Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V roce 1939 se na Zemi začaly objevovat nepřátelské letecké jednotky neznámého původu, jimž bylo dáno jméno Neuroi. Netrvalo příliš dlouho a těmto Neuroiům se podařilo vyhnat či vyhladit většinu evropské populace. Jak to tak ale bývá, zarputilé lidstvo se nemínilo vzdát, a tak se mu podařilo vyvinout tzv. Strikery – nový typ létajících „košťat“, jež jsou poháněna magií svého uživatele. Pilotem Strikerů se však mohou stát pouze dívky a ženy obdařené magickou mocí, které jsou jednoduše označovány jako Čarodějky. Jednou z nejznámějších a nejúspěšnějších bojových jednotek je pak 501. stíhací peruť, jinak nazývaná „Úderné Čarodějky“, v jejímž čele nestojí nikdo jiný, než slavná major Sakamoto Mio. A právě major Sakamoto je tou, která si vyhlédne středoškolačku Miyafuji Yoshiku, jež je příslušnicí dlouhé rodové linie čarodějek obdařených silnou léčivou magií. Problém je ale v tom, že i když je moc Yoshiky obrovská, stále se ji ještě nenaučila plně ovládat. A navíc to vypadá, že armádu vyloženě nesnáší. Takže když k ní Sakamoto přijde s návrhem, aby se přidala k její jednotce, kategoricky a bez špetky zaváhání odmítne. Nakonec se ale přeci jen rozhodne do Evropy spolu se Sakamoto vydat, ale čistě jen z osobních důvodů – aby se setkala se svým otcem, o kterém si dlouhé roky myslela, že je mrtvý. (EMIA)

(více)

Recenze (10)

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

V roce 1939 napadnou Zemi Neuroi, zlo, o kterém nikdo nic netušil. Rok je dost možná hloupou narážkou na nacismus, stejně jako britské stíhačky té doby s Neuroi bojující. Ale dále - lidé to samozřejmě nezabalí a vyvinou zbraň, která se Neuroi může postavit. Málokoho asi překvapí, že půjde o nedostatečně oblečené pubescentní samičky. My ovšem nebudeme vulgární a tak jim budeme vznešeně říkat Strike Witches, též "naše překrásné hlavní hrdinky". Strike Witches budou mít sice minimum garderóby, nicméně zbraní dostatek, navíc roztomilá chlupatá ouška a ocásky a na nohou vrtule, které jim umožňují poletovat v povětří, děvám povětrným. Vznášení se ve výšinách nemůžeme považovat za samoúčelné. Jak jinak by šlo odůvodnit pohledy na spodní prádlo protagonistek? Třebas tím, že v tomto světě nebyly vynalezeny sukně a kalhoty ženy nosit nesmějí. A to je jediná skutečně originální věc na tomto anime. Jako příznačnou bych vyzdvihl skutečnost, že jsem tento komentář napsal po polovině prvního dílu a po zhlédnutí celého seriálu ho nemusel nijak měnit. Snad jen jeden dodatek... ani souboje za nic nestojí. ()

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

Mladé lolitky, které se mění v moe (holka s kočičími oušky, ocáskem ...) roboty v námořnických uniformách a skoro v každém druhém záběru jsou kalhotky a boulička, to musí být jedno z nejryzejších anime co vzniklo (http://www.youtube.com/watch?v=vUQukj9qhr4 , http://www.youtube.com/watch?v=ub3g3-nX5u0 resp. http://www.youtube.com/watch?v=C_HNziOUvnU ... videa jsou scény z 4. dílu anime NHK ) , proto nechápu místní hodnocení. Navíc, jeden ani nepotřebuje umět japonsky aby si to užil a to je velké plus. Zajímalo by mě kolik z přítomných tento "stašný seriál" dokoukalo. Jojo, přesně tak. ________ ODKAZY _______ Obrázky kostýmků roboholčiček http://elleo.blog.cz/0806/strike-witches#komentare . ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vítejte v alternativní minulosti v běhu druhé světové války 1939. Zatímco spojené národy čelí mocnému německému tažení.... se na zemi náhle objevili neznámí a ještě mocnější nepřátelé, kteří byli nazváni Neuroi, brzo na to uplně ovládli nebe a obsadili velkou část světa. Tehdy znesvářené národy zapomněli na staré spory a společnými silami se rozhodly vetřelcům postavit. A však, současná technologie se ani zdaleka nemohla vyrovnat jejich ničivé síle a rychlosti. Proto se zoufalé lidstvo obrátí k zoufalému řešení a do boje zapojí i dávno zapomenuté okultní síly. Díky kterým je vytvořena speciální skupina elitních válečnic známá jako S.T.R.I.K.E.R. Tyto na první pohled křehké dívky však oblívají nadlidskou brutální silou a díky speciálnímu vybavení které materializuje jejich magické schopnosti jsou schopni létat obrovskou rychlostí a vyrovnat se tak mocnému zdánlivě neporazitelnému nepříteli. V boji o zemi se stávají jedinou obranou lidstva: /人 ◕ ‿‿ ◕ 人\ _Kdysi v dávném středověku lítali čarodějky klasicky na koštěti... Ale z příchodem nové doby bylo nejspíš nutné tuto metodu zmodernizovat. Takže po obřích lžících a vysavačích.. přichází i vrtulové botky, hold pokrok je pokrok... Snad jen že kočule lítají poněkud nalehko. :P Ale, co by jste od čarodějek taky čekali... 8-) Přítomnost zvířecího DNA je už jen taková třešnička na dortu. :3 Jako že už to není i tak dostatečně šílené. Nejdou roztomilí zajíčkové pro ránu zrovna moc daleko, z podporou za kterou by se nemusel stydět ani slušně obrněný bombardér kosí jednoho nepřítele po druhém. Klasická podoba válečných filmů vstupuje do nové anime dimenze kterou si ani nedokáže představit. Hrubá síla křehké vnady a hodně velký qvery. Kopněte do vrtulí, nejbláznivější bitva o nebesa začíná! Hele... když vypustíte ty boty a představíte si namísto toho klasická letadla.... tak myslím že to bude mnohem úchylnější než tohle. :D Pro ty co v tomhle doufali už od pohledu něco víc... mám jen jedno slovo. Kuptesilepšíbrýle. Je to čistá zábava pro dospělé... nic víc nic miň. Na rozdíl od jiných méně kvalitních pitomoučkých Hentai. Přesto dle dobrého ohlasu vznikly dokonce 2 série a film.... což není tak špatný na celkem jednoduché, ale kawaii neko styl anime. :) ()

seth82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuž teda. Ono je to takto, ako sa tak pozerám na komentáre nižšie, väčšina ľudí sa sťažuje na príliš sexistický nádych a priveľa scén s nohavičkami, či nahým poprsím Witches. Nie som v anime veľmi zbehlý, venovať som sa mu začal až pred pár mesiacmi, ale vzhľadom na to, že skúsenejší diváci od mňa určite vedia, že v prípade japonských animákov je možné očakávať fakt čokoľvek, netuším celkom, prečo tieto znaky "WTF Japan" vadia práve v tomto seriáli. Mne osobne sa páčil z viacerých dôvodov - veľmi pekná animácia, netradične dobrý hudobný doprovod (score), prakticky každá z postáv dostala svoj priestor, aby mohol byť vysvetlený jej osobný príbeh a dostatok akcie, humoru a na rozdiel od niektorých iných lepšie hodnotených seriálov (To Love-Ru) aj menej infantilný príbeh. Ak sa niekto pri japonskom animovanom seriáli, ktorý sa nijako nesnaží o reálne podanie prakticky ničoho, zamýšľa nad reálnosťou bojových scén, tak to mi príde prinajmenšom divné. Holt, vyhovieť sa nedá každému. Je pravda, že mi vadili isté nezodpovedané otázky (humanoidný Neuroid, dôvod, prečo vlastne prišli, čo boli zač a podobne) a už vôbec nie som fanúšikom kdejakých Furry volovín, ale ako celok (spoločne s filmom) sa mi seriál veľmi páčil. Treba si to pozrieť s miernou rezervou a všetko bude lepšie. Season 2 sa mi páčila ešte viac. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozerať sa na nahé 14-15 ročné dievčatká zrejme nie je pre každého, no sú aj ďaleko pedofilnejšie seriály... Navyše tu to nie sú žiadne časté a ani sexuálne scény a dospeláčky tiež nechýbajú... (autori sa cenzúrou veľmi nezaťažovali – ale to je len plus...) Je to proste pekný, veľmi zábavný seriál, ktorému nechýba ani slušný príbeh, či akcia – takže tomu odpadovému hodnoteniu naozaj nerozumiem... Čo sa týka toho nenosenia nohavíc či sukienok – odohráva sa to na základni pri mori, okolo je pláž, praží slnko, kedykoľvek môže vypuknúť poplach a vy si musíte nasadiť na nohy tie lietajúce hračičky, navyše ste tam len medzi dievčatami a vášmu veleniu – keďže vás neustále nasadzuje do prednej línie – je jedno čo nosíte, tak prečo by to nemohli byť proste bikiny alebo nejaký športový úbor... (no dobre, to, že majú iba po jednom kuse a aj ten si občas ukradnú – keďže to bola taká sranda – pripíšem akejsi vojnovej kríze...) Inak sa samozrejme obliekajú normálne, čo je vidno aj na občasných spomienkach na minulosť niektorých postáv... A nejaké zvieracie ušká a chvostíky? Sú to čarodejnice v roku 1944 čo bojujú proti mimozemšťanom a to sa mám pozastavovať nad takouto maličkosťou? Čo som tu jediný otaku? 3-4* ale aby som to tomuto dielku trochu polepšil, tak ho trochu nadhodnotím... ()

Palisander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad vôbec nie je zlý. Bojová jednotka hi-tech (primerane roku 1944 :-)) bosorôčiek s vrtuľkami namiesto metiel... veď to je :-). Ako bonus prehliadka asi kompletného sortimentu v Japonsku dostupných nohavičiek (ale sú tam aj iné zábery :o)). A do toho akože sci-fi, aby bola výhovorka, prečo to sledovať ;-). A hoci po poslednej epizóde nie je jasné vôbec nič, môžeme sa aspoň tešiť, že sa lietajúcim slečinkám nič vážneho nestalo a v zdraví pokračujú do druhej série. Nakoniec, aj tento seriál je v prvom rade o priateľstve a to nemôže vadiť hádam nikomu. ()

Raichu.Cz 

všechny recenze uživatele

Je to už doba co jsem na anime dál jednu hvězdu možná i poprvé... celkově tohle anime nic zajímavého nepřináší... je to v podstatě o tom kde postavy místo velké akce kecaj což je dost chyba bo to pak nedává tu vzrušující emoci kdy se cítíte jako na koncertu s ohněm či rakety, samozřejmě se to dá udělat i z kecáním ale musí to mít holt v sobě myšlenku co nechá diváka posadit na zadek a zamyslel se nad některými slovy, bohužel tento seriál to nepřináší, hlavně když se tu i akce objeví tak je i tak strašně slabá, nemá to nijak lákavé momenty či zajimavý animace (ale animace nemůžu soudit když je to z roku 2008 takže do hodnocení neplatí), a poslední postavy... no bohužel co říct... u postav jsem holt neviděl sympatii... maximálně tak rozvoj přátelství který trochu fungoval... ale nemáte žádné vžití k postávám... Když jsem hlavně viděl první díl tak jsem si představoval že to bude něco jako Date a live akorát z pohledu AST, ale holt tyto myšlenky se potom rozpadly... Za mě 14% ()

Reklama

Reklama