Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle trilogie Patricka Hamiltona, film vypráví příběh nedovolené lásky naivního Boba (Bryan Dick) ke krásné a životem smýkané prostitutce Jenny Maple (Zoe Tapper). Má cenu snažit se revoltovat proti společnosti, která každou výchylku okamžitě trestá opovržením horším než smrt? Scénář má na starosti oceňovaný přepisovač literárních děl Kevin Elyot. (Morien)

(více)

Recenze (16)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slušná milostná romance, která se od klasické červené knihovny liší tím, že je přes svůj romantický nátěr realistická, a především tím, že se její hrdinové ve svých cílech tak nějak míjí. Láskou je to přímo přesycené, ale vždycky míří tím nepravým směrem. Jen naděje, ta zůstává. Film je rozdělen na 3 části, které líčí pohled tří hlavních postav na tutéž událost. Film má televizní charakter, a tím nemyslím jen chudší výbavu, spíš formu zpracování. To ale nijak nesnižuje jeho kvality. Atmosféru ranných 20. let dobře zprostředkovává dobová hudba, ale i kostýmy a dobře zvolené interiéry a exteriéry. Celkový dojem: 65 %. Roli femme fatale dobře ztvárnila půvabná Zoe Tapper, ale prim podle mě hraje křehká naivní, ale o to víc sympatická Sally Hawkins. Vizážistce dalo hodně práce zamaskovat její půvaby, které filmoví diváci znají z její filmografie. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná realistická romance z Londýna počátku 20. století, rozdělená do tří částí. Láska, která nenachází svoji odpověď. Doba, která je nemilosrdně krutá ve své jednoduchosti poklesu jedince až na samotné dno. Mladý barový číšník Bob (Bryan Dick) je zaslepen láskou k mladé prostituce, jejíž vychytralost ho připravuje o všechny úspory a odvádí na útěk před společností na loď. Jeho laskavá dobrota a naivní zamilovanost ho připravuje o všechny ideály a naděje, aby pak rezignoval na normální společenský život. Mladá prostitutka Jenny Maple (Zoe Tapper) je příkladem toho, jak lehce lze klesnout na samotné dno lidské společnosti. Jediné zaváhání, mladická nerozvážnost a zaslepená důvěřivost k mužům ji přivádí k nejstaršímu řemeslu a morálnímu posunu k nečestnosti. Vždyť za vším stojí prostopášnost mužského rodu. Mladá barová číšnice Ella (Sally Hawkins) je neopětovaně zamilována do svého kolegy Boba, podporuje finančně svoji nešťastnou matku, a koketuje s nabídkou sňatku postaršího muže. Sebeúcta nakonec vítězí nad touhou nečelit těžkému životu sama. Z dalších rolí: majitel hospody (Tony Haygarth), laskavý ke svým zaměstnancům, Violet (Kellie Shirley), lehkovážná kamarádka Jenny, Ernest Eccles (Philip Davis), starý a neukojený nápadník Elly, nešťastná Ellina matka (Susan Wooldridge), soužená svým manželem - opilcem, a zhýralý Gent (Geoffrey Streatfield), stojící za hlubokým pádem Jenny. Život se s nikým nemazlí, chudoba a důvěřivá naivita často předznamenává morální i společenské poklesy. City a lásky jsou pak ozvěnou těžkého života, kdy po něčem toužíme, ale dostáváme zcela něco jiného. To co můžeme mít, nechceme. To co chceme, nás stahuje stále hlouběji do beznaděje. A na jazyku nám zůstává jen hořká chuť života. Zajímavý, i když tak trochu předvídatelný příběh lásky a beznaděje. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že formální minimalismus tomuto filmu sluší. Hlavně v kontrastu k přemíře citů, která tak dobře nabourává ohrané klišé o chladných Angličanech. Čím méně exhaltovaně se však hlavní protagonisté v projevu svých citů chovají, o to víc člověk cítí, jak to v nich citově vře... Bohužel ne vždy tím správných směrem... Film určitě stojí za zhlédnutí. ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Milý vánoční dárek se stal skvělým zážitkem. Po shlédnutí filmu z edice filmů od Reflexu (znám ji, jen jsem nevěděla, že je takto hezky prodáváná s obrázky z a k filmu a s popisem tvůrce, i když psát výčet jeho filmů 2 x mi připadá zbytečné) jsem měla příjemný pocit, neboť BBC filmy mě nikdy zatím nezklamaly, hlavně díky stabilním hereckým výkonům, staré dobré Anglii s čaji o páté a skvěle doplňující hudbě. Každý z představitelů je svým způsobem nevyrovnaný, nešťastný, neukotvený, takže můžeme studovat zajímavé hledání charakterů. Ale ten název asi nejlépe pochopím z knížky... ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Láska je niekedy slepá.....nevidíme čo by sme vidieť mali, tých ktorý nás majú radi prehliadame a mnohokrát zničíme kvôli nej všetko na čom sme budovali dlhé dni, či roky.....Život ten je proste kostrbatý a láska so životom robí podivuhodné veci....(P.S.: škoda tej zbytočne dlhej stopáže.....) ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

Ten film je zkrátka nuda. Po hodině si už říkáte, že by to asi mělo končit, ale bohužel zjistíte, že vás čeká další půlka. Což o to, potenciál by to mělo, i prostředí je fajn, ovšem všechno je podáváno tak nijace, že vás to spíše ještě otráví. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Televizní film na první pohled obyčejný, ale když se jím necháte napustit, možná zakusíte nekonečnou melancholii a nostalgii. Někdy si lidi můžou připadat, jako když jdou v mlze - potkávají sice ostatní, ale jejich existence je izolovaná. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

* 3 príbehy * hlboký pohľad na vzťahy * Bryan Dick (Bob), Sally Hawkins (Ella) a Zoe Tapper (Jenny) * Britská dráma z roku 2005, ktorú natočil Simon Curtis, je minisériou troch príbehov o vzťahoch a neopätovanej láske. V prvom príbehu (príbeh Bobyho) sa mladý čašník Bob (Bryan Dick) zamiluje do prostitútky Jenny (Zoe Tapper), ktorá sa s jeho láskou zahráva podľa vlastnej ľubovôle, a aj keď by rada lásku prijala, nenájde dostatok síl a odvahy na rozhodujúci krok. V druhom príbehu (príbeh Jenny) sledujeme snahu mladej dievčiny Jenny presadiť sa v živote, ale po tragickej udalosti, sklamaní sa v nesprávnej spoločnosti a s prispením alkoholu, sa stáva prostitutkou. V treľom príbehz (Ellin príbeh) sa mladá barmanka Ella (Sally Hawkins) rozhoduje, či prijať ponuku na sobáš od zvláštneho zámožného staršieho muža Ernesta Ecclesa (Philip Davis), hoci je zamilovaná do kolegu a kamaráta, čašníka Boba. Film odkrýva silu lásky do značnej hĺbky, v celej zraniteľnej podobe a do obetavej krajnosti. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Ilustrativní retro životopis o složitých milostných vztazích, které se míjejí. Slušní herci, slabší TV film. ()

Danaak 

všechny recenze uživatele

Hezký film, rozdělen příběhy 3 hlavních hrdinů. Žádné "závratné zvraty", ale je tu hezky zachyceno jak jsou životy lidí, člověk od člověka, originály a příběhy hodny filmu samy o sobě. Miluje ho, nemiluje ji, miluje jinou a ta se bojí milovat. Ale moc dlouhý.... ()

tata22 

všechny recenze uživatele

Je to film o lásce ? nebo o hledání lásky ? nebo o samotě ? nevím ale film je to kouzelný, a moc jsem těm hrdinům fandil, ostatně hráli to pěkně, někdy je život takhle krutý, většinou milujeme někho úplně jiného než miluje nás. V tom je možná kouzlo i idiotsví života. Podívejte se sami a nesuďte ty lidičky příkře, oni asi jen neměli jinou volbu.. ()

zebu_cz 

všechny recenze uživatele

Ona miluje jeho - on miluje jinou - jiná nemiluje nikoho. Milý televizní film, kterému by slušela krapet kratší stopáž. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Patrick Hamilton napsal příběh bolestného hledání lásky ze tří různých pohledů. V ději dále může divák poznat barmana Boba, který touží po chudé prostitutce Jenny. Bobova kolegyně Ella je rozplocena mezi sympatiemi ke staršímu bohatému muži a tajnou touhou po svém barmanském part´ákovi. Jejich osudy, ovlivńované nemilosrdečnou společností, jež trestá všechny odchylky, se rozvíjejí pod emocionálním drobnohledem do strhující hloubky. Tři životy - tři různé osudy, které docházejí ke svému bolestnému naplnění . . . ()

Reklama

Reklama