Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Recenze uživatele okkac k tomuto seriálu (1)

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) 

Season 1: 75% Potěšilo mne, že je to něco úplně jiného, než SG-1 a SGA, což patrně mnoho lidí nezkouslo. Mne už by potřetí to samé prostě nebavilo. SGA mělo příšerně béčkové záporáky, papundeklové kulisy a občas blbé zápletky, ale zachraňoval to odlehčený tón a postavy Zelenky a McKaye. SGU má naštěstí povedé kulisy interiéru Destiny, kvalitní herce v čele s Carlylem a skvělou hudbou, kdy mi občas přišlo, že ty syntezátory zněji jak něco od Vangelise z Blade Runnera, takže ta vážnost není směšná. Je pravda, že řešení vztahů je někdy až příliš a jeden fórek na epizodu by neuškodil, ale zatím spokojenost a snad nižší sledovanost nezabije další potencionálně lepší sezóny. P.S. Přednosti herečky Julie Benson jsou opravdu nevídané ;-) Season 2: 85% Druhá sezóna kousíček stoupla a člověk se těšil kam se seriál bude vyvíjet a co je vlastně cíl Destiny, aby pak přišla zpráva o zrušení další sezóny a tímpádem i celého fenoménu SG. Poslední episoda funguje dobře i jako rozlučka. Díky za těch neuvěřitelných 11 let. ()

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama