Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marybeth se jako jediné podařilo uniknout ze spárů ducha Victora Crowleyho. Ve chvíli, kdy se Marybeth dozvídá úplnou pravdu o jeho prokletí, je pevně rozhodnuta vrátit se zpět do močálu v New Orleans a pomstít smrt svých přátel. (PetriK12)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Adam Green ctí pravidla moderního slasheru a to se všemi klady a zápory. Jako každé správné pokračování je tenhle snímek zase o stupínek krvavější, mordy zábavnější a herecky vyspělejší. Litry rudé tekutiny tu stříkají do všech světových stran až v parodickém množství, varlata odpadávají od svých majitelů, a žádná hlava nezůstane na svém místě. První a docela nudná půlka filmu budiž odpuštěna. Malou změnou prošla Crowleyho maska, naštěstí k lepšímu. Oproti tomu hrabání se v jeho minulosti je sice fajn, jenže vzkazky o jeho „prokletí“ jdou už mimo mísu. Co se však nezměnilo, tak jsou umělostí zavánějící bažiny, metalový soundtrack a podivně ustřihnutý závěr. Jenže jsme ve vodách hororové komedie, tudíž lze kdeco skousnout. Hatchet 2 už sice neni tak úplně zábavná jako jednička, ale jako pocta kultovním krvákům funguje pořád dobře. P.S. Ten českej název zní strašně! Zabte někdo ty lidi! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak jsme zpátky v krokodýlích močálech, kam připlouvá nejen Marybeth, ale spolu s ní i Reverend Zombie, strejda Bob, bratr průvodce z jedničky, nějaká ženská a parta blbů. Mise: zúčtovat s tím zrůdným zmrďákem. A jaká že je dvojka? Parádní, pro nenáročné fanoušky hotový dezertík. Gore efekty (spolu s některými chvályhodnými nápady - mega motorovka, Crowleyho vpád do sexíku, uskřípnutí hlavy vlastníma střevama, plešounova hlavojízda po stole...) jsou dost dobrý, hezky brutální a už kvůli nim si to pustím znovu až se namane lepší kvalita obrazu. A jako další potěšilo osvětlení původu monstra, showman Tony Todd a jedno cameo (Lloyd), povedená náhrada za teenagery na postu obětí, a celkově prostě dobrá zábava (u mě i během té první rozjezdové půlky). Takže co na tom, že je Danielle Harris nudná a ten film je vlastně úplně ohraný (až na vraždy) a hloupý. Nevadí! "I’m gonna bury that hatchet… deep into HIS FUCKING FACE!" ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Nato, že jednička byla zábavná sebeparodická úchylárna pro zasvěcený, tak dvojka, i s lepším obsazením (scream princess Danielle Harris, větší prostor pro Tonyho Todda), vaří z hovna a místo toho, aby kadence splatteru a gore byla větší - jak bývá u sequelů časté, naopak se rejža snaží o něco jako děj a mytologii postav (zbytečný, když je to okopčená premisa z Vorheese), což je kurevská nuda, dokud se nezačne něco dít. U jedničky se člověk smál vtipům, protože byly tak imbecilní, až byly vtipný, tady nejsou ani jedno, spíš otravujou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No to bylo zase, chvilkama jsem nevěděl jestli se mam smát nebo přemýšlet o odpadu, popřípadě smát se a zároveň přemýšlet o odpadu, ale tohle je prostě evidentně typická práce Adama Greena, kdy natočí strašnou sračku, ale udělá to tak stupidní, až je to vlastně sranda, navíc opět šílený gore, vychytaný vraždění, který ještě příchází s pár novýma nápadama, ale ani na starou dobrou sekyru se nezapomíná a to co mě tu potěšilo asi nejvíc, je ta naprosto nejgigantičtější motorovka, co jsem měl tu čest kdy viděl, i samotnej pán motorovek Leatherface by se kvůli ní rozbrečel štěstím, jak malý děcko a já jsem do toho daleko neměl, obzvlášť u kastrovací scény. Každopádně, když už to je taková kravina, tak mohl Green celou stopáž vyplnit gore, což se bohužel nestalo, takže je tu zhruba 30ti minutová nudná pasáž, která nudí a zabaví jen Tony Todd, kterej tim svým perfektním hlasem odvypraví i ten nejstupidnější flashback v dějinách filmu tak, aby od toho lidi hromadně neutíkali. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistý, že pokus vytvořit z Victora nového Jasona se tak úplně zadařil, nicméně - i Jason měl slabší filmy. Úvodní vražda se střevy nemá chybu, ale pak se až do 50. minuty jen kecá, a to by Adam Green mohl jako fanoušek vědět, to nefunguje. Celá složitá intrika kterak dostat k Victorovi ty správné oběti zabírá zbytečně mnoho času, a každému divákovi slasheru je navíc stejně předem jasné, že se v reverendu Zombiemu v těch plánech nevyhnutelně něco musí pokazit. Závěrečný masakr sice je poměrně cool, a má několik docela originálních gagů, ale celek na mě působí nevyhnutelně dojmem, že kromě tentokrát se prostě k festivalu různých zabití nepodařilo vytvořit odpovídající vatu... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Pre povinnosti pri propagácii snímky Frozen (2010) bol režisér Adam Green nútený rozdeliť natáčanie filmu na dve časti. (beso74)
  • Tvorcovia tohto filmu Adam Green, Kane Hodder, R.A. Mihailoff a Rick McCallum sú členmi skupiny zaoberajúcej sa vyšetrovaním paranormálnych javov Hollywood Ghost Hunters. (beso74)
  • Aby sa udržal príbeh v tajnosti, nikto nedostal kópiu celého scenára. Dokonca aj samotní herci dostali len niekoľko strán, v ktorých vystupovali. (beso74)

Reklama

Reklama