Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Seriál natočený podle série historických románů pro děti americké spisovatelky Caroline Lawrence zavede diváka do starověké Římské říše, kde se odehrává příběh dcery římského námořního kapitána. Flavia Gemina prožívá, společně se svými kamarády, synem židovského lékaře Jonathanem, který s otcem a sestrou uprchl z Jeruzaléma, africkou dívkou Nubiou, jež je zpočátku Flaviinou otrokyní, a němým řeckým chlapcem Lupem, četná dobrodružství při řešení nejrůznějších záhad a odhalování mnohých tajemství. (Gwaihir)

(více)

Recenze (6)

štísko 

všechny recenze uživatele

I mne napadl propastný rozdíl mezi trapným seriálem Ať žijí rytíři a tímto. Skvělá atmosféra která vtáhne do děje a divák pak nemá pocit, že by stál vedle. Franceska Inserwud v roli Flavie Geminy možná drobet přehrává, ale ve svých nácti letech je už to docela pěkná holka a tak ji lecos projde. V později natočených částech už ale hraje docela dobře. Nick Brimble mne nezklamal, zase pacholek. Nejlepší rolí je podle mne malý němí Lupus. Přesto, že se dalo dobře koukat na všechny díly, tak některé byli přeci jen slabší. Ale to je častá slabina serilů delších jak tři-čtyři pokračování. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

To, co pro dospělého diváka představuje seriál Řím, představuje pro dětské publikum seriál Záhady starověkého Říma. Samozřejmě rozpočet je skromnější a tomu odpovídá i střízlivější výprava, herecké obsazení a použité triky. Kompars v pozadí je někdy vyloženě statický a na historické reálie se taky nehledí do důsledně, nicméně rozdíl v kvalitě, pokud tenhle cyklus srovnáme např. se seriálem Ať zijí rytíři, je obrovský a je to zhruba totéž jako srovnávat průměrnou českou televizní detektivku s Coppolovým Kmotrem. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie je tu nič záhadného, tajomného, ani nič podobného. Obyčajný seriál pre deti zasadený do historického prostredia Rímskej ríše. Ale že by sa z toho deti nejak extra niečo naučili, tak to nečakajte. Spracovanie je málo pútavé a pomerne nekvalitné. ()

Avarga odpad!

všechny recenze uživatele

Si děláte pr*el. Vždyť je to nedívatelná hrůza! Jak tu někdo může dát proboha víc jak jednu hvězdu? ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný seriál, který jsem poprvé viděl na jednom dokumentárním satelitním kanálu. Atmosféra starověkého světa, v němž se děj odehrává, je velice realistická a jednotlivé příběhy, které na sebe od počátku i docela pěkně navazují, jsou opravdu dobré, zřejmě také díky své předloze. 80% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama