Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Recenze (5)

Laurent 

všechny recenze uživatele

Tento sitcom natočila německá ZDF a nutno podotknout, že k Lemovu námětu nepřistoupila vůbec pasivně. Jde především o komediální nápady. Zvláštní efekty sice nejsou na top úrovni, ale to snad ani nikdo od sitcomu neočekává. Bylo by skvělé, kdyby měl tento seriál velký úspěch, aby byly natočeny další díly. Napoprvé je to výborná zábava. ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

"Bin ich Ijon Tichy, Raumpilot." "Das is Science-Fiction. Da alles geht." Druhá série z roku 2011 má téměř dvojnásobnou délku (25-30 min.) a jednotlivé díly jsou propojeny určitou dějovou linií (Ijon Tichý má hlad a snaží se dostat na planetu Eggman pro pořádnou omeletu), aby byl pokaždé rozptýlen nějakým šíleně nebezpečným dobrodružstvím. Tři hvězdičky za to, že je to občas docela natahované (nemluvě o tom, že příběhy často dostávají úplně jiný smysl). Obě řady mají společné to, že z Ijona Tichého dělají neskutečného vagabunda a šovinistu, který se ke svému vynálezu, virtuální společnici Halucíně chová jako neskutečný hulvát. "Leute haben erzählt, hätte ich mir Geschichte nur ausgedacht. Böse Leute haben erzählt, hätte ich Schwäche für Alkohol, die ich auf Erde heimlich mache, wenn aber auf lange Raumfahrt, dann hemmungslos. Gott weiß, was gibt für Gerüchte. Aber so sind Menschen. Glauben lieber größtes Blödsinn, als wahre Tatsache." ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Sem-tam trošku prehnaná, ale inak veľmi trefná a neskutočne haluzná adaptácia Lemových príbehov o Ijonovi Tichom, samozvanom hrdinovi Galaxie a barónovi Prášilovi numero uno zároveň. :-) A k tomu adaptácia prekvapujúco verná, hoci so sitkomovejším nábojom. Nemecký Červený trpaslík (veď už aj bolo načase). P.S. Dizajn Tichého lode nemá chybu... :-)))) //// Zaujímavé komentáre: type_B, JR4, Laurent. ()

Galerie (68)

Reklama

Reklama