Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý film režiséra a scenáristu Bakuru Bakuradzeho.
Lesha Shultes je bývalý športovec, ktorý sa vážne zranil pri autonehode. Každé ráno chodí behať do parku a po večeroch sleduje športový kanál. Stane sa z neho vreckový zlodej. Neprejavuje city a nikto netuší čím sa živí.
Všetko sa zmení, keď v byte ktorý vykradol, nájde videopásku mladej ženy a tento kontakt s cudzím životom ho privedie k unáhleným rozhodnutiam... (corona)

(více)

Recenze (3)

Vitex 

všechny recenze uživatele

Zajímavý minimalistický kousek, připomínající trochu Bressonova Kapsáře a Kaurismakiho Muže bez minulosti. Velká škoda, že byl snímek natočen na digitální kameru neschopnou docílit potřebných neostrostí, takže obraz působí dost televizně (ale možná to byl záměr). ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Kdy uz nastane konec tem odosobnenym "dramatum" s pomalymi statickymi zabery s pablbem jakozto hlavni postavou? Nesouhlasim s tvrzenim, ze soucasny evropsky film prochazi krizi, dobrych filmu je dostatek, ale pokud bych si krizi alespon nejak dokazal prekvapit, urcite by to bylo v podobe tohoto filmu. Plati totez, co v poslednich dobe o Kaurismakim - necht po me, prosim, autor nezada, at se ztotoznim s debilem. ()

Fosgo 

všechny recenze uživatele

Pozorovat celkem asi hodinu z takřka dvouhodinového filmu nehybnou tvář sedícího nebo ležícího muže, který tupě zírá na televizi nebo do blba … je veskrze nudné. Ve zbytku filmu se Šultes chová idiotsky, jeho činy nemají příčinu, vztah k okolí je nesrozumitelný …. jen techniku zlodějny zvládá perfektně. Nenápadité a slabé dílo, ve kterém o nic nešlo. (Nebo jsem ho vůbec nepochopil?) Studený a nehybný „čumák“ hlavní postavy, který za celý film nedoznal změn... to byla přímo má noční můra. ()

Reklama

Reklama