Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvacetiletá Veronika žije v Praze s hrubiánským přítelem Václavem. Když je muž zatčen za krádež počítače z kanceláře, kde dívka pracuje jako sekretářka, skončí on ve vězení a ona je na hodinu propuštěna. Ve snaze získat peníze na jeho propuštění obrátí se nejprve na matku, která ji však nepříliš vybíravými slovy odmítne, a nakonec na kamarádku Lucii, která se živí jako prostitutka na telefon. Ta jí sice nemůže půjčit tolik, kolik by potřebovala, ale nabídne Veronice, že jí přenechá svého příštího zákazníka, obchodníka Jima Johnsona, který má právě přiletět z Ameriky. Veronika zděšeně odmítne, protože udělat něco takového je pro ni nepředstavitelné, ale Lucie, která by ráda získala čas k návštěvě svého přítele v Amsterodamu, ji nakonec přemluví. Veronika se vydá na letiště, kde nejprve vyprovodí Lucii, a pak si vyzvedne Johnsona. Omylem však jiného muže stejného jména, černošského jazzového muzikanta, který přijel jako záskok za nemocného kolegu na evropském turné jazzového orchestru. Ten pravý Johnson se totiž zdržel při celním odbavení a je omylem vyzvednut Soňou, kterou na letiště poslali organizátoři koncertu. Záměna není odhalena jen proto, že Američané nerozumějí ani slovo česky, a obě dívky zase neumějí anglicky. Situaci navíc zkomplikuje Václav, který je nečekaně propuštěn z vězení, a když se dozví, že si Veronika vyrazila s neznámým černochem, vydá se ji se svým kumpánem Belfagorem hledat. A zatímco bloudí ulicemi, Veronika a Jim najdou způsob, jak spolu komunikovat, a Soňa s druhým Jimem se snaží pomoci prostituce Apollonii, přizvané Jimem k milostným hrátkám, kterou nečekaně přepadne deprese. A když se nakonec všichni náhodou setkají v jazzovém klubu Agharta, je to setkání nejen dramatické a současně humorné, ale také v mnohém překvapující. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

stylR 

všechny recenze uživatele

Pro čtyři stáry je důvodů hned několik. Tenhle film se nesmí porovnávat s ničím ze zahraničí (hlavní premisa), tedy, zabrousíme-li do toho našeho malého filmového rybníčku tak se mi zdá, že tenhle film velmi příjemně atakuje horní příčky.. Zrovna dnes, co to dávají (6.8.2010) tak byl před tím na Markíze film Taková normální rodinka a pááni to je rozdíl, oproti tomu, tedy další české tvorbě, je Mr. Johnson trhák. Ne, opravdu, chyb má tenhle film hodně, ať už trochu rozpačitý výkon Issové nebo už zmíněná tragi-role Vondráčkové (až na ten konec, ten mě pobavil - brečící Václav :). Ale suma sumarum ten film je velmi oddechový, má svoje kouzlo (nepochybně i díky sympatickému a charismatickému amíkovi - vlastně oběma) a rád si ho někdy večer pustím zase znovu. So it is one hell of a charming movie, aint that true? **** ()

!Malak-11! 

všechny recenze uživatele

Na české poměry luxus.! Tady jde opět spíše o to vypnout a ten film se zalíbí je jednoduchý, takové filmy sice nemusím, ale tady mi to vůbec nevadilo. Dalším plusem tu je Lucie Vondráčková, která tam má krásnou roli. Možná, že horší to je s kamerou a kostými. Jinak se mi to celkem páčilo, už podle hodnocení to je zřejmé.! Myslím, že tomu hodně uškodilo to že se to dává do žánru komedie.! Moc humoru tam nenalezneme.! ()

Reklama

dainio 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení se mi tento video-film líbil a hned od začátku mě zaujal. Nečekal bych to. Zvláště když to vysílala TV Nova po 22.hodině. Fakt milé překvápko. Dějová linie snímku je dobře vymyšlená a herci byli na své role dobře vybráni. Zvláště Klára Issová, která krom svého hereckého umu opět ukázala, že je opravdu půvabná. A musím říct, že mi ji bylo hodně líto, když se nechala tak šikanovat od svého "hovadského" přítele Václava, kterému jsem přál jen to špatné. No nicméně, film skončil happy-endem, takže spokojenost je na místě. Dávám pěkné *** a s čistou hlavou jdu na kutě. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Z nějakého podivného důvodu jsem tento film viděl dvakrát, i když je sám o sobě dost hloupý. Neskutečně naivní a hloupoučká Issová se zaplete s černochem a nerozumí si ani slovo a tom je v podstatě celý film. Na druhou stranu, poprvé jsem si v tom filmu všimnul skvělého herce Hynka Čermáka, který tu ale hraje hrozného primitiva. Takže: jedna hvězdička za Čermáka, druhá za dokonalé zachycení atmosféry Prahy. 45% ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Asi se zařadí mezi další rozporuplné, co? Nevím, jelikož na ostatních programech byl Muž s cejchem smrti, Terror ve vlaku, Illusionista (kterého už jsem taky viděl) dopřál jsem si při sobotním večeru trochu české novoty a vůbec toho nelituji. Místy pravda ne příliš kvatními herci obsazená "komedie" - příjemné překvapení bylo ve formě Václava Chalupy, kterého mám prostě zažitého z Pějme píseň dohola, a už mu to asi u mě zůstane, ale mě se tenhle snímek líbil. Možná proto, že v Aghartě jsou fakt skvělé koncerty, možná proto že večerní záběry z Prahy ve mě vyvolali nejednu vzpomínku, že totálně vymaštění blbci hráli fakt blbce a že se nakonec Čech s Američanem domluvil i když každý po svém. Prostě pohoda, u které jsem se místy opravdu bavil. *** Jo a naprosto souhlasím s Boogeymanem, shlédnout pár minut filmu, dát mu odpad a přepnout na jinej kanál je fakt síla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama