Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Recenze (535)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

SG-1 považuju za dnes už zastaralý seriál bez výrazných vnitřních konfliktů nebo psychologie postav (žádná erotika, nenávist, slušná love story na pokračování nebo výživný pomilováníhodný záporák). První seriálová Hvězdná brána je kvalitní sci-fi pohádka, ale v době Battlestar Galactiky je už zkrátka za zenitem. Tvůrci se pokusili u Universe zkombinovat svět Hvězdné brány s úspěšnými prvky z BSG. Jak se ale říká: někdy jedna a jedna nejsou dvě. Po osmi dílech seriál stále hledá tvář, ale přiznávám, že se zlepšuje. Vytáčí mě jen ty zbytečné nelogičnosti (paní Youngová a její scéna na koníčka, vy víte ;-) a hlavně postava Chloe (nesympatická herečka, naprosto nezajímavá postava). Tvůrci ale mají po ruce Roberta Carlyla, který je tak podivně zajímavý a chytlavý, že si každou scénu s ním užijete. Ten chlapík umí hrát a jeho charisma zastíní všechny ostatní na plátně. SGU jsem dala šanci jen díky tomu, že Carlyle je ten poslední herec, kterého bych tu čekala. Nezklamal. Seriálu ještě dávám šanci, protože, přiznejme si to, ani SG-1 v první sérii nekráčela zrovna jistě. To ale jen potvrzuje genialitu BSG, která byla od začátku ultimativně coolervoucí a nekompromisně skvělá. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Nóóó, tak vám nevim. Po osmém díle nevím jestli jsem už oprávněna hodnotit, ale v současném stavu jsou to tři hvězdičky. Nic víc, nic míň. Nějak nevim co si o tom mám myslet. Považuji se za velkého fanouška SG, takže tohle mě docela zklamává. 1) Co tam sakra dělají ty příšerný emoce? Samý fňukání a srdceryvný scény prostě do StarGate nepatří! 2) Postavy celkem nesympatický, po osmém díle stále nemam favorita, žádná postava mi nepřijde výrazná, kromě ukřičeného Roberta Carlyla, jsou všechny tak nějak stejný. 3) Nastalé situace nijak nevysvětlují, ztrácím se v tom a nechápu co dělají a proč. Naopak, co se mi líbí je, že jsou stargejťáci zlidštěni, je zde ukázáno, že jsou taky lidé, kteří kouří, pokud nepijou kafe mají absťák a chtěji se sprchovat. A taky tam bylo, že jedna postava je na záchodě. Co si pamatuju, v celých deseti řadách SG 1 nebo pěti řadách SGA nikdy nebylo byť jen řečeno slovo záchod. Budu se na to dívat dál, možná jen ze slušnosti ke StarGate nebo taky proto, že se mi ze začátku SGA taky nelíbila._______Po devátém díle bych nejraději dala hvězdy dvě, ale pořád doufám! Devátý díl byl divný, příšerný, řekla bych až perverzní! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Super nepřímé pokračování Hvězdné brány! Je to úplně jiné, něž předchozí díly. Mladý geek Eli Wallace je po vyřešení rébusu skrytého v počítačové hře transportován na vesmírnou loď a je mu nabídnuta práce. Krátce po příletu na stanici Ikaros, která se nachází na tektonické planetě, jsou napadeni Luciány. Nezbývá jim nic jiného než vytočit hvězdnou bránu. Podaří se jim zadat 9. symbol a ne úplně dobrovolně se ocitnou na antické lodi Destiny. Ta už putuje po vesmíru miliony let a je od Země vzdálena miliony světelných let. Neví, co se děje ani, kde jsou. Nemají dost energie na vytočení zpáteční adresy. A tak jim nezbude nic jiného než se přizpůsobit. Zpočátku jsou problémy mezi civilní a vojenskou částí posádky. Loď je plně automatizovaná a oni neví jak ji ovládat. Nemají to jednoduché. Začátek mi připadal podobný jako Ztraceni. Potýkají se s různými problémy. Jako například, že nemají vodu nebo musí vyměnit vzduchové filtry. Naštěstí si loď vždy nabere energii ze slunce nebo zastaví u nějaké planety s atmosférou. Nakonec objeví řídící můstek a naučí se loď ovládat. Ale ani tak nemají vyhráno. Musí se potýkat s útoky různých mimozemšťanů, Luciánů a s dalšími problémy. Postupně zjišťují jaký je pravý úkol Destiny. Škoda, že má seriál pouze dvě řady a končí celkem otevřeně. Snad se jim to někdy podaří ukončit. :) "Vítej na palubě lodi Hammond, Eli. Ano, to je planeta Země a ano, tohle je vesmírná loď." :D ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Když jsem seriál našel a začal se dívat tak jsem si pochutnával o to víc mě mrzí,že vlastě není ukončen a zůstalo hodně nevyřešeno.Škoda. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

New Stargate je naprosto jiná než dva předchozí seriály. Hlavně příběhem a změnou stylu režie, neboť nyní jde hlavně o drama (velmi temné drama:-o) na antické lodi - do pozadí odchází komediální nádech, který byl přirozený u SG-1 i Atlantis. Velké dva plusy jsou herci Robert Carlyle a menší role Richarda Deana Andersona. Je to v podstatě takový Lost ve vesmíru:)). Samozřejmě na SG-1 to nemá, ale pro mě je to o něco lepší než Stargate: Atlantis. Mohli by do některého dílu nacpat doktora Zelenku :o). 80 %. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vím, že hodnotit po pilotu není košer, ale nezlobte se na mě, tohle nemá koule. Den předtím jsem zkoukl Defying Gravity, a tam to šlape po celou dobu. Tady jsem se chvílemi neskutečně nudil a ani jedna postava - s výjimkou mé oblíbenkyně ze seriálu Vanished Ming-Na - mne nechytla natolik, abych s ní šel. V podstatě jsou mi osudy těch lidí na údajně obrovské tajuplné lodi lhostejné. Navíc loď se zatím nijak tajuplnou ani nejeví. (Ach ano, jistě, a ten tlustý mládenec, to si vypůjčili z Heroes, jen to není Japonec?). ------------ EDIT PO 4. DÍLU: Se seriálem končím. Absence humoru, absence nápadu, absence napětí. Je tu antická loď a místo aby ji zkoumali horem dolem, tak se všichni nesmyslně hádají, kdo má velet, kdo má loď zprovoznit, potenciál není využit ani zbla. Ve druhém dílu jim zmizí tři členové posádky, a nikdo je nepostrádá? ------------------ EDIT PO 5. DÍLU: Stále nudnější, i když ke konci aspoň byla nějaká ta akce. Za těch 5 dílů posádka řešila, že je jí zima a je tma a nemají co jíst a nebudou mít co dýchat - přičemž celý jeden díl byl věnován tomu, jak se někdo bude muset obětovat a zavřít dveře zevnitř, aby bylo víc luftu, celý další tomu, že na jedné planetě hledají látku do čistidel vzduchu, další díl, že jim vypadne světlo a celá energie, a potom míří loď do Slunce... Ale kluci (i holky) chrabří kecáním všechny pohromy odvrátí. --------------- Jaký je účel Destiny? Je prezentována jako neobyčejná loď, ale proč a kam letí? Byla už před statisíci lety konstruována s vědomím, že na ní omylem přistanou lidští trosečníci? Obávám se, že ani scenáristé seriálu v tom nemají jasno, a podle mě je to bohužel na seriálu vidět, celková nekoncepčnost a neujasněnost, kam to celé má vést. Zatím to vypadá spíš jako road movie kalifornskou pouští s občasnými zástavkami u benzínky nebo fast foodu, které se nečekaně u cesty objeví, ale nikdo neví, kam a proč ti lidi v autě jedou. ---- Btw, odkud se na Destiny furt brali ti lidi? Přišel tam určitý počet, nijak velký, každou chvíli někdo někde zhebne, ale přitom na palubě je pořád hromada lidí. --- EDIT po kompletním zhlédnutí obou sezón: Naprosto necharismatický (a sem tam děsně blbý) velitel, charismatická postava Rushe, který to sám nezachrání, a pak hromada postav, které jsou zaměnitelné a naprosto nijaké. Loď nikdo pořádně nezkoumá, kromě podivína Rushe, ale zato se řeší vztahy, ledviny, sněť na ruce, ztráty sebevědomí, dítě... Spousta řečí na téma "ty na to máš", "nevzdávej to", "to překonáš". Naprosto nevyužitá Luciánská aliance. Těkání odnikud nikam, žádná celková koncepce jako třeba u BsG. Poslední díly ve 2. sezoně měly jakž takž náběh, ale pořád šlo jen o mírný průměr až podprůměr. Napětí nulové. Atmosféra jak z návštěvy divadla. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Pilot dopadl na výbonou, Roberta Carlylea miluju, jeho postava je zatím dost rozporuplná. I tak se mi líbí. Akce, ponurost, herci, HUDBA, všechno se mi líbí a až se situace na Destiny trochu uklidní, myslím, že začnou hlavní hrdinové i hláškovat. Tak pak to bude paráda. Zatím náběh na nejlepší SG seriál. - tak (po 10 dílech) se neobjevili mimozemšťani, akce taky téměř nulová, hlášky se také neobjevily, očekávání nevyslyšena. I tak, mě to baví, ale bohužel - Atlantis je Atlantis....AKTUALIZACE: po desátém dílů druhé řady se konečně začlo něco dít. Objevil se pořádný nepřítel a díly dostaly trochu šmrnc.. Dost mě udivuje, že když se to konečně trochu rozjelo a začlo bavit, tak seriál odpískali. :-( ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Každý seriál nese svoje kouzlo, svůj svět a své obsazení a tak dostávám to počem toužím a je to pro mě zlaty střed tohohle světa mezi bránami. ()

Will_X 

všechny recenze uživatele

První díly, které jsem viděl mě v podstatě vůbec neuchvátili a říkal jsem si, co s mým nejoblíbenějším seriálem udělali. Naštěstí sem pokračoval a pokaždé, když přišel nový díl, se mi tento titul začínal líbit mnohem více. Tento titul je mnohem "dospělejší" než předchozí tituly, vytratí se zde defakto vtip a vtipné scénky. Atmosféra je mnohem temnější a osud celé posádky je brán mnohem vážněji. Pro někoho to může být klad či zápor. Každopádně to nic nemění na tom, že je to další výborný seriál, který si mě prostě získal! Každým dílem se vyvíjí jak postavy samotné tak i celý seriál. Nebýt výborné role, kterou ztvárnil Robert Carlyle, možná by tento seriál nebyl tak úspěšný. Bohužel, celý osud posádky a lodi Destiny nám zůstane skryt, dokuď se seriál v nějaké podobě nedokončí. RIP StarGate. 90% // Save Stargate Universe ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

"We are going to survive, we are going to make it home!" Stargate Universe je jednoduše jiná. Tím by se v podstatě dal celý komentář zakončit, jelikož to je fakt. Fakt je i to, že autoři hodně tápali a zkoušeli, kam vlastně chtějí seriál směřovat, až to v první polovině první série vůbec nevypadalo dobře. Po zimní pauze však SGU nabrala druhý dech a má rozhodně zlepšující se tendenci. Změněné vizuální zpracování je krokem vpřed, stejně jako hudební složka(vyjma některých "klipových" sekvencí). Potěší i zapojení "starých známých", kteří se na "realističtější" SGU adaptovali poměrně dobře. Hlavním postavám samozřejmě kraluje Dr.Rush v podání skvělého Roberta Carlyle. Uvěřitelný je i "zelený mozek" seržant Greer v podání Jamila Walkera Smithe a Justin Louis jako plukovník Young. Ostatní postavy a jejich herecké ztvárnění by potřebovaly do druhé série zlepšení. Co seriálu velmi bolestivě chybí, je "trademark" předchůdců, totiž mírná nadsázka a štiplavý sarkasmus v dialozích. Ta by se totiž bez problémů dala do SGU zabudovat i přes její "realističtější" tvář. Uvidíme, jak se tvůrci poperou s druhou sérií a zda udrží mírně stoupající kvalitu, jelikož přiznejme si, že ty 4* jsou z pozice fanouška pouze za pilot, epizodu číslo 8. Time a druhou polovinu série... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocna nuda. Pilot bol este dobry, typicky uvod do serialu, ale dalsie diely su uplne o nicom. Tvorcovia odstranili zo serialu typicky SG humor, mimozemstanov a prakticky vsetky typicke atributy SG serialov a nahradili ich bohuzial uplne nefunkcnym pokusom o depresivnu psychologicku BSG atmosferu. Jednotlive charaktery maju do hlbky BSG charakterov sakramentsky daleko a skor to pripomina x-tu verziu 90210. Jedna hviezdicka za skvelu hudbu a efekty. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

hodnocení pilotu: 50% a to mám pro SG slabost. jinak by to bylo míň. Po devíti dílech jdu ještě dolů. Velké zklamání. Po 10 dílech jen nevěřím svým očím... ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Hvězdnou bránu i Atlantis mám rád. Stargate Universe je prý jiný. Myslím, že to spíše scénáristé používají jako nepřímou omluvu. Dějové prvky i herci jsou úplně jiní a to, že se tam čas od času blýskne Richard Dean Anderson nebo Amanda Tapping tohle rozhodně nevyváží. Příběhy jednotlivých epizod jsou nepříliš dobře vystavěné a spíše je přehlušuje samotný kontrast mezi nudnými rozhovory a příliš akčními scénami. Během první série jsem chtěl lámat nad celým seriálem hůl v podobě jedné hvězdičky. Druhá série mě ale postupně začíná přesvědčovat o tom, že nízká sledovanost scénáristy donutila přestat experimentovat a vrátit se zpět k osvědčeným a téměř už tradičním dějovým konstantám. Nudné scény omezili na snesitelné maximum a ostatní části vyrovnali. Nyní vše dává jasnější pohled na příběhovou linii a je vytyčen jasný cíl. Já jen doufám, že to už nepokazí a že na konci druhé série budu moct jednu hvězdičku přidat. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pozor první část komentáře je hodně asertivní, ale kdo se podívá na mé hodnocení určitě se nenechá odradit a přečte si celý komentář. Nikdy jsem neviděl žádný díl SG - ani SG-A. Až teď od března do června roku 2014 jsem viděl jak těch 220 dílů Hvězdné brány, tak těch 100 Atlantidy. Bylo tedy mou povinností podívat se i na Hluboký vesmír (SG-U) Jenže hned první díl se mi nelíbí. Sice oceňuji spojitost z ostatními příběhy, kterou zde tvoří Samantha Carterová, Jack O´niel a Daniel Jackson, ale ti jsou tu jen jako loutky a brzy zmizí. Zůstal i Andy Mikita, ale seriál si určitě půjde jinou cestou. PRVNÍ ŘADA : CITÁT - Devátý symbol nezapadl......... Hodně mi vadí práce kameramana a šílený, někdy až bolestný střih. Český dabing je také příšernost, ale za to původní tvůrci nemohou, za to může skupina NOVA. Vlastně mě to nebavilo až někam do pátého dílu, ale viděl jsem celkové hodnocení a furt jsem nevěřil, že to zůstane taková blbost, jak se mi od počátku zdá. Po třech dílech jsem to už chtěl vypnout a dále ve sledování nepokračovat. CITÁT - Vidím problém, hodně velký problém........... Ani dramatizace nic moc, protože považte, že Destiny letí stovky tisíc let a když se na její palubě zjeví virus zvaný Homo Sapiens rozhodne se ukončit svou cestu. Ani jsem se nedivil, protože doktor Rush (Robert Carlyle) se chová jak idiot a Eliovi (David Blue) zatím nejde moc hláškování. Ale protože to má asi 40 dílů, je snad každému jasné, že hned na začátku neumřou a loď poletí dál. To není spoiler to je jen logické. To vše se pomalu, ale jistě začíná vylepšovat někdy kolem pátého dílu. CITÁT - (Díl 3) - ELI - Víte, chvilku se mi zdálo, že vidím sochu Svobody po pás v písku...............a chtělo se mi křičet "Proklínám vás!!" Planeta opic, neznáte? No tak, to byl vtip......... Ano je to jiné než SG-C nebo SG-A, je to o vztazích a kdo to nečekal, jako třeba já, bude určitě naštvanej. Ale vydržte těch šest až sedm dílů ono se to rozjede a přijdete tomu na chuť. Pokud ne, tak už jste to vypnuli někde kolem třetího příběhu. CITÁT - Smrt?........ DIALOG - YOUNG (Louis Ferreira) - Povídá se, že přežijem. RUSH - Vskutku............. Ano opravdu až po pátém díle se do toho dostávám a už nejsem tak nasranej. CITÁT - (Díl 6) - Jsme jen dva chlápci v milion let starých skafandrech na cizí planetě............. Opravdu je to lepší, ale kamera a střih to je na pár facek. Tenhle styl se mi nelíbí. CITÁT - (Díl 9) - Tak že mám se rozbrečet hned, nebo se k tomu propracujeme?........... CITÁT - (Díl 10) - Nerad to říkám, ale na palubě je vrah........ A už se moc opakuju, ale kamera a střih tomu ubere minimálně jednu vesmírnou hvězdu. Navíc díl desátý první řady je hodně nudný a nezáživný. Je to opravdu velmi o lidských vztazích. V jedenáctém díle první řady je do režisérského křesla vrácen Andy Mikita a hned jsou znát jeho kvality. Je to obrovská změna k dobrému. Oživení a akce. CITÁT - Proč jsme nepřátelé?!?!....... Jsou tu i nový nepřátelé, mimozemšťani a jsou drsní a tak brutální až jsou geniální. CITÁT - (Díl 14) - ELI - Tak už můžu panikařit!!!???...... CITÁT - (Díl 15) - Je úžasné, že ti planeta na druhé straně Vesmíru připomíná domov.......... Příběh sedmnáctý s názvem Bolest je hodně zajímavý a povedený. CITÁT - Jako vždy jsem unavená a hladová, ale vidiny nemám.......... Tento příběh má také krásný a povedený hudební doprovod. TECHNICKÁ PŘIPOMÍNKA A POZOR SPOILER!!!!- V díle 19 nazvaném VPÁD 1 je z komory odčerpán vzduch, osoba, která se tam zdržuje je zabita a pak následně oživena - což je dobré, ale když přijdou lidé z Aliance, odmítne velitel Young odčerpat vzduch, protože by zabil jednu nejmenovanou osobu. Ptám se, proč to nešlo udělat jako v situaci předešlé? Ale šlo, jen by to bylo moc jednoduché KONEC SPOILERU. Mě tato situace hodně pokazila kladný názor na tento díl. REKAPITULACE - Dvacet dílů první řady je pryč a já povídám, že je to hodně nevyrovnané a díly kolísají jako lochnesska. Jednou jsou dobré, pak zas nudné a někdy zase překvapí kvalitou. Prozatím jen 50% DRUHÁ ŘADA : CITÁT - (Díl 2) - RUSH - Tuto loď nenazvali "Osud" bezdůvodně......... DIALOG - (Díl 3) - VOLKER (Patrick Gilmore) - Poručíku, asi by jste se měl vrátit do velína. SCOTT (Brian J. Smith) - Našel jste snad něco? VOLKER - No, ono si spíš "Něco" našlo mě............ V tomto díle jsou hezcí mimozemšťané a zatím těžko říci, zda přátelští. To ukážou až další příběhy. CITÁT - (Díl 6) - YOUNG - Je zákonné, podepsat papíry o rozvodu v jiném těle?.......... Šestý díl má krásnou časovou smyčku, která je parádně propracovaná. CITÁT - Musíme udělat něco, co nechceme......... CITÁT - (Díl 7) - Není důležité doletět domů. Hlavní je nejdříve doletět do původního cíle Destiny.......... CITÁT - (Díl 8) - Když ho nezabije on, zabiju ho já.......... Tento příběh je hodně dramatický a smutný. CITÁT - (Díl 9) - Ta holka se mění v nepřítele a ten den je blízko......... DŮKAZ O INTELIGENCI, KTERÁ EXISTOVALA V DOBĚ KDY "EXISTOVAT" NEMĚLA - Tam míří Destiny. Díl 12 druhé řady je opět jeden z těch o cestování časem. Rush tu řeší sám sebe, protože při jednom pokusu dostat se zpět branou na Zemi si s ním pohrál čas a vrátil ho na Destiny v době, kdy tam již jeden Rush je. Tento později komentuje slovy - CITUJI - No, když to takhle půjde dál, budou tu tři Rushové a za chvilku máme celou posádku.......... CITÁT - (díl 15) - Najdu způsob jak dostat tvoji mysl do jiného těla............ V tomto příběhu zazní hudební motiv z filmu Vesmírná odyssea od Kubricka. A ještě jedna zajímavost z tohoto dílu. Zahraje si zde své cameo doktor Rodney McKay (David Hewlett). Ten se zde dostává na Destiny a použije hlášku používanou především v první sérii Hvězdné brány - CITUJI - První symbol zadáán........ A je tu poslední díl. CITÁT - (Díl 20) - ELI - .....jiný den v jiné Galaxii.............. Nakonec jsem si zvykl a hltal jsem každý příběh. O to více jsem pak zklamán, když vlastně neexistuje třetí řada. Osud Destiny nám tak zůstane pravděpodobně navždy nepoznaný. Její cesta je teprve na počátku. CITÁT - Uvidíme se na druhé straně.........80% () (méně) (více)

jh666 

všechny recenze uživatele

K SGU jsem byl původně skeptický, proto jsem se k ní dostal až letos. Zpočátku jsem si mysle, že moje skepse byla oprávněná, protože první polovina první série skutečně za moc nestála. Ale pak se to začalo zlepšovat a hlavně druhá série byla výborná. Hlavní devizou téhle série není odlehčená atmosféra a nahláškovaný O'Neill (SG-1), ani parádní prostředí (Atlantida), ale perfektně napsané a komplikované postavy. Komplikované je asi to správné slovo, protože, snad s výjimkou Chloe, nikdo není opravdový klaďas. Hned u dvou hlavních "hrdinů" Younga a Rushe budete přemýšlet, kdo je vlastně větší parchant. A neztratí se ani další postavy. Jedinou zásadní výtkou je otevřený konec, který mě tady opravdu zamrzel. 1. série - 70 % 2. série - 90 % ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Stargate Universe chtěl být mnohem jinou - dospělejší - verzí předchozích seriálů. Zaměřenou spíše na postavy a jejich reakci na skutečnost než objevování nových světů. Jenže tady se nachází hlavní zádrhel celé show. K tomu, aby seriál mohl tímto způsobem fungovat, by musely fungovat i ony postavy. Bohužel mi přišlo, že většina těch "skutečných " postav v podstatě jen šustila papírem. A namísto skvěle prokreslených charakterů jsme dostali jen bandu vážně se tvářících panáků, chovajících se absolutně nesmyslně. Během druhé série se začala situace nepatrně měnit, ale teprve až dvojepizoda Common Descent/Epilogue dává konečně postavám aspoň nějakou hloubku a dokonce i přidává nějaké sympatie k nim. Do té doby jsem měl ale pocit, že sleduji jen jednu dlouhou expozici, která netuší, jakým směrem se vlastně chce vydat. Občas je to až zkouška toho, co divák snese. Netvrdím, že v dílčích scénách je seriál úplně špatný. Některé nápady nejsou zlé a ten vesmír dokáže občas ohromit. Jenže ta dlouhá absence funkčních postav a zajímavého příběhu brání tomu, abych se jako divák naplno do seriálu ponořil. A v momentě, kdy se tohle všechno nepatrně mění, už běží závěrečná epizoda, která jen umocňuje ten pocit z promarněného potenciálu. nejzajímavější díly: 1x08 - Time, 2x07 - The Greater Good, 2x18 - Epilogue, 2x19 - Blockade ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Už podle pilotního dílu je jasné, že půjde o lahůdkový přírostek do universa. Asi to tak skutenčě bude, že co série SG, tím vymazlenější. Jak zde často padá - hudba je skutečně perfektní, v SG neoposlouchaná; vizuál je čímsi chaotičtější, tajuplnější a depresivnější. Ovšem, co je největším kladem budou asi postavy - způsob jakým se jednotlivé charaktery představily nemá obdoby a chybu. Příjde mi, že jsou obálovány čím dál tím komplikovanějšími zkušenostmi z minulosti, které se nutně projeví. Proto postvava doktora Rushe, tak krásně oxfordsky klejícího R. Carlyla mě pěkně znejišťuje - je hodný, zlý nebo jenom chytrý? Přííběho půjde zřejmě o depresivní trip za poznáním, zásobami a dalšími sériemi... Je to hold pěkné... a to že se to zrovna stalo 300. komentářem je jen dobře... ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

A je to zpátky tam kde to bylo, první díly byly takové dobré a po desátém dílu se s toho začala vyvíjet romantická scify sračka. Jako kdybych sledoval vesmírnou Esmeraldu. Celá posádka si leze po krku, režiséři si museli dát práci s hledáním nesympatických lidí, protože tady se to jimi jenom hemží.40% ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Robert Carlyle opět sere zlato jakožto Dr. Rush a já můžu konečně prohlásit, že jsem ho za poslední roky viděl ve více hereckých pózách než všechny rozmazlené hollywoodské podvraťáky, jež si penetrují tělní otvory zlatými plešouny, za celý život. Nový Stargate je dospělý, bravurně vypointovaný, neštítí se krve šplouchající všemi směry, charaktery mají šířku i hloubku a vizuál konečně pobral dostatek kapesného, aby si mohl dovolit nonšalantně rozhazovačný škleb. Každá postava mi přirostla k srdci lépe než krevní sraženina a po poslední epizodě se mě zmocnil mučivý žal a ještě mučivější výhled na budoucnost ve vězení zvaném planeta Země. Za snad jediný možný kaz by se v té naší hnidopišné galaxii mohl považovat pomalejší rozjezd druhé série a s tím spojených pár těžce neúderných a navýsost rozředěných epizod. Můj stupeň nerdovstí každopádně ještě nevykvasil do výšin Battlestaru Galactica, takže tímto dočasným restíkem omluvte svědivou skutečnost, že ono údajné nestydaté vykrádání nechám prozatím ležet pod pěti čistokrevnými hvězdami. ()

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama