam jen tak scházejí, prostě jen proto, aby udělali radost nejen fanouškům, ale hlavně sobě, tak ten také stojí za to, zejména Crabtreeho výuka francouzštiny. Jinak Yvette a Michelle vypadají stále skvěle a pro mě zajímavým zjištěním bylo, že on, LeClerc, tedy Robin Parkinson, stále žije. Návrat to byl triumfální, plný legendárních hlášek a i když to ignoruje původní konec seriálu, vůbec to nevadí, neboť tohle je lepší. Jen škoda, že se neukázali všichni žijící herci a že se toho nedožila Carmen Silvera, ale to už tady někdo psal. Byla to prostě krása a nádhera a mě nezbývá nic jiného, než tenhle velký sraz neskutečně pochválit a popřát vám další, příjemná a bodrá podoledne,třeba právě s touhle seriálovou klasikou. 100%. ()

salfa72 

všechny recenze uživatele

Bylo fajn si připomenout tento vynikající seriál, škoda jen, že se někteří herci nedožili jeho natočení (případně konce seriálu) a jiní se tam neobjevili i přesto, že byli v té době ještě naživu. I proto pouze čtyři hvězdy. ()

Hovado 

všechny recenze uživatele

Byl to velice příjemný návrat do tak oblíbených kulis a postav politicky nekorektního britského sitcomu. Hezká nostalgie, která udělala dokonalou tečku za jednou érou. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem objevil The Return of 'Allo 'Allo! s českými titulky. Ty jsou tedy často velmi špatně čitelné, protože pokud se sejdou s bílým pozadím, nemáte šanci si něco přečíst, ale to není závada tohoto pořadu. Jinak tady není moc o čem. Tohle musí potěšit každého, kdo s nelehkým srdcem kouše poslední díl seriálu Haló haló a se slzou v oku se loučí se všemi hrdiny z Nouvionu. Jediná škoda je, že se tohoto dílu, který je z části hraný, z části dokumentem a z části retrospektivou nedožilo víc postav. Zklamala mne i neúčast "Helgy". Jinak ale pro každého fandu kultu povinnost! ()

Reklama

Reklama