Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petrova chata nedaleko Železného Brodu se zdála jako ideální místo pro víkendovou pařbu. A tak pětice přátel, vedená právě Petrem, usedla do auta a vyrazila si užívat. Na chatě se ukázalo, že alkoholu je slušná zásoba, takže nebyl důvod otálet a zábava se rozjela plným proudem. Jak už to během podobných akcí bývá, samotné pití přináší nudu. Snad to byl Dali, kdo přišel s tím nápadem něco si zahrát. A snad to byla náhoda, že se nakonec všichni shodli na hře na vraha.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Strážce legendy , jsem zatoužil vidět i další z děl Pavla Žďárka. Všechno od něj je na samostatnou kategorii. Nevím jestli v mládí stejně tvrdošíjně a urputně zkoušel točit filmy i Scott nebo Tarantino a zda ty první amatérské pokusy nevypadaly podobně... Každopádně jsou to díla prakticky nekoukatelná, kde hodnotit lze jen neskutečnou odvahu a nasazení herců i štábu :-). * ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Hra na vraha“ je skutečně přínosná hlavně v tom smyslu, že zde existuje touha mít vlastního, českého hororového zabijáka. „Hra na vraha“ ale i přes svou poměrně krátkou stopáž nedokáže vzbudit strach ani z toho, co vidíme ani strach o postavy. Těch hororových okamžiků je strašně málo a naprosto zde chybí gore, které si představujete alespoň v tom jednom stříkanci krve. Jsem docela zvědavý, jestli se na „Hru na vraha“ bude jednou vzpomínat jako na začátek rozsáhlé série. V tom by byl asi její největší přínos, protože určitou mytologii film založil. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Upřimně řečeno, po zhlédnutí některých mladších Žďárkových kraťasů jsem od jeho prvotiny čekal naprostou a úplnou tragédii. A jak velké bylo mé překvapení, že k tomu nedošlo. Jasně, zápletka je naprosto jednoduchá až nepodstatná, jen lehce okořeněná závěrečnou zábavnou pointou, ve filmu jde v podstatě o hovno a nic moc se v něm neděje, díru do světa to neudělá a z Jana Nováka se český Jason prostě nestane. Překvapilo mě však, jak ve svém neherectví byli herci přirození a sympatičtí, to se v českém amatérském horroru nevidí vůbec často. Oni vlastně ani nehráli, jen se bavili a někdo je při tom natáčel na video, možná proto se divák cítí, jako by na té chatě byl mezi nimi. Má to prostě dobrou atmosféru, asi ne takovou, jakou bychom očekávali od horroru, ale takovou tu krásně chatařsky pařbovskou. Potěšující složkou je výběr doprovodné hudby, ten je na jedničku. Hrozně rád bych soundtrack. Neposedné úvodní titulky naopak působí lehce nepříjemně. 2.5* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně poštěstilo vidět nejspíš úplně první pokus o slasher. A jelikož to na DVD vyšlo v roce 2014, mám pocit, že snad každý, kdo viděl pokusy Tomáše Kučery o stejný subžánr, tak tohle musí ohodnotit jakkoli jen ne odpadem, protože i když to je amatérštěji natočené, tak to pořád funguje značně líp, než třeba Poslední výkřik. Je to taky tím, že je tu jasně vidět, že si to točila z radosti banda kamarádů o víkendu na chatě a že je to natáčení očividně bavilo. Takže to má trošku podobný efekt jako Nebýt dnešní (i když tenhle film je někde úplně, úplně jinde, ale natáčecí podmínky byly podobné) a ten tomu dodává určitý sympatický feeling, díky kterému jsem tam byl schopný ocenit určité drobnosti a i když to jako celek povedené rozhodně není, všechno je předvídatelné, bez hororové atmosféry, s těžce laciným scénářem a všechno vypadá jako home video, tak i tak to něco do sebe prostě má. Ono to totiž home video je, ale přiznané a příjemné. Na dvě hvězdy mi to v tomhle specifickém případě opravdu vystačí, ale od Žďárka se mi víc líbilo Red Sky. 2* ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama