Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve 20. letech se natáčel na kalifornské poušti Guadalupe film Desatero přikázání. Mezi rekvizitami byl i amulet, který probouzí boha pomsty Imla Ra. Když je po devadesáti letech nalezen, začne docházet k sérii úmrtí, která má zřejmě na svědomí tajemný démon... Podle dávné legendy existuje starý egyptský amulet, který, když je schován před slunečním svitem, bůh pomsty Imla Ra nemůže chodit po zemi. Ve 20. letech se natáčel na kalifornské poušti Guadalupe film Desatero přikázání, mezi jehož rekvizitami byl i tento amulet. V současnosti, kdy kulisy zmizely pod vrstvou písku, po nich pátrají archeologové. Do věci se vloží také Mark se svým dědečkem – ten byl jako malý přítomen natáčení a právě tento amulet si ukryl v truhle do písku. Nyní ho chce najít. Když ho skutečně najde, napadne ho probuzený Imla Ra a zabije ho... Mark neví, co jeho dědečka zabilo, ale chce po tom pátrat. Seznámí se s archeoložkou doktorkou Carterovou, která zde provádí výzkum. Doktorka nabídne Markovi spolupráci na projektu. Na naleziště přijede i manžel doktorky Carterové, kterého celý projekt začne zajímat. Mark se do doktorky zamiluje, a tak je tu trochu dusno. Společně pak najdou tajemnou kobku. Podle Cartera je kobka vězení. Později dojde k napadení a vraždě mladé studentky archeologie a druhá má vypálené znamení na ruce. Mark s doktorkou pak zajdou za starým mužem Nigelem, který byl s Markovým dědečkem také na natáčení. Ten jim teprve řekne, jak je to s amuletem. Imla Ra zatím likviduje archeology... (TV Prima)

(více)

Recenze (37)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Strašným spôsobom zbabraná skomolenina. Najstupidnejší akčný, dobrodružný film s akým som sa doteraz stretol. Skupina archeológov horlivo skúma, sedemdesiat rokov staré, pieskom zaviaté staroegyptské filmové kulisy niekde v kalifornskej púšti, neďaleko Hollywoodu. Pri tom oživia smrtiacu "Zabudnutú kliatbu" z časov faraónov. Tiež sa im podarí odhaliť sprisahanie slobodomurárov. Nehorázna blbosť. Lenže v tomto prípade nie je špatný iba hlúpy scenár. Tu sa nepodarilo úplne nič. Réžia, kamera, strih, herci, dialógy, hudba, kulisy, filmové efekty a počítačové triky to všetko stojí, s prepáčením, za hovno. Odpad! ()

oli.G

všechny recenze uživatele

Práve to ide v TV. Čakám, kým sestra zaspí a budem to môcť vypnúť. Hrám sa s Photoshopom a počujem to jedným uchom. Jediné, čo ma zatiaľ zaujalo, bol spoiler na Občana Kanea. :) ()

Arkos odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla totální ztráta času. Pitomoučký příběh, tzv. boha pomsty by se možná leklo tříleté dítě a herce nejspíš znáborovali cestou na natáčení. Ruce od toho pryč. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

V konečnom dôsledku to nebola až taká tragédia, ako som očakával z hodnotení. Slabší priemer, na dobrodružný tv film znesiteľné. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mám rád snímky vycházející z filmové historie, DeMilla jsem bohužel viděl jen v Sunset Blvd. a snad i nějaký jeho film... Na rozdíl od Kyklopa a Ztraceného pokladu Aztéků (pořídil jsem otci k Vánocům kolekci céčkových filmů) však Zapomenutá kletba přece jen obsahovala více hluchých míst... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Myšlenka, resp. nápad natočit dobrodružný mysteriozní film na téma, že materiál, který roku 1923 použil Cecile DeMille při natáčení filmu "Desatero přikázání" nebyly vše jen rekvizity, ale také originály, není špatná. Ale scénář je tak mizerný a chaotický, že jsem se díval jen kvůli brazilské krasavici Moreně Baccarin. Jinak to vypadá jako slabý odvar známého filmu Mumie apod. Zajímavostí je, že hudbu komponoval český emigrant Dřízhal. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hrozně zajímavý nápad a i začátek docela ušel, ale kolem 17. minuty se to zvrhne v krávovinu s naprosto stupidními dialogy a nelogickým chováním postav, odkud se jen jako záblesk jakés takés originality vynoří retrospektivy na natáčení starého velkofilmu. ()

AlfaNumerO odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a je na cestě jeden odpad... z toho by ani sebešikovnější bezdomovec nevytáhl nic, co by mu bylo aspoň trochu po chuti. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Levné dobrodružně-mytologické horrory mě docela baví. Nějak zvlášť na nich tedy neulítávám, ale i když jsou zoufale špatné, alespoň pobaví. Tohle bylo trošku suché. Pobavila mně vlastně jen maska staroegyptského démona. A ta dvě známější jména, z nichž jedno pro jistotu odkráglovali hned na začátku. nedávno jsem na svém notebooku objevil kouzelné tlačítko rychlejšího posuvu filmu. Zapnuté bylo takřka celou stopáž, možná proto jsem z toho nebyl zase až tak znechucen, protože když už nic, alespoň spád a švih to mělo... ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Filmy pre televíznu stanicu Sci-Fi Channel sú naozaj čím ďalej tým viac horšie a horšie.A to ešte tento nie je z tých najhorších.Ak to beriem zo stránky horror alebo sci-fi tak je to veľká bieda,ako dobrodružný to ešte ujde.Niekedy to ide až do komédie,ale trápnej.Začiatok nevyzeral zlé,ale dopadlo to pre film zlé.Monštrum bolo smiešne a nebyť tých naháňačiek buginiek po púšti,tak by to bolo len za jedná. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Nac plytvat slovy nad timto lacinym filmem, ktery ma do dokonalosti asi tak daleko jako idea, ze pri pozapasovem rozhovoru s fotbalistou se dozvite neco zajimaveho! Hlavni emzozaporak jakoby vypadl z jednoho z dilu RedDwarf a uplne nejvtipnejsi byl zpusob jakym nepohyblivou masku zabili. No uznejte sami, postavu nam tvurci vyobrazili jako ducha minulosti, zhmotnujiciho se z pisku. A nakonec ho premohla bazuka? To chtelo hodne hodin usilovne prace pro scenaristu, aby takovouhle hovadinu vymyslel. Vsadim se, ze ho to napadlo cestou z baru domu, kdyz se zastavil na curaci zastavce. Jedinym duvodem, proc sledovat az dokonce, byla Morena Baccarin. ()

Hennes odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád Indiana Jonese a zkouknu i Jacka Huntera nebo Flynna Carsena, ale tohle je opravdu odpad a ostuda pro tento žánr ()

Flaxik odpad!

všechny recenze uživatele

No teď si představte, mám toho doma originální DVD. To ani nemůžu nikomu říct. Aha, já to vlastně vykecal na čsfd. Ale k filmu: Je to nekomentovatelná příšernost. Konec komentáře. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Tak jsem doufal, že budu moct dát víc hvězd než je zde průměr, ale ne. Strašně špatně natočené a korunu tomu nasadili vyskakující namalovaní vojáčci ze zdí. Bod za Morenu, na nic jiného se tam totiž nedá koukat. Chudák holka, na tenhle film asi neni zrovna pyšná. ()

Fary odpad!

všechny recenze uživatele

To bylo horsi nez spatny! Myslim si, ze banda pubertaku by doma s Adobe Premiere natocila lepsi film! ()

Reklama

Reklama