Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvacetiletá Veronika žije v Praze s hrubiánským přítelem Václavem. Když je muž zatčen za krádež počítače z kanceláře, kde dívka pracuje jako sekretářka, skončí on ve vězení a ona je na hodinu propuštěna. Ve snaze získat peníze na jeho propuštění obrátí se nejprve na matku, která ji však nepříliš vybíravými slovy odmítne, a nakonec na kamarádku Lucii, která se živí jako prostitutka na telefon. Ta jí sice nemůže půjčit tolik, kolik by potřebovala, ale nabídne Veronice, že jí přenechá svého příštího zákazníka, obchodníka Jima Johnsona, který má právě přiletět z Ameriky. Veronika zděšeně odmítne, protože udělat něco takového je pro ni nepředstavitelné, ale Lucie, která by ráda získala čas k návštěvě svého přítele v Amsterodamu, ji nakonec přemluví. Veronika se vydá na letiště, kde nejprve vyprovodí Lucii, a pak si vyzvedne Johnsona. Omylem však jiného muže stejného jména, černošského jazzového muzikanta, který přijel jako záskok za nemocného kolegu na evropském turné jazzového orchestru. Ten pravý Johnson se totiž zdržel při celním odbavení a je omylem vyzvednut Soňou, kterou na letiště poslali organizátoři koncertu. Záměna není odhalena jen proto, že Američané nerozumějí ani slovo česky, a obě dívky zase neumějí anglicky. Situaci navíc zkomplikuje Václav, který je nečekaně propuštěn z vězení, a když se dozví, že si Veronika vyrazila s neznámým černochem, vydá se ji se svým kumpánem Belfagorem hledat. A zatímco bloudí ulicemi, Veronika a Jim najdou způsob, jak spolu komunikovat, a Soňa s druhým Jimem se snaží pomoci prostituce Apollonii, přizvané Jimem k milostným hrátkám, kterou nečekaně přepadne deprese. A když se nakonec všichni náhodou setkají v jazzovém klubu Agharta, je to setkání nejen dramatické a současně humorné, ale také v mnohém překvapující. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmu jsem si v televizi všiml hned, ale přišlo mi dost divný, že prakticky český film, točí Američan. Proto jsem neváhal a film pustil, připravenej na nejhorší. Nakonec jsem byl ale opravdu hodně překvapenej, když jsem viděl, jak si ten Američan dává záležet, aby natočil Prahu v hezké podobě. Co jsem nedávno byl v Malešicích, už nikdo o Praze nedokážu tvrdit, že je tak hezká, jak jsem si jí vždycky vysnil. Pro mě existovalo max tak metro na Čerňáku a historický centrum. Teď najednou Malešice, kde nejezdí ani metro. Paneláková čtvrť, kde popelnice co popelnice šmejdí jeden zarostlej krasavec vedle druhýho a do toho v každým křoví jeden byt. To celé vymalované graffity na zdech všech paneláků a mezitím pajzly nejtěžšího ražení. Očekával jsem, že Američan Carl Haber natočí takovou Prahu. Takovou tu ryzí post-komunistickou, zapadlou Prahu, kde bída se střídá s nouzí a člověk jenom čumí. No prostě tak, jak si o nás Američani často povídají. Nakonec ale překvapil. Nikde nic, co by naší zem shazovalo. Právě naopak! A to skutečně klobouk dolů. Do toho se ještě přimotá jeden příjemný romantický příběh a já na konci nemůžu být jinak, než spokojený. A to jsem to ani nečekal. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Matafakaholýšit... Co tohle zase bylo?... 8-o . . . To měla být prosím "KOMEDIE" (?!) . . . No - asi tak jako ten předchozí (dnes večer též Novou servírovaný - asi jako předfilm ;-) dokundament ( http://www.csfd.cz/film/258270-fenomen-gott/ ) . . . Po Mr. Gottovi Mr. Johnson. Tak tomu říkám dramaturgický vý-Mr-d... Komedie na komedii (myšleno fak ironicky, že...). Chuděna Klárka Issová. Po indiánským létu černouškovský bezčasí... .-( . . . A nespraví to ani ta špetka jazzu... - - - P.S. Už přepínám... :-] - - - - - (Poprvé viděno ve vskutku >božském< kulturbloku 9.5.2009 na novoidním (k)anále, komentář zde už s vrtěním jako čtvrtý - 9.5.2009) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No lepší než kdyby to byla zase tragikomedie, ty už mi fakt lezou krkem a přijde mi, že se posledních 10 let tady skoro nic jinýho ani netočilo, ale musim uznat, že tohle je fakt hodně hloupoučký, absolutně nedomyšlený, hereckých výkonů to má poskrovnu, ty ostatní by se neuchytili ani jako klauni a i ten dost jednoduchej příběh je nezvládnutej, ale nenudil sem se, občas dokonce pobavil a taková mega guma jako je Hynek Čermák alias Václav se nevídí ani v americkejch filmech a to se musí ocenit ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nechci mít zbytečné předsudky, ale svým způsobem jde o typický produkt pro komerční televizi v českém prostředí. Původně to podle všeho měla být komedie, jenže k tomu chybí skutečně vtipné dialogy a gagy, takže zůstala jakás takás romance, která ale trpí figurkovitostí postav, které jsou strašně povrchně načrtnuté. Tak čistokrevná slepice, jakou je Veronika Kláry Issové, se snad v reálu ani nevyskytuje a totéž platí o jejím kriminálním příteli Václavovi. Jenže platí výše zmíněné - na to, aby to byly karikatury, jsou příliš nevtipné, takže zůstává spíš pocit trapasu. Herci vesměs přehrávají, jednak proto, že jim to předepisuje scénář, ale zčásti i proto, že hrají pod psa, což v plné míře platí zejména pro Lucku Vondráčkovou. Jediný civilní projev měl snad pouze představitel amerického hudebníka... Objektivně vzato by to bylo tak na 1 a půl hvězdičky, ale nemám důvod podporovat tenhle druh produkce. Celkový dojem: 25 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Úsměvná bakalářská epizoda, od které jsem čekal pramálo, což mi bylo nakonec splněno měrou vrchovatou. Kdyby se to scvrklo na třicetivteřinový reklamní šot na čistící prostředek Mr. Johnson, kterým by dokonalý tupoun Václav (H.Čermák) leštil hajzl na cele, bylo by to ještě lepší.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

K sakru lidi, buďme trochu patrioti, ne? Byla to sice blbost, ale já se fakt smál, takže je mi jedno, že to není žádný veledílo. Pod tím množstvím nezaslouženýho odpadu dávám o jednu * víc, než si to zaslouží. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Komedie? Tragédie! Námět nebyl úplně k zahození, ale provedení silně kulhalo na obě nohy. Telenovelovitý nádech a s ním související zoufalé "herecké" výkony - průměrný Jeffrey Joseph byl onen pověstný jednooký král mezi slepými, Issová byla těžce na facku - už dlouho mi nějaká postava tak strašně nešplhala na nervy (ok, asi chyba scénáře), její "přítel" Václav byl pouhou odpudivou karikaturou člověka... ale třeba takoví megašulíni opravdu existují. Hudba mi k téhle inscenaci taky přišla maximálně nevhodná až prudivá, k tomu dlouhé záběry na Prahu (cestopisný dokument?). Po celou sledovanou stopáž - cca 55 minut než mozek zatroubil k ústupu a odvelel vědomí do říše snů - jsem se nejen nezasmála, ale pozorovat můj ksicht, došli byste k závěru, že asi čumím na video z pohřbu mojí babičky. Dojem tak 25% a to si ještě nejsem jistá, za co ty procenta vlastně uděluji - nejspíš za toho čern... afroameričana (taky vás tak strašně uráží označení "běloch"?:-)). ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Podle ukázek jsem si myslela, že to bude šílená kravina. Ale chtě nechtě se mi to zalíbilo. Když pominu logikou blbost, jako že hlavní postava neuměla ani slovo anglicky (což snad ani není možné v téhle době), zůstane mi celkem oddychový český film s dobrým obsazením, skvělým koncem a výbornou hláškou: Dal jsem mu padělané dolary. Mám vždy nějaké pro případ potřeby :-D ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vtipné to rozhodně není, ale ani se o to příliš nesnaží, prostě taková odlehčená romantika s crazy zápletkou. Neurazí, zabaví. Nejzajímavější na celém filmu byl fakt, že před začátkem jsem koukal na csfd, kde byly 2 hodnocení, když jsem se koukl při reklamě v půlce filmu, hodnoceních bylo kolem dvaceti, včetně velkého množství odpadů. Jak já nesnáším kokoty, který rozdávaj odpady po pár viděných minutách. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +příběh, dvojice Klára Issová a Jeffrey Joseph, všudypřítomná jazyková bariéra -Lucie Vondráčková hraje v tomto filmu hroznou postavu, slabá hudba/// Very nice, funny and beautiful movie. Roztomilé a zábavné. Kláře sice její hloupou naivku nevěřím, ale její zamilovanost a chemii mezi ní a její protějškem jsem ji sežral. Nádherný příběh. Je asi naivní jako hlavní hrdinka, ale to nevadí. Neuvěřitelně a krásně jsem se bavil. Mnohokrát jsem se zasmál a hodně mi to zvedlo náladu./// Celkem 79%/// ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Zacatek byl celkem fajn, vtipna zamena a jeste vtipnejsi dorozumivani anglictina/cestina. Ale pak uz to slo dost z kopce, pocinaje slizkym Nickem Mancusem, hysterickou Luckou Vondrackovou a dementnim Hynkem Cermakem konce. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Hloupě natočená, ale zábava. Je sympatické, že se "Mr. Johnson" netváří, že je něčím víc. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, že je to jednoduchý. Láska je prostě nepředvídatelná. O malinko víc bych byla spokojená, kdyby na konci Vondráčková švácla toho hajzla něčím po kebuli. / 6. 8. 2010/ ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Proč to vzniklo? A co to je? Komedie? Sociální drama? Ať už je to cokoli, nepovedlo se to. Zejména proto, ze postavy nejsou postavy, ale figurky, a protože dialogy a scénář nestojí za nic. Ztráta času. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Když je tu napsáno Komedie, tak to všichni musí hodnotit jako komedii, i když to očividně komedie není? Pokud někdo chtěl vidět komedii a kvůli zklamání filmu dal o prvním reklamním bloku odpad, tak je s prominutím idiot. Mr. Johnson je velmi příjemný, jazzem prosáklý, nenáročný romantický film, který je v dobrém slova smyslu úsměvný, nikoliv vtipný (nebo spíš trapně křečovitě vtipný, jako u většiny českých pseudokomedií z poslední doby, které zdejší odpaďáci zřejmě vyžadují). Herecké výkony mi přišly docela v pohodě, až na nepochopitelně příšerně hrající společnici Lucii a tradičně špatnou Lucku Vondráčkovou, která vše naštěstí jakž takž spravila scénou 2 years later. Nejlepší na filmu ale je, že jsem netušil deset minut předem co a jak se stane a příběh mě neustále něčím překvapoval. Navíc Haber má spoustu neotřelých nápadů. V českém rybníčku jde o velmi příjemné vlnky na stále velmi poklidné hladině. ()

Reklama

Reklama