Reklama

Reklama

Kings

(seriál)
USA, 2009, 9 h 16 min (Minutáž: 42–83 min)

Tvůrci:

Michael Green

Hrají:

Ian McShane, Christopher Egan, Susanna Thompson, Allison Miller, Eamonn Walker, Sebastian Stan, Dylan Baker, Wes Studi, Sarita Choudhury, Leslie Bibb (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Moderní zpracování biblického krále Davida. Válku mezi dvěma zeměmi ukončuje až odvážný čin obyčejného farmáře Davida, který se nebojí postavit před nepřátelský tank. Jeho čin ho dostává až ke dvoru krále Silase, krále království Gilboa, a stává se významným článkem ve vyjednávání mírové dohody s Gathy. David je několikrát podroben královi zkouškami a ani Bůh ho nezapomene pořádně prověřit. Stane se z Davida následovník krále? Zamiluje se do někoho krásná princezna? Uvidíme, jak se biblický příběh vyvine v moderní době, kdy se neválčí praky, ale tanky. (tlkounev)

(více)

Recenze (35)

Heroine 

všechny recenze uživatele

No nic moc. Seriál jsem sledovala jenom kvůli téměř nepatrné roli Macaulaye Culkina, takže jsem se nijak extra nepobavila. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle seriál je jako byste zkřížili Tudorovce a Dirty sexy money. Místama trochu nuda. Je fakt že ty válečný scény jsou opravdu dobře natočené i když jsou asi jen tři a hodně krátký. Francis Lawrence se nezapře. ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Výjimečné zpracování se skvělým vizuálem a herci, ale pro člověka s demokratickými ideály v mysli je zde koncept království k neuvěření. Navíc celá postava Davida působí až moc naivně a jeho počáteční charakterový vývoj se točí v kruhu několikrát. ()

Achab 

všechny recenze uživatele

Vydařený seriál, který vypráví odvěký příběh biblického Davida v novém rouše - což velmi oceńuji. Souboj s Goliášem, jakožto střet Davida s obrovským tankem, mě docela dostal. Prorok Samuel je tady trochu upostraněn oproti biblické předloze. ()

Mephisto 

všechny recenze uživatele

Smutné pravidlo se opět potvrdilo - výtečné seriály jsou zaříznuty po první sezóně, kraviny běží do nekonečna... :-( ()

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Velmi prázdné a umělé v navozené atmosféře všemocné monarchie, která ani v jediném momentu nebyla trochu uvěřitelná. Když už se někdo pustí do něčeho takového, měl by to udělat se vší parádou a ne s triky, které mě svojí laciností přivedly do stavu zoufalosti a nutkání mlátit hlavou o stůl. ()

damdamh 

všechny recenze uživatele

Škoda, že poslední epizody ztrácejí lehce na kvalitě, ale pořád je to vynikající. A zrušení seriálu je nevyhnutelným důsledkem takového přístupu k divákovi, jaký mají Kings. Postavy si lze těžko oblíbit a politické pletichaření a intriky nejsou pro každého. Ale je to smůla, rád bych viděl víc... ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

Politika, intriky. Lepší to být nemohlo. Pro mě geniální záležitost a hodně zamrzí ukončení po první sezóně. ()

Urnungal 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný seriál. Při sledování pilotního dílu jsem zažíval pociti euforie, z právě nalezeného výtečného seriálu. Jedná se přeci jen o pohádkový příběh, ale je v něm něco, co jsem v dalším seriálu ještě nezpozoroval. Je až zarážející, že tento seriál byl zrušen z důvodu nízké sledovanosti. Nerozumím tomu, jak se tento skvost mezi seriály mohl stát pro diváky nezajímavým. LIdé dnes "konzumují" opravdu jen přeslazené příběhy upírů... ()

numan 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno - a můj prvotní pocit, že jde o další přeceněný kus, je slušně řečeno v pryčích - je to dobrý drámo. Pravda, místy silně přitažený za vlasy (nejen kvůli implikaci starořímských móresů do alternativní současnosti), ale má náboj a sílu. Všechno už tu bylo - nic nového pod sluncem. Je to o tom, že války se vedou proto, aby si manažeři namastili kapsy, že politika je špína, plná intrik a sobeckých zájmů, že potentáti se rádi fotí s úspěšnými sportovci, aby je prostý lid víc miloval, že média jsou manipulovaná a záleží jen na jejich vlastníkovi, co nabulíkují masám, že každý byť sebehnusnější čin se dá obratným řečníkem překroutit v učiněné dobrodiní, že politici jsou z 99% smečka mocichtivých hajzlů, že historii píšou taky jenom lidi, navíc často pod dohledem svých vůdců, takže vlastně žádná její verze nemůže být úplně objektivní, že....... Ale to už přece každý ví - pokud jeho IQ převyšuje průměrnou tělesnou teplotu. Navíc to typicky americké exhibicionistické "art-blouznění" - tady peříčko z Forresta Gumpa nebo igelitový pytlík z Americké krásy supluje stádo motýlů. A ta neustálá přítomnost nehrajícího kapitána Boha a jeho všudypřítomných znamení.... Koukám, že jsem nakonec vyjmenoval to, co mě na Kings irituje, ale přesto tři a třičtvrtě. ()

Primus tesla 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní záležitost. Tak strašně mě mrzí, že není druhá série. Dobrotivý všemohoucí bože filmových a televizních diváků. Jestli existuje peklo pro filmové a seriálové producenty, tak by do něj měli zavřít ty kteří jsou zodpovědní za to, (že tenhle brilantní seriál který mě donutil znovu otevřít Starý zákon ) nebude mít druhou sezónu. Ať jsou ti syčáci připoutaní na hořící kanape nuceni celou věčnost sledovat Rodinná pouta, Ordinaci v Růžové zahradě a podobné kraviny. Amen. ()

newSami 

všechny recenze uživatele

Zo zaujímavého námetu dokázal ťažiť asi do 3/4 prvej série, záver sa už tak moc nevydaril. Ak by druhá séria pokračovala v duchu tohto záveru, asi by sa nedočkal veľkého nadšenia divákov. Pri iných seriáloch mi bolo ľúto, že nebude ďalšia séria, pri tomto mi to akosi nevadí. ()

korneliusW

všechny recenze uživatele

tento komentar zmazem :) ale mohol by mi niekto poskytnut cez spravu informaciu, kde alebo ako by som si mohol pozriet tento serial? ()

Reklama

Reklama