Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marybeth se jako jediné podařilo uniknout ze spárů ducha Victora Crowleyho. Ve chvíli, kdy se Marybeth dozvídá úplnou pravdu o jeho prokletí, je pevně rozhodnuta vrátit se zpět do močálu v New Orleans a pomstít smrt svých přátel. (PetriK12)

Recenze (93)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Po jedničce která mě maximálně bavila díky vtipným postavám a hromadě górů, jsem se opravdu těšil na pokračování. Bohužel i přes to že gore je tu vtipnější a brutálnější, tak jinak v jiných ohledech je dvojka bohužel slabší. To jak v humoru, který tu ne vždy funguje ( i když je tu pár dobrých džouků). Příběh je prakticky jen kopírka toho co bylo minule, jen s jinými postavami (méně zábavnými) a s první půlkou která drhne. Důvod ale proč tomu dávám 3/5 je díky hlavně povedenému góru a pořád příjemné míře zábavnosti, která hlavně přijde v hod na večer kdy si chcete užít krvavé jatka. Tak uvidíme zda trojka lepší. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na první Hatchet vzpomínám jako na příjemnou komediální hororovou jednohubku. To samé jsem očekával od druhého dílu, tyto požadavky se mu bohužel splnit nepodařilo. Buď mi před čtyřmi lety k žánrovému uspokojení stačilo méně, anebo opravdu nastal výrazný kvalitativní propad. Respektive spíš propad zábavnosti a sympatičnosti, relativní srajda (chtěná) byla i jednička. Jako jedinou pozitivní věc na tomhle kvazihororu vidím nadprůměrnou krvavou odvážnost v druhé polovině, ale na druhou stranu - vzhledem k tomu proklamovanému "uncut and unrated", je to ještě celkem čajíček. Jinak tu jsou samé zápory. První polovina, v níž se VŮBEC NIC zajímavého neděje, je jasným aspirantem na přeskočení. Znechutila mě tak, že jsem upadl do stavu naprosté apatie, takže už ani druhá, akčnější polovina neměla šanci výsledný dojem zachránit. A k těm vraždám - ty jsou tak originální, až jsou trapné. Adame Greene, kašli na to, serióznější Frozen ti slušelo víc... 3/10 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pokud člověk neviděl nedávno HATCHET I, tak zpočátku neví oč jde. Pak se ale vše vysvětlí, takže vlastně člověk ani jedničku vidět nemusí. Velké plus za ponuré prostředí bažin a brutální vraždy. Bohužel, hlavní hrdinka je děsná. Amatérská herečka navíc příšerně uječená a škaredá. Tato kráva mi zkazila požitek z filmu. Ale i tak se na to dalo dívat :-) 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

O třídu Slabší než skvělý první díl, ale vůbec mi to nevadí.. bavil jsem se od začátku do KOnce.. Tony Todd je prostě Frajer.. Miluji Jeho strašidelný hlas a fajně se na něj kouká.. Doufám, že třetí Díl Bude na stejné úrovni jako jednička! Už teď se těším!:) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak jsme zpátky v krokodýlích močálech, kam připlouvá nejen Marybeth, ale spolu s ní i Reverend Zombie, strejda Bob, bratr průvodce z jedničky, nějaká ženská a parta blbů. Mise: zúčtovat s tím zrůdným zmrďákem. A jaká že je dvojka? Parádní, pro nenáročné fanoušky hotový dezertík. Gore efekty (spolu s některými chvályhodnými nápady - mega motorovka, Crowleyho vpád do sexíku, uskřípnutí hlavy vlastníma střevama, plešounova hlavojízda po stole...) jsou dost dobrý, hezky brutální a už kvůli nim si to pustím znovu až se namane lepší kvalita obrazu. A jako další potěšilo osvětlení původu monstra, showman Tony Todd a jedno cameo (Lloyd), povedená náhrada za teenagery na postu obětí, a celkově prostě dobrá zábava (u mě i během té první rozjezdové půlky). Takže co na tom, že je Danielle Harris nudná a ten film je vlastně úplně ohraný (až na vraždy) a hloupý. Nevadí! "I’m gonna bury that hatchet… deep into HIS FUCKING FACE!" ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nemá smysl, abych tenhle slasher komentoval, tentokrát se naprosto ztotožňuji s uživatelem J*A*S*M. Opakoval bych už jednou napsané ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Adam Green ctí pravidla moderního slasheru a to se všemi klady a zápory. Jako každé správné pokračování je tenhle snímek zase o stupínek krvavější, mordy zábavnější a herecky vyspělejší. Litry rudé tekutiny tu stříkají do všech světových stran až v parodickém množství, varlata odpadávají od svých majitelů, a žádná hlava nezůstane na svém místě. První a docela nudná půlka filmu budiž odpuštěna. Malou změnou prošla Crowleyho maska, naštěstí k lepšímu. Oproti tomu hrabání se v jeho minulosti je sice fajn, jenže vzkazky o jeho „prokletí“ jdou už mimo mísu. Co se však nezměnilo, tak jsou umělostí zavánějící bažiny, metalový soundtrack a podivně ustřihnutý závěr. Jenže jsme ve vodách hororové komedie, tudíž lze kdeco skousnout. Hatchet 2 už sice neni tak úplně zábavná jako jednička, ale jako pocta kultovním krvákům funguje pořád dobře. P.S. Ten českej název zní strašně! Zabte někdo ty lidi! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No to bylo zase, chvilkama jsem nevěděl jestli se mam smát nebo přemýšlet o odpadu, popřípadě smát se a zároveň přemýšlet o odpadu, ale tohle je prostě evidentně typická práce Adama Greena, kdy natočí strašnou sračku, ale udělá to tak stupidní, až je to vlastně sranda, navíc opět šílený gore, vychytaný vraždění, který ještě příchází s pár novýma nápadama, ale ani na starou dobrou sekyru se nezapomíná a to co mě tu potěšilo asi nejvíc, je ta naprosto nejgigantičtější motorovka, co jsem měl tu čest kdy viděl, i samotnej pán motorovek Leatherface by se kvůli ní rozbrečel štěstím, jak malý děcko a já jsem do toho daleko neměl, obzvlášť u kastrovací scény. Každopádně, když už to je taková kravina, tak mohl Green celou stopáž vyplnit gore, což se bohužel nestalo, takže je tu zhruba 30ti minutová nudná pasáž, která nudí a zabaví jen Tony Todd, kterej tim svým perfektním hlasem odvypraví i ten nejstupidnější flashback v dějinách filmu tak, aby od toho lidi hromadně neutíkali. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ten svieži vietor , ktorým prvý " HATCHET " napol plachty slasheru , dával nádej na dôkladné oživenie starých klasík a to bez novátorských spracovaní a nejakých sequelov. Proste len prenesenou formou. V podstate mu to vyšlo , no kedže veľa vecí nebolo objasnených , fanúšikovia jasali , 2-ka bola v dohľadne. Ten svieži vietor ale ustal a došlo len k priamemu závesu na predchodcu s mohutným meditačným vysvetlením ( kto , prečo , začo , kedy , ako....) , ktorého sa ujal už únavný Tony T. Uplakaná Danielle sa vráti do pennsylvánskych bažín , dať dohromady svoju rodinku. Pozbiera si pár potenciálnych obetí a ide sa.... žial až po necelej hodinke , no potom je to nášup. Vynovené weapons ,dômyselné mordy , vysoko oktánove gore....bodycount level 17. Celé to však na Mňa pôsobilo nejako instantne. Inak ale - YO . Dúfam však , že 3ku nemá nik v pláne. P.S. Je pre Mňa záhadou účasť T. HOLLANDa. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Marybeth, jediný preživší z prvej časti výletníkov sa rozhodne vrátiť späť k strašidelným bažinám, kde úraduje duch Victora Crowleyho. Za pomoci skupinky ľudí zloženej voodoo šarlatánom chce priniesť späť domov zmrzačené telá svojho otca a brata. Každý z členov skupiny však podstúpil túto nebezpečnú cestu z rôznych dôvodov. No nie každý bude mať to šťastie a domov sa aj vráti. Druhá časť napriek slabšiemu deju ponúka rovnakú krvilačnú zábavu ako prvá. A rovnako ako pri prvej časti, nezamýšľajte sa nad dialógmi či "logickým" správaním osôb. Len si to "užívajte". Nehľadajte ťažkú pointu filmov "ala" Mystic River - 60% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

(pokračování komentáře z předešlého dílu) ... přežila, se rozhodla do bažin vrátit. A co čert nechtěl, hádejte, kdo jediný přežil? ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Fuck you! Slabší, ale rozhodně ne špatné. Greenův Victor Crowley se vrací s dalším nadmíru zábavným gorefestem plným poctivé animatroniky, buranským humorem, brakovou mytologií a po dlouhých letech konečně důstojnou rolí pro Tonyho Todda. To vše v přiměřené stopáži. Nekompromisní svižné béčko, které si na nic nehraje. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je docela slabota, souhlasím s kolegou J*A*S*M, kdy je s podivem že vše co mě v prvním díle dokázalo zabavit je druhým dílem fuč. Dokonce jsem si všiml že se uvažuje o Trojce. To už teda potěš. První díl byl legrační, takže ani náhodou jej nešlo přiřazovat do ranku k filmům jako Pátek 13. anebo Halloween. Druhý díl zvážněl a bohužel se k těmto klasikám snaží nacpat. Má ovšem smůlu. Kvalitou rozhodně nestačí starším bratříčkům. Nevybavuju si z filmu nic co by mě nějak extra potěšilo. Snad jen rolička Kane Hoddera. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Návaznost na jedničku je doslovná, takže má radost, že děvečka zařvala, je fuč. Příběh je velmi podobný jedničce, akorát zde se jde rovnou k věci - ulovit ducha, co kazí kšefty provozovateli výletních lodí do bažin. Vtipných hlášek ubylo, a tak nejvíce se člověk zasměje při vydařených gore. Vytržená čelist, uškrcení vlastními střevy, soulož s bezhlavým rytířem či jízda na motorové pile ve dvojici (vtípek s varlaty) jsou jen malou ukázkou pěkného masakru. Štáb zřejmě spotřeboval galony krve, jelikož rudé gejzíry stříkají do výšky a mohutné šplouchance obarvují stromy, stěny domu i nebohé oběti. V závěru má divák pocit, že kamera spadla do guláše. Potěší odkazy na Indiana Jonese (pavouci) i Predátora (stažení z kůže). Film otvírá vypalovačka Just One Fix od Ministry a zakončuje skvostná hopsanda Old School od Overkill. Vystříhat nudné pasáže, byla by to pěkná jízda do pekla... ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Som milo prekvapený. Z prvého dielu si pamätám akurát tak veľké nič a to tiež o niečom svedčí, ale na Hatchet II som sa tešil. Nakoľko neviem posúdiť kam sa filmu posunul či neposunul, môže byt moje zhodnotenie kapánek mimo, hold je mi to jedno. Pri Hatchet II som sa bavil a to aj napriek tomu, že sa tam trištvrte filmu skoro nič nedeje a záver je ako z učebnice hororových b-éčok. Čo, ale filmu nahráva je charizmatický a večne coll Tony Todd a moja hororová princezná Danielle Harris. Títo dvaja, nechcem napísať, že ťahali celý film(pretože taká Danielle bola strašne nevyužitá a okrem záverečného FUCK YOU! nič nepredviedla), ale dopomohli tomu, aby som sa preorientoval na frekvenciu Adama Greena. Rejžo po serióznom Frozen, opäť oživil mytológiu okolo Victora Crowleyho a celé je to... tupé. Gore, najväčší klad filmu je originálne a pri scéne odzadu :) som proste nemohol. Napriek všetkému, palce hore. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou je třeba se vrátit do luisianských bažin a vykonat tam pomstu na ohavném Victoru Crowleym. Den po děsivých událostech z jedničky se zorganizuje noční lov na primitivního zabijáka, který ovšem svoji kůži nedá zadarmo. Krev a vnitřnosti budou létat na všechny světové strany. Je třeba zkraje upozornit, že ve dvojce došlo k výměně hlavní představitelky Marybeth Dunston. Tamaru Feldman střídá typově podobná Danielle Harris, ale film na ní stejně tolik nestaví. Jde přece hlavně o Victora Crowleyho, který je na scéně tentokrát mnohem více a ukazuje se v celé svojí kráse. A není ani trochu z formy, protože opět třímá v ruce sekeru, motorovou pilu, anebo za sebe nechá práci dodělat "kamarádem" lodním šroubem. Na gore efektech se o stupínek přitvrdilo, ale přestalo se hláškovat a ukecanější první polovina se mohla o něco zredukovat, ale nedá se říct, že by byla nějak nefunkční. Dozvíme se v ní mnohem více o osudu Victora Crowleyho svázaného s kletbou a pozornějšímu divákovi neunikne připomínka režisérova předchozímu filmu Frozen, kdy zachráněná dívka v televizi hovoří o tom, že už se nikdy znova na lyže nepostaví. První polovina tohoto slasheru je tedy i jakousi rekapitulací jedničky, je v ní hodně dialogů, ale ve druhé polovině Victor Crowley poslušně hlásí svůj nástup na scénu a jatka jsou odstartována. Závěr filmu však překvapivě nedává žádnou naději na případné další pokračování. To by leda musel Victor Crowley vstát z mrtvých, ale o tom silně pochybuji. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra....A sakra.... Tohle jsem si říkal prakticky hned od začátku. První Hatchet považuju za jeden z nejlepších slasherů poslední doby, byl zábavnej, tajemnej a krvavej a navíc měl výborný herce. Dvojku jsem s vysokým očekáváním vyhlížel. Bohužel po dokoukání jsem byl neuvěřitelně zklamán. Příběh už není tak zábavnej a humor totálně opadl a kdykoliv se pokusí Green nacpat humor tak není vůbec vtipnej. Herci jsou dost toporní a nezachrání to ani známé tváře. Aspoň že gore a slušné masky zůstaly, ale u mě to bohužel spadlo do lehkého podprůměru. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hatchet byl komediální nářez, Hatchet 2 pořád dobře šlape v gore bahně, ale ta sranda trochu vyčpěla. Přepálená originálnost vražd nicméně potěšila..obzvlášť Candymanův konec:) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Stejně kvalitní jako první díl. Gore efekty jsou luxusní a nejvíce mě pobavilo dosti šílená šuka*í scéna. Adam Green celkově má dobré gore nápady. Za zmínku stojí třeba asi dvoumetrová motorovka nebo krásná jízda půlky hlavy po stole. Takové filmy vyhledávám a po dlouhé době jsem z hororovou komedií spokojen. ()

Reklama

Reklama