Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Jak vycpat divoké bikini mezi "plážové“ filmy tak trochu nezapadá. Frankie slouží v námořnictvu v jižním Pacifiku a je dost nervózní z toho, že se okolo jeho Dee Dee doma na pláži točí kdekdo. Domluví se tedy s excentrickým bělošským šamanem a ten mu vykouzlí nádhernou Cassandru, které žádný muž neodolá a která okouzlí všechny mladíky na pláži. Vše se ovšem zkomplikuje, když se bláznivý reklamní agent Mickey Ronney pokusí z Cassandry učinit nový národní sex symbol a všimne si jí potrhlý šéf motorkářů Erik Von Zipper, který přísahá, že ji bude mít. Komplikovaností zápletky se tato komedie téměř blíží Shakespearovu Snu noci svatojánské, opepřená je však také satirou a také kvalitním hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

inutihar 

všechny recenze uživatele

Já bych to asi tak neodsuzoval, v kontextu "beach party" filmů z 60. let a na to, že to je šestý díl serie s Frankiem a Dee Dee to určitě není ten nejhorší. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Písničkami prošpikovaná zbytečná blbinka s Busterem Keatonem v jedné ze svých posledních rolí. Tehdy to snad opravdu frčelo... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jak vycpat divoké bikini je jakési volné pokračování filmu Velké plážové bingo, které mělo premiéru jen o dva měsíce dříve. Ovšem, jak už to u druhých dílů často bývá, zdaleka nedosahuje kvalit jedničky. Scénář je ještě více zmatený, o nějakém smysluplném ději nemůže být ani řeč. Zatímco ve Velkém plážovém bingu je žánr grotesky využíván až ke konci, "Bikiny" se pokouší o totéž od začátku. Scénky jsou však trapné, dialogy nesmyslné a těch několik dobrých písniček nic nezachrání. Jak vycpat divoké bikini jsou příběhem dvojice mladých milenců Dee Dee a Frankieho (Annette Funicello a Frankie Avalon), které osud v podobě vojenské služby na dlouhou dobu rozdělil. Oba mladí toto odloučení chápou po svém, Frankie si sice užívá života v Tichomoří se vším všudy, ale zároveň se bojí, že ho jeho dívka Dee Dee podvádí. Učiní proto některá opatření patřící spíše do žánru pohádky. Dee Dee postupně zjišťuje, že nevěra není nemoc a stále více se vzdaluje svým původním hrdým předsevzetím. Příběh se stále zamotává, ovšem logika místy chybí. S tou věrností Dee Dee to režisér William Asher trochu přehnal, přeci jen sedět na pláži ve svetru, když ostatní mají plavky a evidentně jim zima není, je trochu mimo. Zadní projekce používaná hojně ve filmu je chvílemi hrozně odfláknutá, zjevně se tvůrcům nechtělo točit v obtížných světelných podmínkách a tak si trochu vypomohli. Například u scény, kdy Dee Dee prchá z japonského domu, je jasně vidět, jak pochoduje na místě... Reklamní agent J. Peachmon (Mickey Ronney) lehce připomíná Jiřího Šlitra... Nejlíp ze všech ve filmu zpívá šéf Rats Eric Von Zipper (Harvey Lembeck) Jako největší kočka na mě působila Khola Koku (Bobbi Shaw), asistentka u šamana. V kontextu prvního dílu nemůžu bodovat jinak. ///// Zipper: "Proč já, proč vždycky jenom já?"///// O nevěře: "Muži mohou a ženy ne?" ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama