Reklama

Reklama

Fatty na pláži

Obsahy(1)

V této bláznivé němé komedii z roku 1917 si zahráli Roscoe ,,Fatty" Arbuckle a Buster ,,Frigo" Keaton. Buster chce se svojí snoubenkou navštívit Lunapark, jenomže si zapomene peníze a objeví se muž, který sobě a přítelkyni Bustera zaplatí vstup. A Roscoe si hraje na pláži a jeho žena ho nutí, aby poslouchal jí, jak si čte. Roscoe jí však uteče. A když potká přítelkyni Bustera, tak se do ní také zamiluje. Nakonec se Roscoe a muž o ní poperou a skončí oba ve vězení, ale Roscoe ví, jak ven… (ČSFD)

(více)

Recenze (9)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tak buď jsem zaujatej anebo dneska nemám náladu na grotesku, ale tohle mi fakt přišlo děsně hloupý. Po dlouhý době jsem si pustil Bustera a Fattyho a docela mě to znudilo. Zasmál jsem se asi třikrát a jinak jsem jenom koukal a nechápal. Keatonova holka je děsná děvka - nejdřív jde na rande s Busterem a když zjistí, že Buster zapomněl peníze, tak se hned zavěsí do prvního frajírka, kterej ty prachy má a na Bustera se vysere. když frajírka o pár minut později seberou benga, tak se hned chytí chytí Fattyho a jde na pláž s ním jako by se nemetlo a nakonec se zase vrátí k Busterovi. No já vím, že to asi mělo bejt vtipný, ale mě to teda přišlo spíš smutný. No a ten Fatty mi vůbec není sympatickej, nebejt Bustera, tak bych si to asi nepustil. __ No a teda, abych jen nekritizoval, tak se mi líbilo Busterovo číslo s udicí nebo třeba to, jak na začátku leze na sloup a vím, že mě docela pobavily dvě hlášky v mezititulcích. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Říká se "muž s kamennou tváří" Buster Keaton. Zde ho ještě vidíme se smát, což bylo velmi nezvyklé (a rozkošné), ale můžu vám říct, že daleko větší šok jsem zažila, když jsem slyšela Bustera mluvit. Groteska samotná výborná, na dámě jejich srdcí se mi líbily ty božské plavky a také její bezstarostná přelétavost. Pro mě snad nejsympatičtější Fattyho výkon. A tím mám na mysli herectví, jelikož režisérsky mám nejradši Fattyho v sanatoři. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Tulákovi robila spoločnosť dvorná Edna Purviance, do ktorej sa zamiloval „snáď 100 krát” , Tučkovi, pre zmenu Alice Lake, ktorá sa v jeho groteskách objavila taktiež niekoľkokrát, k dispozícii sú aj Frigo s Alom, kde je škoda, že namiesto St. Johna neskončil vo väznici Buster, ale to nevadí, lebo v Convicte 13, si to dostatočne vynahradil. V najjužnejšej časti Brooklynu, na Coney Islande, vo veľkom Lunaparku sa budú diať nepredvídateľné veci, s pár postavami, ktoré poriadne zamiešajú kartami... A opäť je v centre pozornosti, nik iný, ako všestranný Roscoe Arbuckle. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé a s málo nápady, ale dobré chvilky se najdou. Má je na svědomí samozřejmě Buster Keaton, protože Fatty Arbuckle sice dělá věci, které by vtipné snad i byly, jenže v podání někoho jiného. O Alu St. Johnovi ani nemluvím. Nejlepší moment - Buster s němým (samozřejmě, že němým) úžasem pozoruje půvabnou dívku v plavkách, které jsou vážně velmi sexy, a neodolatelným způsobem z toho omdlí. A taky je to - pokud dobře počítám - jeho třetí groteska, ve které se směje. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     "Can't fit you. Hire a tent."     Ako väčšina Fattyho grotesiek nevtipné a často až trápne (všetko to ohadzovanie a okopávanie sa a vrcholom trápnosti je tá bitka vo väzení). Fatty je doslova úchylný (ako dieťa s lopatkou na piesku, v ženských plavkách a vlastne stačí, keď len nahodí ten svoj úsmev), Buster sa smeje, schytáva to, plače, ale aspoň ukáže niečo so svojich akrobatických schopností, Al je strašne trápny s tým jeho priblblým výrazom a ustavičným poskakovaním a Alice je radodajka, čo ide s každým (aj za 10 centov). Videná verzia z roku 2015 s dosť otravnou sprievodnou hudbou, ktorá je kompiláciou dobových skladieb (niektoré také cirkusové, ďalšie spievané speváčkou, čo pri groteske pôsobí veľmi čudne). ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama