Reklama

Reklama

Na konci tunelu

  • Argentina Al final del túnel (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Počítačový expert Joaquin (Leonardo Sbaraglia) je trvalo pripútaný na vozík. Väčšinu času trávi v pivnici svojho honosného sídla opravami elektroniky, ked' jedného dňa započuje spoza steny podivné zvuky a hlasy. Ukáže sa, že na druhej strane kope skupina chlapíkov tunel do banky v jeho ulici. V hlave mu blysne plán, ako im lúpež prekaziť a sám sa obohatiť. Avšak má to háčik, ktorý mu dobre premyslenú akciu môže prekaziť: je ním jeho nájomníčka Berta (Clara Lago) so svojou malou dcérkou Betty (Uma Salduende), ktorá od svojich štyroch rokov tajomne neprehovorila. (sochoking)

(více)

Recenze (54)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Španělské tvorby by měli zbystřit, protože tenhle poměrně zapomenutý počin se v pohodě dá zařadit do oblíbené směsice ( La Cara Oculta, Contratiempo,El Cuerpo, Mientras Duermes). Chlap na vozíčku žije v obrovském domě a při práci v suterénu zjistí, že banda zlodějů kope tunel do banky přesně pod jeho barákem a rozhodne se jednat. Typicky španělské rysy jsou dodržovány jako vždy striktně. Tedy kvalitní herecké výkony, dostatek napětí, ostré a hezky vypointované zvraty s gradujícím finále, kde se sotva popadá dech a originální námět jsou samozřejmostí. Jako bonus zde hraje velkokočka Clara Lago, která v mini kraťaskách u mužu vyvolá divoké představy. Perfektní.80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mně se na to dobře dívalo i když vím, že repete nedám a jinak souhlasím s tím, co tady napsal už uživatel Tuax. Když dám na pocity a ne na logiku a nebudu to rozebírat, tak dám klidně i čtyřku. Rodrigo se vážně snažil a myslím, že to je film, od kterého se neodchází udělat si kafčo a podobně, protože je to celou dobu zajímavé, akorát ten tunel bych malinko prostřihla. Klidně doporučuji a i když tomu dáte menší hodnocení, myslím, že to není ztracený čas a nebudete si rvát vlasy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nakonec je to, jak jsem ti říkal. Všechno závisí na holce, nebo na štěstí.“ Joaquín si žije svůj klidný, ničím nevzrušivý život samotáře odkázaného na vozík, pokojně se utápí v žalu, hraje si s pájkou, těší se ze společnosti stejně postiženého psa a vykouří asi 10 krabiček cigaret denně. Jeho poklidné bytí mu však naruší hned 2 náhlá vzrušení, sexy matka s dítětem a podezřelá skupinka lidí od vedle. Co když to ale není náhoda? Bavilo mě to, a to docela dost. I navzdory detailům jako jsou poněkud velkorysá stopáž, krapet víc štěstí, neslyšné hekání, naivní podání pomocné ruky, krajně protivný spratek či ten fakt, že lehčí děva má zvláštní slabost pro mrzáka, který jí proti její vůli neustálé píchá, až je z toho celá malátná, ehm…Mělo to pořád šťávu, napětí, atmosféru a hlavního hrdinu, který sice (logicky) neoslní svou mužností, ale za to má za ušima, je trpělivý a já mu po celou dobu fandil. A vývoj není zas až tak předvídatelný, ostatně i ty keksy nespořádá ten, koho byste si asi tipli. Film, jak jsem naznačil, má své mouchy, ale na slušné 4* to bude. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skutočne nie som presvedčený či si tento film zaslúži hodnotenie troch hviezd. Ono to celkovo vôbec nepôsobí zlým dojmom. Kvalita spracovania na vysokej úrovni, herecky taktiež zvládnuté na výbornú. Temnejšia stránka samotného príbehu síce dostáva priestor, no pri tak dlhej stopáži sa tvorcovia nielen že nevyhli množstvu hluchých pasáží, no v samom závere ponúkajú rozlúsknutie, nad ktorým ostáva rozum stáť. Skutočne len ťažko sa zmieruje s tým, čo divák nájde "na konci tunela ...", ale budiš no ... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Chlapík na vozíku žije sám v obrovskom baráku a v jednom kuse niečo letuje a skrutkuje dole v pivnici. Kábliky a tak. Jedného dňa zistí, že za jeho stenou počuje hlasy. Začne pozorne načúvať a odhalí organizovaný zločin. Príde na to, že chlapíci a jedna ženská (ktorá tiež vypadá ako chlapík) kopú tunel do banky. A tak sa mu v hlave zrodí skvelý plán... Bohužial, Na konci tunela som však nechápal, na akú tuposť sa to pozerám. V poslednej tretine filmu sa rozbehnú ultraidiotské dialogy, ktoré nemajú obdoby. Aby som pravdu povedal, keby ich nebolo, tak film má osemdesiat minút a skončil by aspoň s dvoma hviezdičkami. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ústřední zápletka není špatná a slibovala slušný napínák. Bohužel film se vleče pomaleji, než ústřední hrdina a napětí nebo chytré zvraty se objeví až na samotném konci. Jinak nudná vata. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Za to, ako ten chlapík dostal zloduchov klobúk dole a zaslúži si to vyššie hodnotenie. Pohodové tempo, žiadna nuda a Španielom som náchylný vždy pridať na hodnotení. V hlavnej ženskej úlohe Clara Lago z La Cara Oculta, čo je film ešte o triedu vyššie. Užívateľ sochoking nerozumel vraj idiotským dialógom, ale keď podobné počuje v Tarantinovke, určite sa ide rozplynúť. Vraj dokonca nechápal, čo za tuposť to vidí. Asi sa pozeral do zrkadla. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ VOD PREMIÉRA: VAPET = 10.5.2021, réžia českého znenia (Studio GRANT pro VAPET 2021) = PAVEL POKORNÝ (10.5.2021) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Další solidní španělský thriller, který opět jako španělský thriller taky působí. Akce, napětí, netradiční téma a skvělé výkony. Skupina zlodějů kope tunel do banky pod barákem vozíčkáře, který se rozhodne je přelstít a peníze jim ukrást. Od začátku filmu to krásně šlape a nápady a vynálezy vozíčkářského kutila, které používá na sledování zlodějů, jsou fakt skvělé a dobře se to sleduje. Mezi polovinou a koncem to asi 20 minut pokulhává, bohužel zrovna, když se jde na věc - loupení banky, ale posledních finálových 20 minut to zachránilo. Tempo v závěru hodně přiostřilo a všechno se tak nějak navzájem propletlo. což bylo neskutečně napínavé a nervydrásající. Hodně povedený film. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Děj napínavý, scénář dobře prokombinovaný, postupně až překombinovaný, rozuzlení očekávané, hudba většinou protivná (jazzově kakofonní), hlavní herečka hezká, ale protivná taky (svou užvaněností). Forma televizní inscenace nebo zfilmované divadelní hry, exteriéry téměř nulové, takže stejně jako v Buenos Aires by se to mohlo odehrávat třeba v Bukurešti a vyšlo by to nastejno. Každopádně objektivně vzato se jedná o thriller nadprůměrně záživný, zručně zrejžovaný a pohledně vypravený, s kamerou sice ruční, ale uspokojivě stabilní. Chce se mi chrápat, proto ta nenápaditá heslovitost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chlapík zjistí, že mu pod barákem kopou tunel do banky a tak se rozhodne s tím něco udělat. Všechno mu komplikuje nová nájemnice s malou dcerkou a pochopitelně i fakt, že je na vozíku. I když se zdá, že jde jen o další loupež, která nejde podle plánu, tak tenhle příběh je přeci jenom trochu košatější. Najde se tu pár zvratů, které ho posouvají trochu jinam, loupež sama o sobě není tak prostá, jak se zdá a navíc zde funguje řekněme rodinná linka. Trochu mi nesedělo, že toho hlavní hrdina vzdor svému postižení zvládnul tolik. Kor když člověk přihlédne k tomu, že je vykreslen spíš jako člověk rezignující na nějaký hodnotnější život. Ale to se dalo přežít. Všechno vrcholí ve výborném finále, které nadchne průběhem a potěší i koncem. Herecky super a Clara Lago je skutečnou potěchou pro oči. 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chtěl by to být temný thriller, což je dáno tím, že většina filmu se odehrává ve tmě, případně je tmavá ještě podpořena, aby to budilo ten správný dojem. Jinak je to ale vlastně dějově celkem obyčejné a popravdě i roztahané. Trochu to připomíná "Lupiče paní domácí", pokud by nebyly komedií. Postavičky jsou tu některé ale zajímavé. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Přežila jsem poněkud rozvleklejší stopáž a nudnější začátek a se sympaťákem na vozíku se plazila tunelem vypéci bandu povedených darebáků. A to přímo pod podlahou zajímavého domu, kde je vybavení kvalitního ajťáka. Nakonec se z toho vyklubalo milé překvapení s dobrou kamerou a důsledky výroku KARMA JE Zdarma! ()

stration 

všechny recenze uživatele

Pěkně promyšlená taškařice! Ze začátku je vám jako vždy vše jasné a myslíte si, že víte, jak to dopadne. Ale ouha. Postupem času zjišťujete, že to až tak jednoduché nebude a konec je pak jeden velký veletoč, kde jsem se i chvílemi smál, jak je to už strašně překombinované a nereálné. Nicméně jsem se ukrutně bavil, role jsou obsazeny perfektně a atmosféra je dokonalá. V některých momentech dokonce dosta mrazí (mikrofon ve psím obojku). Doporučuju všem, co rádi napětí a nekoukají na nějaké ty logické kiksy. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Říká se,že na konci tunelu bývá světlo,v tomto případě světlo naděje pro muže který nic neměl jen svůj zaběhnutý stereotyp.Vozíčkář Joaquín,který žije sám ve velkém domě jen se starým psem si podá inzerát,že pronajme vrchní patro s terasou.Brzy u jeho dveří zazvoní mladá žena Berta s malou dcerou Betty kvůli tomu pronájmu a mají o něj velký zájem.Osamocený Joaquín i když je u sebe nechá bydlet tak ze začátku není moc nadšený z jejich přítomnosti,ale časem si zvykne zase na více lidí v domě.Když jednou tento počítačový expert zase pracuje ve svém suterénu tak zaslechne za zdí nějaké zvuky a začne ty zvuky nahrávat.Při odposlouchávání zjistí,že nějaká parta mužů kope tunel do vedlejší banky a povede se mu skrz zeď protáhnout i mini kameru a tak má dokonalý přehled o tom co se za zdí v podzemí děje.Při jedné obrazové nahrávce Joaquín zjistí,že za kopáčema ve volných chvílích chodí i žena kterou u sebe před časem ubytoval takže ten její zájem o pronájem nebyla náhoda.Je velmi překvapený a brzy jí řekne,že všechno ví a uvězní jí v pokoji i když se s ní ve společné domácnosti docela sblížil.Naplánuje si,že zlodějům překazí jejich plány přímo v den akce tím,že jim pustí do tunelu vodu a zatopí jim únikové cesty.Plán se mu povede jen napůl,protože ho pak ti hlavní chlápci přijdou se zbraněmi v ruce a ve špatné náladě do jeho domu navštívit,ale co se tam pak semele je úplně dokonale vymyšleno a jak se z bezvýchodné situace vozíčkář vyseká je prostě udivující a ten závěr je na 10 hvězd.Argentinsko-španělské thrillery mají vždycky něco navíc a často nepředvídatelný děj který diváka překvapí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neznamy reziser Rodrigo Grande natocil nudny fryler. On sam byva v dome, ktory je prilis velky ..... a zacina filmarska jazda. Nijak originalna /kto ma rodinny dom hned vedla banky ..LOL/, dialogy su len tuctove a o chvilu vyprchali z hlavy. Strateny cas to nie, filmy patri do vseobecneho rozhladu - napokon, tam patria i Segosove /Seagal/ "veldiela" : 40 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Dvě hoďky jsou předlouhá doba, a narvat to dějem,aby nenudil,a nekousal sem si nehty asi nejde.Skoro než thriller to bylo komorní drama,a tohle přesně ukazuje,jak španěláci dělaj přesnej opak,než amíci.Prostě to nevodsejpá.Nuda.40%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Není to až takové hysterické španělácké nadšení jako třeba u El Cuerpo, ale na roveň La Cara Oculta to patří určitě. Jedná se totiž o kombinaci mých oblíbených faktorů - jedno místo, pár lidí, napětí jako svině, nápad jako svině a kurva scénář jako svině! 95% ()

Související novinky

Festival argentinského filmu v Lucerně

Festival argentinského filmu v Lucerně

25.10.2017

Už tradičně na konci října se filmoví diváci dočkají dalších novinek jihoamerické provenience. Od 26. 10 do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 6. ročník festivalu argentinského filmu CINE… (více)

Reklama

Reklama