Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Děj mi nechyběl, vtipné to bylo také, ale nic víc. Prostě taková jednoduchá komedie na odreagování, nad kterou člověk nemusí a ani nemůže (protože není o čem) přemýšlet. ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Celý film se odehrává cestou na svatbu, která se má konat ve venkovském kostele. Ženich a jeho rodina jedou v jednom autobuse, nevěsta s rodinou ve druhém. Domlouvají se vysílačkami, což je vtipné pouze, když nevěsta komanduje ženicha v obchodě, co všechno má koupit. Jinak celý film spočívá v hledání kostela, a vytahování rodinné špíny na světlo. (Zápletka, kdy nikdo ze třiceti lidí nemá ponětí, kde jsou, a hledají kostel s červenou střechou, a kněz jim není schopen říci jméno, mi přijde trochu laciná.) Pár vtipných scén tam bylo, ale to nestačí. Dále je ve filmu dost nevyjasněných scén. (to mi potvrdili i místní, co lépe ovládají jazyk) Herecké obsazení bylo dobré, ale řekla bych, že ti herci tam ani neměli moc prostoru. Tomuto filmu chybí trochu víc děje, nějaká zápletka. Pro pořadatele Febiofestu: Režisérka se jmenuje Valdís Óskarsdóttir, žádný -ová na konci, prosím. Nedává to smysl. To, že se jedná o ženu, už je jasné z koncovky dóttir, znamená to dcera. Na to člověk nemusí umět islandsky, je to dost podobné německému či anglickému slovu pro dceru. :-) ()

Reklama

trepka 

všechny recenze uživatele

mě se to fakt líbilo, jednotlivé scény mi připadali vtipné, ale nesmíte se na to dívat moc vážně. možná je to proto, že mám pro Island prostě slabost, ale mě to přišlo jako vtipná komedie se zajímavým námětem. hlavně ta scénka v tom obchodě, kdy jim nejsou schopni říct, kde jsou, ta je výborná. to je prostě Island, stejně se z toho zatracenýho ostrova nedostanete! ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

V první chvíli jsem měla chuť opustit sál, ale nakonec nebylo to praní špinavého prádla tak strašné.... Zpočátku mě rušily výbuchy smíchu ostatních diváků ve chvílích, které mi vůbec nepřišly vtipné... Později už jsem se nechala strhnout. :-) Také nestálá kamera v kombinaci s českými titulky dole pod obrazem... Z toho mi šla hlava mírně kolem.... Chvílemi jsem opravdu nevěděla, co sledovat. A to jsem ty české titulky v závěru úplně vypustila a četla jen anglické.... Tenhle film asi není natočen pro velké plátno. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

IMHO zábavnost filmu opisuje "kopcovitou" křivku. Rozjezd na začátku je pomalejší, neorientoval jsem se v tom velkém množství postav, kdo se jak chová a proč, kdo koho nemusí nebo naopak podporuje. Prostředek a "cesta" se mi líbil víc, i když schéma bylo jasné a originální nápady se objevily jen tu a tam, nenudil jsem se. Konec mi přišel zbytečně natahovaný a spíš už jen vršení absurdit a problémů. 70 % ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Celý film byl natočen chronologicky a to z toho důvodu, že herci znali jen svoji postavu a tajemství ostatních postav se dozvídali až během natáčení. Scénář byl čistou improvizací herců. (Cheeker)
  • Film byl natočen během pouhých 7 dní. (Cheeker)
  • Natáčelo se na poloostrově Snæfellsnes. (Cheeker)

Reklama

Reklama