Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

JAn 

všechny recenze uživatele

Tak po pátém díle ´sem nucen přidat i tu pátou hvězdičku. Fantastický mix 28 Days/Week Later a Dawn of the Dead o nevelké skupině lidí uvězněných v domě Velkého Bratra, čelící hordě nemrtvých potvor. Kvanta úžasných gore efektů, sympatické postavy, skvělá atmosféra, pekelně vydařený závěr a prostě všechno, co ke kvaltinímu zombie filmu-seriálu patří. Rozhodně si to nenechte ujít. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ono to není špatný, ale vlastně ani nevím, čím přesně mě to zaujalo a připadalo mi to hodně v pohodě koukatelné. Příběh je hrozně předvídatelný, prakticky se tam všechno děje až pár vteřin až minut poté, co vás napadne, že by se přesně tohle mohlo stát. Postavy jsou spíše ploché, nijaké až nezajímavě nesympatické. I když ta, co tu soutěž uváděla byla docela dobrá. Zombíci tu a tam ujdou, ale utíkají, že jo. Musím ale říci, že mi to přišlo zábavnější než třeba Zombieland. Ono možná je to tak obyčejné, normální, a tuctové, až to vlastně baví. Hodně určitě dělá ten prvotní nápad nahnat zombíky do reality show. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Kam jen ten svět spěje, říkám si, když už i do televizní zábavy, jako jsou seriály, jsou implementované nakolik okrajová témata jako zombies??? Tohle je zatraceně úzké téma, které lze sotva rozšiřovat, kombinovat nebo roubovat něčím dalším, takže vše podstatné bylo řečeno někdy na konci 80' let (naposled) a od té doby se spolehlivě jedná o recykláty, falsifikáty či revivaly a to v notně nepovedeném duchu. Snad jen s vyjímkami v podobě želízek v ohni 28 dní / týdnů nebo Rec, které se pojetím i produkcí lehce vymykají a přináší tak poměrně svěží vítr. Zbytek je více či méně povedený průměr, který těží ze 666x řečeného / natočeného, ostatní jsou nedozírná nuda, balast a ztráta času. Co jiného taky čekat, když příběh, který se dá našlapad do 80ti zábavných napínavých minut, natáhnete na 5 dílů, dohromady o dvojnásobné stopáži? V případě Dead Set se jedná o vlajkovou loď zombie bezpohlavního plagiátorství s velice mizernou britskou produkcí a nezachrání to ani nakombinování s pořadem Big Brother :D. Pokud máte rádi vyseděný důlek ve své pohovce, přeji příjemnou tupou zábavu, vy ostatní raději sáhněte po klasikách žánru natočených pře 40-20ti lety :). ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

"Romerovy" mainstreamové postupy po sto první, akorát zde rozsekané po pilotu do čtyř koláčových výsečí. Mžiky nádherných brutálních scén, při kterých si kterýkoliv degustátor horroru přijde naprosto na své, přelepují šílenou iniciační nudu. Je otázkou do jaké míry se to daří... Vylezu na dach, odprásknu, slezu ze střechy a dookola... Na celek bych se stěží dodíval - totiž koncentrace dnešní zombie produkce, která se na nás valí ze všech koutů planety, se mi dávno přejedla. Nafouknutých 90% splaskne stejně, jako tento momentálně otylý subžánr hyperakčních oživlých mrtvol. 5/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som absolútne, maximálne nadšený. Netušil som, že zombie-horror mi môže priniesť väčšie uspokojenie ako geniálny 'Dawn of the Dead (2004)'. Toto je ale zatiaľ prvotriedny unikát žánru. Odkazy a inšpirácia z niektorých Romerových skorších snímkov je citeľná a viditeľná, ale sú spracované s úctou a rešpektom, pretože ako celok ich všetky s prehľadom prekonávajú. Nápad je úchvatný. Seriál je rozdelený na päť dielov, ktoré dávajú dokopy dve a pol hodiny maniackej hrôzy a násilných brutalít. Skvelým ťahom bolo rozštiepenie deja na tri dejové línie. Každá z nich ponúkala čosi iné, stretávajú sa tu výrazne odlišné charaktery postáv, ktoré zaručujú slastnú zábavu (miestami totálna paródia), porciu unikátne beštiálnych hlášok (Andy Nyman - klasa hláškar najväčšieho kalibru, moje uznanie), zároveň je mixom tragických momentov, lásky, ale teda najmä znamenite krutého zombie holokaustu s množstvom originálnych nápadov a zvratov. Televízne spracovanie nie je cítiť ani na moment, práve naopak, ešte viac sa tým pritvrdil pocit reálnej atmosféry. 100%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama