Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Hvězdnou bránu i Atlantis mám rád. Stargate Universe je prý jiný. Myslím, že to spíše scénáristé používají jako nepřímou omluvu. Dějové prvky i herci jsou úplně jiní a to, že se tam čas od času blýskne Richard Dean Anderson nebo Amanda Tapping tohle rozhodně nevyváží. Příběhy jednotlivých epizod jsou nepříliš dobře vystavěné a spíše je přehlušuje samotný kontrast mezi nudnými rozhovory a příliš akčními scénami. Během první série jsem chtěl lámat nad celým seriálem hůl v podobě jedné hvězdičky. Druhá série mě ale postupně začíná přesvědčovat o tom, že nízká sledovanost scénáristy donutila přestat experimentovat a vrátit se zpět k osvědčeným a téměř už tradičním dějovým konstantám. Nudné scény omezili na snesitelné maximum a ostatní části vyrovnali. Nyní vše dává jasnější pohled na příběhovou linii a je vytyčen jasný cíl. Já jen doufám, že to už nepokazí a že na konci druhé série budu moct jednu hvězdičku přidat. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po 20. díle pevné zakotvení na 2*. Tenhle seriál je tak jiný, až jde úplně mimo chutě obyčejného diváka. Tolik nesmyslů pohromadě jsem viděl naposledy při cestování časem v Heroes, ale tady to je vše pod uniformou US Army a to opravdu ne... Potenciál antické lodě s lidskou posádkou byl obrovský, ale způsob, jakým ho autoři přeměňují na lidské drama s pachutí břečky je smutný důkaz nemožnosti změnit vše, jak autoři chtěli. To nejzábavnější totiž na seriálu je to jediné, co zůstalo z původních seriálů Hvězdné brány. Kdyby tu nebyl vědátor Robert Carlyle se svou povahou, nedalo by se na to v podstatě vůbec dívat. S každým dílem klesající kvalitu nezachránil ani nejlepší dosavadní díl (číslo 8 s názvem Time). Není tu akce, není tu humor, není tu nadhled, není tu soupeř... Jedna velká scenáristická bublina, která pomalu plaská a opravdu to bolí... Škoda, Destiny měla na víc. PS: konec má super ozvučenou zpomalovačku, ale je o ničem... ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Pro mnoho lidí i skalních fanoušků lehce nestravitelný druhý spinoff původní série. Vsází totiž ne až tolik na samotnou bránu ale spíše na princip cestování vesmírem a atmosféru. Podobnost s Battlestar Galactica není náhodná, ovšem pro mě jako člověka tímto seriálem nedotčeným je Universe výbornou podívanou, hlavně po stránce vizuálně řemeslné a po stránce skvělé depresivní atmosféry. -- Po skončení seriálu na hodnocení nic neměním. Seriál si obě sezony udržel svoji kvalitu a i přes některé slabší momenty fungoval jako právoplatný zástupce žánru na televizních obrazovkách. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Bomba, naprosto. Trošku jiná tvář SG seriálů vnáší do světa Goauldů a Wraithů nový dech, novou "posádku" i nové umístění a působí značně realisticky. Po shlédnutí pilotu nemůžu jít pod pět hvězdiček. Slibně nastartovaná série pilotem se doufám bude rozvíjet v podobném duchu. Bohužel v půli sezony jsem musel snížit počet hvězd na čtyři. Seriál je sice skvělý, ale jiný až moc...na můj vkus až příliš ordinacevrůžovézahraděiodní :-) nevadil by možná návrat krapet zpět ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Stargate universe úplně jinak. Žádné úvodní znělky herců, žádné megalomanské intro, nic co by připomínalo předchozí seriály až na pár štěků známých herců a samozřejmě hvězdnou bránu. Prvních 10 dílů střídalo slabé a silné díly (včetně jednoho úplně debilního), ale další půlka série přinesla neuvěřitelně napínavé díly. SGU hodně využívá flashbacků, ovšem o kopírování Lost rozhodně nejde. SGU je depresivní, temná, tajemná, někdy strašidelná, umí vystihnout povahu lidí v nebezpečí...odvahu, statečnost, sebeobětování, ale i demenci, povrchnost, vypočítavost, namyšlenost a další...pro zavilé fanoušky bude SGU šok. Skoro nic tu není jako v předchozích sériích: Šablona: Planeta (emzáci na velitelství) -> nebezpečí -> problémy -> vyřešení -> všechno je super - maximálně vše rozdělené do dvou dílů , prostě neplatí. Hudba je neuvěřitelná. Rockové, metalové, elektronické tóny se střídají s klasickými songy. Úchvatné, megalomanské a dokonalé podtržení seriálu. Kdepak, u SGU vůbec nevíte, co vás čeká. A to je na tom super.Ještě dovětek k další sérii. NESKUTEČNÉ. SILNÉ. A ty poslední díly s jejich potomky, nevím proč, ale zanechalo to ve mě strašlivý dojem. Prostě mě to jaksi vyděsilo a vůbec nevím proč. Když bych se představila to samé s mými potomky... ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Fanoušci seriálu se kromě plnohodnotných epizod vysílaných v TV mohou seznamovat s "běžným" životem posádky lodi Destiny v krátkých "web epizodách" na domovských stránkách seriálu stargate.mgm.com. (Caszidy)
  • Seriál se z velké části natáčí v Bridge Studios v kanadském Burnaby na scénách 2,4 (loď Destiny) a 5 (Základna Ikarus). Ve stejném studiu se natáčely i SG-1 a Atlantis (scény 5 a 6). (martalini)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama