Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová akční hvězda pošle při natáčení svých filmů několik filmových protivníků do nemocnice. Je namyšlený, neústupný, arogantní a má dojem, že mu vše projde. Na začátku filmu se setkává s mladým gangsterem, který je klidnější povahy, o to více se však pohybuje mimo zákon. Oba si takzvaně "vjedou do vlasů" a svůj spor chtějí vyřešit tím, že gangster bude hrát v novém filmu úhlavního nepřítele akční superstar. Rozhodnou se, že všechny bitky a akční scény zahrají naostro. Tedy že rány a kopance půjdou kontaktně a postavy se nebudou vzájemně šetřit. Tím zvýší i reklamní popularitu filmu, protože do poslední chvíle se neví, kdo skutečně zůstane stát na nohou a jak tedy film dopadne. Režisér původně nesouhlasí, ale když uvidí jejich první bitku, s nadšením nabídku přijímá. Obě postavy mají svoje nemalé problémy a starosti, často jim jde o kariéru, peníze, majetek i životy. I když jsou to od začátku nesmiřitelní nepřátelé, v kritických situacích pomáhají jeden druhému. Film pomalu graduje k finále, kdy se má odehrát závěrečný souboj ve filmu a soud gangstera s jinými mafiány. (Flipnic)

(více)

Recenze (62)

May 

všechny recenze uživatele

Skutecne korejsky nazev "Film je film" odhaluje velmi zajimave a originalne pojate drama osobniho sporu mafiana s popularnim hercem odehravajici se na pozadi i pred kamerou prave nataceneho filmu a to doslova az do posledniho dechu obou dvou. 8/10 - Rough Cut je jednim z dalsich filmu, ktere priorine produkovala pomerne nova produkcni spolecnost "Kim Ki-duk Film"; muze se to zdat divne, jelikoz se toto akcni drama od Kimovych artovek i ostatnich Kimem produkovanych umeleckych filmu v mnohem lisi, avsak reziser tohoto debutu s Kim Kidukem v minulosti intenzivne spolupracoval, a to vcetne pomocne rezie Binjipu, v neposledni rade pak sam Kim Ki-duk k tomuto filmu vytvoril scenar. Kdyz se nad tim clovek zamysli, je ve filmu prehrsel pro Kima naprosto tipickych prvku vcetne bezpredmetneho hrubeho nasili, pro ktere je narozdil od ostatnich zemi zavrhovanym reziserem. Predstava, ze by film tocil sam svym typickym stylem neni uplne ruzova, neartove pojeti tomuto scenari jedine prospelo... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Scenaristicky vklad Kim Ki-duka je vo filme citit permanentne vdaka praci s jeho znamymi motivmi ako napr. prelinanie reality s fikciou, zenske postavy casto odsunute iba do pozicie objektu muzskeho zaujmu, tuzba potom, co je nam nedosiahnutelne,resp. odopierane, atd. Pribeh muzskej, arogantnej a mladej hereckej hviezdy, s ktorym nikto nechce v hereckej brandzi spolupracovat na dokonceni jeho najnovsej akcnej gangsterky, az ostava nakoniec iba jedno krajne riesenie - obsadit do pozicie svojho nemesis skutocneho gangstera, ktory si v mladosti kratko s hereckych fachom potykal a odvtedy ho tuzba po znovuhrani nikdy neopustila. Jeho jedinou podmienkou je iba to, ze suboje vo filme budu "naostro". Na prvy pohlad dva odlisne svety, dva protipoly, ktore vsak v skutocnosti maju k sebe blizko. Znova ide o znamy filmovy motiv, ktory je vsak v pripade Rough Cut az slastnym potesenim sledovat. Presvedcivost hereckych vykonov ide ruka v ruke s vyborne napisanymi postavami, u ktorych prelinanie fikcie a reality ma viacvyznamovy charakter - nielen v ramci pribehu (arogantna hviezda hra gangstera, skutocny gangster hra detektiva, navyse mena postav vo filme su slovnou hrackou slov "hviezda" a "gangster"), ale smerom k divakovi i k jeho projektovaniu sa do postav (herec, ktory hra skutocneho gangstera, ovsem mimikou a gestami, ktore identifikuju gangstera filmoveho, t.j. fikcneho sveta). Rovnako i samotny dej filmu neustale zvyraznuje rozkol medzi fikciou a realitou - zatial co natacany film sleduje znamu pribehovu krivku gangsterskych filmov, v linii "realu" sa ju snazi uspesne narusat a obmienat. I vdaka vyssie napisanemu je koniec filmu vyrazne katarzny a dokonale zuzitkovava predtym povedane / ukazane (spociatku mame pomyselnu rozdielnost svetov, v ktorych herec a gangster ziju, vyobrazenu aj ich farebne rozlisitelnym oblecenim, kde herec je v bielom, gangster cely v ciernom, aby v zavere filmu - v osobnom suboji v bahniskach, blato tuto identifikaciu znemoznilo a az uplne poprelo a obrazovo tak zvyraznilo, to co uz pribeh predtym povedal - ze v skutocnosti su ich svety velmi podobne a prepletene). Spominany finalny duel "naostro" je tak z emocneho hladiska horkym kandidatom na "fight roka" (skvele hudobne podfarbenie) a spolu s uplnym zaverom filmu mi v ociach vyprodukoval nefalsovane slzy v harmonickom suzneni s reziserom filmu v ramci predkladaneho pribehu. Rough Cut je mojim korejskym prekvapenim roka (kedze Parkov Bakjwi a Bongova Mother budu servirovane az na jar 2009 :-) ). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film ve Filmu.. Excelentní Nápad! Není to komedie,drama,akční ani gangsterka... Je to vše v jednom za účelem vytvořit něco nového a ono se to povedlo.. Dechberoucí děj,hlášky, choreografie, slušný tempo doprovázející celý film .. Po dlouhé době spokojenost 80% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak toto je skutečně pecka!! Neuvěřitelně originální, i když naivní, námět dává filmu možnost rozjet takovou spoustu úžasných situací, že se z toho tají dech. Namyšlená akční hvězda se dohodne s chladným záhadným mafiánem, že spolu sehrají film, kde si všechny bitky rozdají pěkne na ostro. Mafián v podstatě vše hraje naostro a tak dochází ke skutečně neuvěřitelným situacím... Tihle dva kohouti na jednom smetišti jdou v podstatě celou stopáž po sobě, neustále se stírají, nadávají si, mlátí se, řežou do sebe před kamerou jak se dá, psychologicky na sebe tlačí atd. Ani jeden z nich není žádný hodný hrdina. Jsou to drsní a tvrdí ANTI-hrdinové (předponu "anti" jsem musel skutečně zdůraznit ...). I když se mafián samozřejmě jeví jako ten tvrdší hoch, brzy zjišťuje, jak to ve filmové branži a branži celebrit chodí, jaké je to opakovat jednu scénu třeba 20 x a dostává pěkně na frak. V životních situacích však řeší svoje záležitosti drsně a krutě. Úžasná je proměna postav, což je jeden ze základních významů filmu. Mafián časem začne ve své povaze měknout a akční star je čím dál tvrdší, drsnější, odolnější ... Jeden se učí od druhého a i když jsou pořád v sobě, světe div se, když se dostanou jeden nebo druhý do průseru (a že nejsou malé ... jde v nich i o život), jeden druhému vypomůžou díky svému vlivu a možnostem, které mají. Film není o akci a bitkách, které jsou přesto perfektně choreograficky zahrány. Je zejména o nonstop střetu dvou opravdu tvrdých hochů, který se odehrává na mnoha rovinách. Film neustále graduje a pomalým tempem se ubírá k závěru - poslední bitce, kde se ukáže, kdo je silnější, lepší, drsnější a jak film ve skutečnosti vlastně dopadne (protože to netuší ani režisér ...). Tohle je jen malý výčet toho všeho, co ve filmu uvidíte, nejde shrnout několika větami. Má úžasný scénář, který se dělí na řadu vedlejších dějových linek. Některé hlášky a scény, výměny názorů mi připomínaly hodně jak samurajské filmy, tak italské nejslavnější westerny apod. Za naprosto nejlepší scénů považuji tu na střeše velké budovy, kdy se málem zase poperou, ale nakonec k tomu nedojde. To jak herec situaci vyřeší je fakt bomba, vrchol "mužské arogance" ... Na filmu je výborné také to, že si divák může vybrat postavu, která mu bude sedět víc. Mě teda seděli oba týpci, ale tak nějak z vnitřních etických hledisek jsem více přilnul k akční hvězdě... Výborný, úžasný, krásný, brutální, krvavý, drsný, kamerově stylový, barevně vyšperkovaný skvost ... Přece jen plný počet dát nemohu, protože mne film neodrovnal doslova, chvílemi byl zbytečný klid a nic moc se nedělo, některé scény šly možná více vygradovat, ale byly useknuty a řešení se odložilo (ale asi to byl účel). Jinak jednoznačně doporučuji, zejména milovníkům asijské kinematografie! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka, děcka. Možná bychom sem neměli psát komentáře, ale vkládat svoje fotky po zhlédnutí. Z mého výrazu byste určitě poznali, jak moc nadšená jsem. Jestli na někom z korejských herců opravdu ujíždím, tak je to Ji-hwan Kang. Tady jsem nad jeho hereckým umem doslova výskala. Ji-seob So nebyl samozřejmě o nic horší. Perfektní příběh, nápad, zápletka. Skvělý hudební doprovod, reálnost, lehký humor. Fantastická bitka v bahně a konec. Takovýhle standing ovation v mém obýváku ještě žádný film nezažil. 5* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Asi nejoriginálnější gangsterka co sem viděl. Film je v podstatě zaměřenej spíš než na nějakou organizaci na spor nebo ještě líp na soupeření gangstera a herce, jeden z nich je namyšlenej, druhej mu chce ukázat, že jako herec jen napodobuje pravý lidi, pravý gangstery a to vyústí v několik reálný bitek přímo při natáčení bez nahraných úderů a skončí to skvělou finální bitkou ve který by měla podle scénáře vyhrát kladná postava, ale scénář tu žádnou roli nehraje. Navíc má film i řekněme vedlejší dějový linie a to jak u herce, tak u gangstera, kde samozřejmě zajímavější a drsnější je ta druhá a úplný finále celýho filmu tomu nasadí tu pomyslnou korunku. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Originální námět se skvělými hereckými výkony. "Film je film, ale v životě to nechodí jako ve filmu a herec je ten, který napodobuje skutečné lidi ". Pomyslné dvojrole herců byly opravdu skvostné a tak i celý film, se skvělou zápletkou a sympatickými herci. 95% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná dráma. Má veľmi dobrý príbeh o namyslenom akčnom hercovi, ktorý už niekoľkých filmových protivníkov dostal do nemocnice, nikto s ním už nechce spolupracovať a tak hrozí, že svoj nový film nenatočí, ale rozhodne sa použiť miesto herca skutočného gangstra, s ktorým sa už pred tým stretol a je jeho fanúšikom. A tak si obaja odlišní muži k sebe hľadajú cestu a uvedomujú si, že ani jeden z nich to v reálne nemá až tak jednoduché, ako si pôvodne mysleli. Spracovanie je pomerne dobré, ale o výraznejšej spokojnosti hovoriť nemôžem. Hlavný motív filmu je rozhodne zaujímavý, drsný gangster vo filme, kde hlavne v akcii svoju povahu nezaprie a rovnako herec, ktorý je svojou nezodpovednou povahou zaujímavý, takže kvôli tomu sa na film celý čas dobre pozerá, nemá žiadne skutočne slabé miesto, ale nejaké nadšenie som vôbec nepocítil, aj keď hlavne v druhej polovici pre to potenciál bol. Vlastne sa tu za celý film nenájde ani jedna konkrétna scéna, ktorá by na mňa skutočne zapôsobila a stála by za zapamätanie. A aj záver by som si predstavoval nejak inak, tomuto chýba silnejší náboj. Čo sa týka akcie, tak ju tvoria iba súboje, v ktorých ale o nič dôležité nejde, sú to len súboje jeden na jedného, väčšinou medzi dvomi hlavmými rivalmi, ale sú celkom zábavné a už klasicky kórejsky tvrdé. Herecké obsadenie je bez problémov, obe hlavné postavy sa podľa mňa dali obsadiť a zahrať aj lepšie, ale aj takto som spokojný, Kang Ji-Hwan v úlohe herca, ale viac ma bavil gangster So Ji-seob, no ani zvyšné postavy nie sú zlé. Réžia a technická stránka sú skôr taký slušný štandard, nič viac a ani menej. Nie som s týmto filmom až tak veľmi spokojný, ako by som chcel, relatívne podobný A Dirty carnival ma zaujal omnoho viac, tu by hlavne ten scenár potreboval upraviť, ale aj takto sa na to dobre pozerá, všetky stránky sú nadpriemerné. 72%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezpochybnitelný maximálně hodnocení. Samozřejmě mluvím za sebe. Film vyprávějící o gangsterovi, které chce točit filmy a o herci, který chce ve filmu realitu. Té se mu rozhodně dostane, jako se divákovi dostane pořádné dávky napětí, skvělého herectví, napínavých soubojů a hlavně vynikajícího scénáře (podílel se na něm Kim Ki-duk), který je základem každého dobrého filmu. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Kriminálka, ve které se k natáčení akčního filmu dostane bezcitný, tvrďácký a málomluvný gangster. Trochu mě mrzelo, že průběh natáčení je zde zobrazen naprosto nerealisticky, ale jinak se jedná o zajímavý thriller. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Kórejci dokážu s filmom robiť skutočné divy :). Dovolím si tvrdiť že ich filmová revolúcia sa značne podpísala aj na tvare svetového filmu ako takého (ikeď práve hlavne zo zahraničného filmu spočiatku čerpala inšpiráciu). Príkladom tomu buť i Rough Cut. Skvelo vydarená kombinácia drsného humoru, gangsterky a i pôsobivej drámy, znova jedinečný mix, znova jedinečné nápady (gangster ako náhrada za herca v akčnom filme? = dokonalý nápad). Pripravte sa na film ktorý vám pripraví skutočne pestrú škálu pocitov, zážitkov a prekvapení . Tak ako to dokážu iba kórejci. (9/10). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Niet pochýb o tom, že sa jedná o originálny námet. Bohužiaľ, mňa táto sociálna zápletka jak z nejakej Detroit high school, v ktorej sa musí miestna futbalová star rozhodnúť medzi posledným zápasom v sezóne, či večernou tancovačkou s najväčšou outsiderkou školy, nijak mimoriadne nenadchla. Záverečná tretina ma síce mierne prebrala, no za najväčšie plus nehodnotím samotný obsah snímku, no jeho pointu. Hrať sa na niečo, či byt niečím, čo podaktorí iba predstierajú, sú dve diametrálne odlišné veci. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na úvod trailer. ...aaand , action! "Nerozoznáš film od reality?..." Veľmi zaujímavý príbeh, pomerne neobkukaný a originálny, v ktorom má prsty ako scenárista i známy kórejský režisér Kim Ki-duk. Filmy o filmoch a natáčaní tu už boli, ale šikovne to spojiť s mafiánskou tématikou, to som ešte nevidel. Namyslený herec a skutočný gangster si zahrajú v jednom filme a aby toho nebolo málo, dohodnú sa, že v bitkách pôjdu naostro. Kto by z toho mal mať väčšiu radosť ako režisér, že? Kvalita bitiek a súbojov posledné roky neuveriteľne vzrástla, aj tu je to na úrovni, ale stále sme vo filme, pretože postavy znesú stovky úderov, čo je asi jediná vec, ktorá mi na filme trochu vadila. Hlavné postavy sú svojské, každá je úplne iná, ale ich spoločný pobyt na place im prospieva. Herec začína vidieť svet trochu inak a tvrdý gangster začína byť kľudnejší, čo je v jeho svete dosť nebezpečné...80%. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Krása, nemam slov. Byl jsem nadšen. Příběh se nám vyvíjí celkem srozumitelně pro kohokoliv a film dokáže oslovit širší publikum, i když je příběh celkem čitelný, jeho barvitost to zachraňuje. Pro mě velmi sympatičtí herci, kteří dokázali skvěle sehrát svou roli. 85% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sympatické na filme je to, že dejová linka si ide svojou vlastnou nevyšlapanou cestičkou, preto to ani nebola žiadna veľká katastrofa, aj keď nudy mohlo byť menej. Ale od akčných a bojových scén ako aj od samotného záveru som čakal viac. Taká jednorazovka, na ktorú sa do troch dní zabudne. 55/100 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Kim Ki Duka sice nemusím, ale jeho scénaristický vklad k tomuto filmu se mi velmi líbil, duo hlavních herců bylo výborné ať už Ji-seob So se svým minimalistickým herectvím, drsnými pohledy a hláškami v roli gangstera, nebo Ji-hwan Kang v roli rozmazlené akční hvězdy na úbytě. Zápletka a celý příběh je vynikající, takový námět a zpracování jsem nikde neviděl, vážně originální točit film naostro... Působilo to celé dost reálně, občas černohumorné momenty, jinak to přetékalo násilím, ze kterého zejména ke konci šel strach, ale nijak to nesnižuje psychologickou rovinu filmu, která je zde také důležitá. Hudba je zde většinou decentní na pozadí, moc ji neregistrujete, dotváří atmosféru je většinou jemná a příjemná. Ten rozpor mezi filmovým světem a realitou, ta hranice, která se někdy těžce hledá, ale přitom ji někdy člověk nalezne velmi nečekaně a snadno v nepříjemných momentech, obě hlavní postavy reprezentují dva světy, dva charaktery, ale jsou tak rozdílné? Nebo mají dokonce něco společného? To už si musíte zodpovědět sami. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Jing - Jang, ehm… namyšlený akční herec se nemůže zbavit pocitu, že je nesmrtelný, do doby kdy na scénu nedojde pravý gangster, který ho rázem vrátí do reality. Nebýt toho konce... dojebal mi celkový dojem. 7/10 na ty asijské akční pecky se dá pořád dívat a hlavně člověk nemusí kulat očima. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Soudě podle hodnocení jsem čekala pecku a ona ne a ne přijít. Dokonce jsem si chvilkami říkala, jestli to nemám vypnout. Nakonec jsem ráda, že jsem to neudělala, protože finále bylo famózní. Nebudu spoilerovat, ale tak skvělé a pro Korejce i docela netypické (rozuměj patosu prosté) finále, může vymyslet snad jenom Kim Ki-duk. Ale jestli si někdy dám repete, to teď říct nemůžu. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ak privriete obe oči nad banálnym, až naivným príbehom gangstra, ktorý zatúži splniť si svoj sen stať sa hercom, tak sa dočkáte celkom fajn filmu, ktorý pekne odsýpa a nenudí. Keby ten záverečný súboj bol naozaj reálny, tak dám aj 4, ale aj natočené to bolo tak, že údery do vzduchu bili do očí. Inak, ak mám vychádzať z filmov, ktoré som videl, tak kórejskí gangstri síce občas niekomu dajú cez držku, no inak sú celkom sympaťáci s dobrým srdcom. Ak sú takí aj v skutočnosti, tak by si asi v iných krajinách ani neškrtli, aj preto, že používajú nanajvýš nože, no strelné zbrane v ich rukách často nevidno... ()

Reklama

Reklama