Reklama

Reklama

Rain of Madness

  • USA Tropic Thunder: Rain of Madness
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Fiktívny dokument o natáčaní fiktívneho filmu TROPIC THUNDER, ktorý nám mapuje niekoľko dní samotného natáčania a vzťahy a nezhody medzi režisérom a hercami. RAIN OF MADNESS je zároveň paródiou na dokument o natáčaní filmu APOCALYPSE NOW s názvom HEARTS OF DARKNESS: A FILMMAKER'S APOCALYPSE. (lakikaki)

Recenze (23)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Mark Hamil, James Garner, and of course, Barbara Hershey.“ Film o natáčení filmu, který se zvrhl ve film o natáčení filmu, je minimálně stejně tak dobrý jako Tropic Thunder, množstvím vtipů v jednom záběru ještě lepší. Zaznamenaný materiál komentuje s vážností svědka holocaustu německý režisér, který nejenom akcentem (krásné „z“ namísto „s“) připomíná Wernera Herzoga. Vyústění totiž připomíná Herzogova Grizzly Mana ("a ty záběry nikdy nespatříte"). Hlavním zřídlem inspirace byla samozřejmě A Filmmaker’s Apocalypse, která prakticky bez humoru zachycuje rozklad štábu Coppolovy Apokalypsy. Některé nápady k ní odkazují přímo (tajfun), jiné oklikou (přestřelené sebevědomí režiséra - 50% Werner Herzog, 50% Hal Ashby a 50% Peter Bogdanovich). Stejně jako Tropic Thunder je Rain of Madness od zasvěcených pro zasvěcené a nestačí jej vidět jednou (hned po „nenápadné“ propagaci Alpa Chinových výrobků je jméno sponzora na mikrofonu rozmazaně). Škoda krátké délky, každá minuta navíc by byla přiblížením se k absolutnímu komediálnímu vrcholu. 90% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Namísto sofistikovanosti "Tropic Thunder" přichází v tomto fiktivním making of jen jalový humor založený na pitvoření a předvídatelných fórcích. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne bych nerek stejne vtipny nebo dokonce vtipnejsi nez Tropicka boure, precejen to spis pusobi jen jako dokument o parte magoru nez jako nejaka skvela komedie. Nicmene skutecne to vypada jak dokument, kazdej z Tropicky boure tu ma trochu prostoru neco predvest, takze to pobavit dokaze, ale nic extra. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tropická bouře je film, který ukazuje natáčení filmu, a tento smyšlený dokument je o natáčení filmu, který se jmenuje Tropická bouře. Šílené a teoreticky zábavné, ale Rain of Madness je jen 30 minutové nudné přežvýkání toho nejlepšího z filmu a doplněné o pár scén, kterými se bavili herci při natáčení. Vtipná scéna snad jedna, možná jako bonus na DVD dostačující, ale jako samostatná složka naprosto nudné a k ničemu. (Tropická bouře se mi líbila) 20% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tropic Thunder považujem za super komédiu a Rain of Madness vlastne tiež. Moja chyba, že som ich pozeral v opačnom poradí a moja chyba, že nepoznám Filmmaker's Apocalypse. Niektoré súvislosti mi preto možno unikali. Vďaka inteligentnému hyperoriginálnemu scenáru a tradične geniálnemu Cooganovi, mi to ale nijak nebránilo dobre sa pri tom baviť. "Good Night Vienna" ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Desivo nákazlivý dokument o Tropickej Búrke...Jan Jurgen so skvelými hlasom, rozpráva o desivých zážitkoch, ktoré sú nesmierne smiešne..nutnosť vidieť pre fanúškov Tropickej Búrky... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o filmu, který si dokáže dělat legraci naprosto všude! Libovka, komu se nelíbil film, asi tohle uplně nedocení. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tropická bouře je pro mě jeden z nejvtipnějších filmů, co jsem kdy viděl. Kraťas Rain of Madness už bohužel tak dobrý není. Těžko říct, jestli to bylo mými obrovskými očekáváními nebo prostě tím, že většinu fórů autoři vystříleli už ve filmu a tohle si udělali jen tak pro radost. Špatné to rozhodně nebylo, ale dobré také ne. 60% ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Minimálne tak vtipné ako Tropic Thunder, ktorému Rain of Madness navyše rozširuje jeho fiktívny svet, čím dodá niektorým jeho udalostiam a scénam nový rozmer. Hviezdičku sťahujem za zopár hluchších miest, inak je tento "dokument" vynikajúci. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Tropic Thunder mám hodně rád, takže přidávám hvězdičku jinak jsem celkem zklamán, mohlo to být zábavnější film o filmu... ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá a vtipná variace na Heart of Darkness. Svůj princip plní do puntíku a jako mystifikační dokument funguje skvěle na hranici vážnosti a absurdního humoru. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Trapné a nevtipné. A i tam, kde už už to vypadalo, že by ten fórek mohl stát za to, se to zvrhlo v neskutečnou trapnost a exhibici režiséra a herců. Pro ně možná zábavné, pro mě ztráta času. Rain of Madness se tváří div ne geniálně vtipně, ale ve skutečnosti je trapně sterilní a co víc s totální absencí jakéhokoliv vkusu. Ještě děsivější než Tropická bouře. Ačkoliv oba počiny spojuje vulgární forma podání. 15% ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Falešný dokument o natáčení Tropic Thunder, který společně se spoustou falešných webových stránek rozšiřuje celý projekt za hranice filmu. Například plně funkční stránky o hercích Tuggu Speedmanovi, Kirku Lazarovi a Jeffu Portnoyovi, podávají "pravdivé" informace o jejich filmové kariéře. Zdařilý tah jak přilákat pozoronost veřejnosti a dát fanouškům něco navíc. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE:Natočit o filmu, který sám o sobě byl dokonalou komediální parodií, vážně se tvářící dokument a ještě v něm stihnout parodovat obdobné dokumenty o filmu, tomu říkám gól. Neskutečná ptákovina, k níž je ale třeba vidět i původní snímek “Tropická bouře” vám dokonale načechrá bránici. Zneuctění závažných, válečných filmových eposů a dokumentů o nich s vážným gzichtem prostřednictvím nemeckeho dokumentáristy. Vynikající.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Madame, pokud neholdujete pouze fekální formě humoru (i když i toho je zde ukázka), ale máte ráda utahování si z tabuizovaných heroických témat, pak je to pro vás jak stvořené. Doporučuji.          HLÁŠKA:Každý den, když vstanu, děkuji svému otci za to, že byl debilní alkoholik, protože to bylo prostředí, v kterém jsem objevil svůj velký talent.// Tuto roli urval úplně neznámý Kevin SlunečníSoumrak. Jeho jediný počin do toho dne byla překvapivě citlivá farmaceutická reklama na lék pro puberťáky proti erektivní dysfunkci zvaný “Rytíř školního plesu.”// Toto je pravděpodobně jeden z nejvíce znepokojujících, hrozných a nechutných filmů, jaké jsem kdy viděl. Podívám se na to ještě jednou. ()

Barrymore 

všechny recenze uživatele

Tento “dokument” je mnohem vtipnější a výstižnější než celý film Tropická bouře. Za alespoň částečné revanšování ztraceného času 75 %. ()

Reklama

Reklama